Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ


Με αφορμή την συνάντηση των κ. Ζορμπά και Γιαννακόπουλου με τον Δήμαρχο Χολαργού-Παπάγου κ. Αποστολόπουλο, και θέμα το κολυμβητήριο που σχεδιάζει ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου (με τον οποίο ...


έχουμε άριστη σχέση) στα όρια με το δικό μας Δήμο στον λόφο Τσακού, οφείλω να ενημερώσω για τα κάτωθι:
1. Μετά από απραξία πάρα πολλών ετών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει σχεδιάσει την κατασκευή κολυμβητηρίου στην από τριάντα (30) έτη ορισθείσα θέση όπου έχει ήδη εκτελεστεί το 35% των έργων που απαιτούνται.
2. Προχωράμε επίσης έργα βελτίωσης του έμπροσθεν χώρου με νέα περίφραξη, φωτισμό, απομάκρυνση υλικών κ.ά.
3. Για πρώτη φορά έγιναν ήδη: α) ο έλεγχος αντοχής υλικών που έδειξε καταλληλότητα της υπάρχουσας κατασκευής και β) η μελέτη βιωσιμότητας, η οποία παρουσιάστηκε δημόσια πρόσφατα και αποδεικνύει την εφικτότητα του στόχου.  
4. Θα ακολουθήσει εντός του 2017 μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του κολυμβητηρίου και στη συνέχεια  δημοπράτηση του έργου για το οποίο έχουμε διαβεβαίωση χρηματοδότησης του από την Περιφέρεια Αττικής.
5. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως του κ. Ζορμπά για κατασκευή εξ αρχής κολυμβητηρίου στα Πευκάκια ή του κ. Γιαννακόπουλου, (ο οποίος επί χρόνια υπερασπίσθηκε το κολυμβητήριο στη Ν. Ζωή) στον Λόφο Τσακού με τον Δήμο Χολαργού-Παπάγου δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
6. διαίτερα για την τελευταία πρόταση, ανεξάρτητα από τη  διαφωνία μας, υπάρχει ένα «αγκάθι» πολύ συγκεκριμένο, η άρνηση του Δήμου Χολαργού-Παπάγου να αποδεχθεί τα κοινά μας όρια, θέμα το οποίο οι κ. Ζορμπάς (ο οποίος είχε διακόψει τις σχέσεις των δύο Δήμων) και κ. Γιαννακόπουλος, δείχνουν είτε να αγνοούν είτε να μην αντιλαμβάνονται την σοβαρότητά του. 
Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε Διαδημοτική συνεργασία με έργα και όχι λόγια έχοντας ήδη καταθέσει κοινή πρόταση για χρηματοδότηση που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων με τους Δήμους Χολαργού-Παπάγου και Ζωγράφου. 
Θα εξακολουθήσουμε να διερευνούμε κάθε πρόταση για Διαδημοτική συνεργασία εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου καθώς και των συμβαλλομένων Δήμων. Όμως οι διαδημοτικές συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και να εξυπηρετείται το κοινό συμφέρον.                         
                     Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
                                   Ιωάννης Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου