Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 2004! ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ EURO 2004! ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΘΡΙΑΜΒΟ! ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ!




Ο Μάρκους Μερκ σφυρίζει, το παιχνίδι αρχίζει. Ο Μιγκέλ κάνει το πρώτο...


καλό σουτ για τους Πορτογάλους, ο Χαριστέας απαντά, αλλά ο Ρικάρντο προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα άουτ.  Ο Παουλέτα προσπαθεί να ανοίξει το σκορ, ο Νικοπολίδης θα πει «όχι». Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι προσπαθεί να διασπάσει την ελληνική άμυνα. Αναγκαστική αλλαγή για τους Πορτογάλους στο 43΄με τον Πάολο Φερέιρα να αντικαθιστά τον Μιγκέλ. Η ώρα περνάει, η αγωνία μεγαλώνει, οι καρδιές σας ήταν στη θέση τους; Πέρασε το ημίχρονο, πάμε στα αποδυτήρια με το 0-0. 


Είμαστε στο 56ο λεπτό, η Ελλάδα κερδίζει το κόρνερ μετά την προσπάθεια του Σεϊταρίδη. Ο Μπασινάς θα αναλάβει να το εκτελέσει. Η μπάλα στα πόδια ενός... Άγγελου... Εκτελεί, λοιπόν, ο Ρικάρντο κάνει άστοχη έξοδο, ο Χαριστέας, άλλος ένας... Άγγελος, θα πάρει την κεφαλιά και θα... καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα των Πορτογάλων. Είναι γκολ. Είναι το 1-0. 

Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου
Την 5η Ιουλίου 2004, όλες οι εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές, ήταν γαλανόλευκες. Καμία άλλη απόχρωση, κανένα άλλο θέμα. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η χώρα του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μικρή χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων κατάφερε να δείξει σε όλο τον κόσμο τη δύναμη και το πάθος. Ήταν μια επιτυχία που ανάλογή της δεν υπήρχε μέχρι τότε, αλλά ούτε μέχρι σήμερα έχει ξεπεραστεί. Ήταν ένας άθλος... Το αναγνώρισε ο κόσμος όλος.  








«Η Ελλάδα είναι πραγματικά η πιο δυνατή. Πέρασαν την Πορτογαλία δύο φορές, τη Γαλλία και την Τσεχία, απέκλεισαν και την Ισπανία. Είναι οι βασιλιάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» έγραψε η «L'Equipe».


«Η Ελλάδα είναι μύθος της Ευρώπης. Η εθνική του Ρεχάγκελ ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας» ήταν ο τίτλος της «Gazzetta dello Sport». «Έφθασε η στιγμή που το πάρτι δίνει τη θέση του στη θλίψη, σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, όπου πολύ λίγοι θα στοιχημάτιζαν τα χρήματά τους» έγραψε η πορτογαλική «Record». «Ο Χαριστέας ανέβασε την ελληνική ομάδα στον Όλυμπο των νικητών και γκρέμισε τις προσδοκίες των Πορτογάλων» ανέφερε η, επίσης, πορτογαλική «A bola». 

πληροφορίες sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου