Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΥΦΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΒΥΘΙΣΕΙ Ο ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ! Η ΧΟΛΑΡΓΑΡΑ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ BASKET LEAGUE!!!

Ο Στέργιος Κουφός, ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές μπάσκετ στην Ελλάδα (εμείς τον κατατάσσουμε μέσα στους πρώτους 3-4) ήρθε από το Κατάρ, όπου και εκεί διέπρεψε για δυόμιση χρόνια, για να αναλάβει την ομάδα μπάσκετ του Χολαργού. Ο Κ.Ο.Χολαργού ο οποίος...


Γεννημένος αθλητής ο Στέργιος Κουφός, έζησε και μεγάλωσε στον Χολαργό-Παπάγου. Σχεδόν μόνος του, ως παίκτης ανέβαζε τον Παπάγου από κατηγορία σε κατηγορία και έφτασε να παίξει ακόμη και στην Α1! Ο Στέργιος ως προπονητής έφτασε τον Ρεθυμνιακό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό! Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχει βγάλει αυτός ο τόπος, η Ελλάδα μας. 
βρέθηκε πολύ χαμηλά με τον Μέμο Ιωάννου προπονητή, τώρα στα χέρια του Στέργιου Κουφού διαπρέπει. Ήδη διέσυρε τον 2ο Ηρακλή, ενώ έχασε στην παράταση μέσα στη Νέα Σμύρνη από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο. Αυτή τη στιγμή ο Χολαργός βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως, υπό τις οδηγίες του Στέργιου Κουφού μπορεί να πετύχει εκπληκτικά πράγματα και να καταλάβει την 5η θέση η οποία οδηγεί στα play-off και αν μπει σε αυτά μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την άνοδο. 

Πολύ δυνατό ρεπορτάζ για τον Στέργιο Κουφό και την ομάδα μπάσκετ του Χολαργού έχει το basketa2.gr:
Έπειτα από δυόμιση χρόνια στο Κατάρ, ο Στέργιος Κουφός πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Χολαργός δείχνει να βρήκε στο πρόσωπο του τον προπονητή που θα τον οδηγήσει στο στόχο της παραμονής.

Οι νεοφώτιστοι μετρούν τρεις σερί νίκες, ενώ την τελευταία αγωνιστική έκαναν την έκπληξη επικρατώντας με 109-75 του ισχυρότατου και φιλόδοξου Ηρακλή. Ο κόουτς Κουφός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την αγωνιστική... μετάλλαξη του Χολαργού αλλά και για τους λόγους που προτίμησε την Ελλάδα αντί του Εμιράτου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την επιβλητική εμφάνιση και τη νίκη επί του ισχυρού Ηρακλή: "Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας και είμαι χαρούμενος που ήμουν κι εγώ ως προπονητής μέρος αυτής της επιτυχίας. Τέτοιες νίκες έρχονται μέσα από τη δίψα για διάκριση του κάθε αθλητή. Υπήρχε συσσωρευμένη απογοήτευση στα παιδιά που έψαχναν έναν τρόπο για να δείξουν ότι είναι ανταγωνιστικοί. Νομίζω η απάντηση ήρθε με τον καλύτερο τρόπο.
Για σαράντα λεπτά υποστηρίξαμε το αγωνιστικό πλάνο που είχαμε και δικαιωθήκαμε με μία μεγάλη νίκη. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου, ωστόσο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απλά μία νίκη. Έχουμε έναν μαραθώνιο μπροστά μας με πολλά δύσκολα ματς και θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί για να παραμείνουμε στη κατηγορία.
Προσωπικά το στοίχημα πηγαίνοντας στο Χολαργό ήταν να αφυπνιστεί η ψυχή των παιδιών γιατί έχουν μπασκετικό backround όμως βρίσκονταν σε τέλμα. Αυτή η νίκη μας δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο".

Για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έρχεται με την ΑΕΛ: "Παίζουμε με μία εξαιρετική ομάδα που καθοδηγείται από έναν καλό προπονητή. Θα έλεγα ότι ο κόουτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο πολλές φορές το μπάσκετ που παίζει αγγίζει τα όρια της ζήλιας μου. Τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα τα παιχνίδια τους στη σετ επίθεση και κάθε σύστημα τους φέρει απόλυτα τη φιλοσοφία του προπονητή. Δεν έχουν έναν σταρ, αλλά όλοι είναι πρωταγωνιστές και αναδεικνύονται μέσα από το ομαδικό παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΛ αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και χαίρεσαι να τη βλέπεις. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί".

Για τους στόχους που υπάρχουν μακροπρόθεσμα: "Ο κύριος στόχος είναι να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ για να είμαστε και του χρόνου στην Α2. Μετά από αυτό, επειδή θα υπάρχουν ακόμα 2 χρόνια συνεργασίας μου με την ομάδα θα επιδιώξουμε να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα είμαι εγώ υπεύθυνος 100%. Θέλουμε να φτιαχτεί μία ανταγωνιστική ομάδα που θα κάνει όλους να χαίρονται να τη βλέπουν. Όταν λέω ομάδα δεν εννοώ μόνο τους 12 παίκτες του ρόστερ αλλά όλο τον οργανισμό του σωματείου που αφορά από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο".

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: "Ήθελα πολύ να γυρίσω. Η νοσταλγία ήταν μεγάλη. Μπορεί φαινομενικά να μην υπάρχει κάτι καλύτερο επαγγελματικά, όμως εδώ και καιρό ήθελα να γυρίσω γιατί στα προσωπικά μου κριτήρια η καθημερινότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Αυτό δεν μπορούσε να μου το προσφέρει το Κατάρ. Δεν υπήρχε η αίσθηση της κοινωνικότητας και δεν είχα ανθρώπους να μιλήσω και να χτίσω προσωπικές σχέσεις. Αυτό ως άνθρωπο δεν μου άρεσε κι έτσι ήθελα πολύ να επιστρέψω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου