Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ

γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Το πλεόνασμα δεν υπολογίζεται σε ταμειακή βάση, αλλά σε...



 δημοσιονομική. Δηλαδή υπολογίζεται ως η διαφορά μεταξύ βεβαιωμένων εσόδων και δαπανών του προύπολογισμού, ανεξάρτητα με το αν θα εισπραχθούν ποτέ τα βεβαιωθέντα έσοδα ή αν θα πληρωθούν ποτέ οι προϋπολογισθείσες & εγκεκριμένες δαπάνες !!!

Έτσι, η πραγματικότητα των μνημονιακών πλεονασμάτων, όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, από το 2010 μέχρι και σήμερα, συνοψίζεται στον πίνακα που ακολουθεί, ως εξής :  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :

Μετά από 7 χρόνια δημοσιονομικών μνημονιακών θαυμάτων, θυσιών, περικοπών, κλπ, το συνολικό, ταμειακό αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομίας, δλδ το πραγματικό, ανήλθε σε 175 Δις ευρώ συνολικού ταμειακού ελλείμματος (230-55=175), ενώ σε ότι αφορά το καθαρά δημοσιονομικό έλλειμμα (δημόσιο + ασφαλιστικά ταμεία) αυτό διαμορφώθηκε σε 85 Δις συνολικού ταμειακού ελλείμματος ([95+25] - [30+5]) !!!


Έτσι, όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, δημιουργούν πλασματικά κατ' ουσία πλεονάσματα, μέσα από την αέναη ανακύκλωση της δημιουργικής λογιστικής του κατά Σημίτη δημοσιονομικού ευαγγελίου, φορτώνοντας με την υπερφορολόγηση τους πολίτες με χρέη που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα εισπράξουν, τα οποία, με τη σειρά τους, με το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν στην οικονομία, οδηγούν και τον ιδιωτικό τομέα στην αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση και τη γενικευμένη στάση πληρωμών. Έτσι φούσκωσε το ιδιωτικό χρέος με τα μνημόνια, από το 2010 μέχρι και σήμερα.

ΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ
http://www.kinima-ypervasi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου