Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΜΠΕΣ! ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΠΙ 10 ΛΕΠΤΑ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ...

φωτό αρχείου
Οι Τούρκοι θέλουν να μας κάνουν ρόμπες και όπως φαίνεται το επιτυγχάνουν. Προκαλούν την αναίσθητη ψυχραιμία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν είναι διατεθειμένη να ρίξει πυρά ούτε στον αέρα.... για εκφοβισμό. Οι Τούρκοι πέρασαν στα ελληνικά ύδατα και παρέμειναν επί


10 ολόκληρα λεπτά, χωρίς να τους πειράξει κανείς. Το λιμενικό διαψεύδει. Μέχρι εκεί φτάσαμε, την ώρα που το γεγονός επιβεβαιώνεται με φωτογραφίες και βίντεο.
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από το zougla.gr

Συνεχίζεται το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Η παρουσία των τουρκικών περιπολικών σκαφών στα Ίμια είναι πλέον καθημερινή, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή. 

Την Τρίτη η τουρκική δραστηριότητα «αναβαθμίστηκε» με την προσέγγιση στα Ίμια ενός περιπολικού σκάφους της ακτοφυλακής, το οποίο έφθασε έως την ακτή. 

Τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε στις 11.05 το πρωί στα δύο μέτρα από την ακτή και παρέμεινε εκεί περίπου δέκα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το πλήρωμα φωτογράφισε και μαγνητοσκόπησε τα νησιά. 


Την όλη δραστηριότητα παρακολουθούσε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος από την Καλόλιμνο, σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο πλοιάριο της ακτοφυλακής επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί. Επίσης, αναφέρεται ότι, όταν πλοίο της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα» με την ονομασία «Yasinbey» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων, προκάλεσε επίσης την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. 


Διαψεύδει το λιμενικό

Δεν διαπιστώθηκε κάποια προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με αφορμή το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό.

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρει επίσης ότι, στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς, περιπολικό σκάφος του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου