Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Αντώνη Μυλωνάκη ειπώθηκε ότι οι συλληφθέντες στον Έβρο Τούρκοι λοχίες κομάντο, ενδεχομένως να ...

εστάλησαν από τον ίδιο τον Ερντογάν προκειμένου να δολοφονήσουν τους Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη να μην επιστρέψει στη γείτονα, όταν οι τελευταίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μετά το πραξικόπημα κατά του Τούρκου Προέδρου. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το γεγονός οτι η Τουρκία τηρεί σιγήν ιχθύος για τη σύλληψη των δύο κομμάντος. 
Το παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ είναι από το newsbomb.gr: 
Προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί στις ελληνικές Αρχές η σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Έβρου, ζητώντας πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Φέρονται να ανήκουν στην επίλεκτη δύναμη «Μπορντώ Μπερελί», μια στρατιωτική ομάδα που συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου 2016, κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γείτονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», oι δύο άντρες φέρεται να έφτασαν πριν από ημέρες στην Αλεξανδρούπολη (πιθανότατα στις 15 Φεβρουαρίου) υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως μόλις πριν τρεις ημέρες υπέβαλαν αίτηση ασύλου.  
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς και συγκεκριμένα για επιλοχίες, τους οποίους οι τουρκικές αρχές αναζητούν. Τα ονόματά τους είναι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, αντίστοιχα.
Το χρονικό της υπόθεσης

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το «θρίλερ» με τους δύο Τούρκους ξεκίνησε την Τετάρτη (15/02/2017), όταν πέρασαν την ελλητουρκική μεθόριο στον Έβρο με τα πόδια. Δύο ημέρες αργότερα και οι δύο πήγαν να παραδοθούν, παρουσία Έλληνα δικηγόρου το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ωστόσο απέκρυψαν τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους.
Η απόφασή τους αυτή κινητοποίησε άμεσα την ΕΛ.ΑΣ., η οποία, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες και έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από τις τουρκικές αστυνομικές αρχές, κατέληξε στο ότι οι δύο συλληφθέντες ήταν μέλη των «Μπορντώ Μπερελί», η οποία ονομάζεται και «Διμοιρία Θανάτου». 

BORDO BERELLI
Ειδικότερα, οι δύο υπαξιωματικοί, ανήκουν στην ειδική μονάδα «Υποβρύχια Επίθεση» (τουρκικά: Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που εδρεύει στη ναυτική βάση της Φώκαιας πλησίον της Σμύρνης.
Σύμφωνα, πάντα, με το «Έθνος», στις αποστολές της «SAT» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συλλογή πληροφοριών, αμφίβια κρούση, προστασία επισήμων προσώπων και επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας. Η εκπαίδευσή και η οργάνωσή των μελών της «Υποβρύχιας Επίθεσης», μάλιστα, είναι παρόμοια με αυτές των «SEALs» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, τα ονόματα που έδωσαν οι δύο ταυτίζονται με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή, πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου