Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ"! ΣΥΕΛΛΗΝΑ, ΣΕ ΣΦΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΕ...ΓΙΑΝΟΥΝ!!!

Τέτοια είναι η προκλητικότητα των πολιτικών εγκληματιών της κυβέρνηχης Τσίπρα, ώστε φτύνουν κατάμουτρα τον λαό. Ο κυβερνητικός....

εκπρόσωπος Τζανακόπουλος δήλωσε ότι τα μέτρα για εργασιακά που συμφώνησαν με τους δανειστές είναι τόσο θετικά που θα χαρούν να τα ψηφίσουν! 
Ιδού τι αναφέρει το ρεπορτάζ του iefimerida.gr:
«Δεν πρόκειται να μπει καμιά υπογραφή αν δε διεξαχθεί συζήτηση στα όργανα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «είναι απολύτως συμπαγές το κόμμα».

Σε συνέντευξή του στο Star και στην εκπομπή Live U, ο ίδιος απέφυγε να πει αν οι δανειστές ζητούν την προσωπική διαφορά αναφορικά με τις συντάξεις, ενώ τόνισε εκ νέου για τη ΔΕΗ ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της».

«Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία», επέμεινε και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε δημοσιες υποδομές για να ικανοποιήσουμε αιτήματα δανειστών».

Όπως ανέφερε, υπάρχουν διαβουλεύσεις για να κλείσουν μια σειρά από ζητήματα (συνταξιοδοτικό, εργασιακό και το θέμα της ενέργειας). Έχει δημιουργηθεί ένας συσχετισμός και θετική κατάληξη στο θέμα των εργασιακών, για να συμπληρώσει ότι «η αισιοδοξία στηρίζετε στο ότι έχει δηλωθεί πως στόχος είναι να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και από τους Ευρωπαίους έχει ακουστεί η ημερομηνία της 7ης Απριλίου».

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ομαδικές απολύσεις»

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ομαδικές απολύσεις και στο λοκ αουτ» και συμπλήρωσε πως πρέπει να περιμένουμε για να έχουμε συνολική τεχνική συμφωνία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες αλλά και να δώσει χρονικό ορίζοντα λέγοντας πως «τα θέματα που συζητούνται στη διαπραγμάτευση είναι γνωστά. Όλοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά».

«Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε»

Ο κ. Τζανακόπουλος αφού επισήμανε ότι τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι το συνταξιοδοτικό, το εργασιακό και τα θέματα ενέργειας, τόνισε ότι «ο κύριος όγκος των συμφωνηθέντων θα ψηφιστεί αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συνολική συμφωνία».

Παράλληλα εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά στο θέμα των εργασιακών. «Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών», είπε και συμπλήρωσε: «Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε».

Ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνολική συμφωνία λέγοντας «μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις των δανειστών ότι θα καταλήξουμε την 7η Απριλίου».

«Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν»

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ο κύριος Σημίτης συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ενώ ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν, δεν είπε τίποτα για αυτό, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου