Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ «ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ»:«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΙΞΑΝ 36 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ – ΓΙΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

Για ακόμα μία φορά η Τουρκία επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο...


Η Τουρκία στέλνει τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία.

Την είδηση μεταφέρει το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.
Η νεο-οθωμανική ισλαμιστική Τουρκία επιλέγει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, μετά το περιστατικό με το τουρκικό φορτηγό πλοίο και σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού.

Η Τουρκία στέλνει τρία σκάφη στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ σε τουρκικό φορτηγό πλοίο, ύποπτο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, το οποίο αρνήθηκε έλεγχο των ελληνικών Αρχών και διέφυγε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Την είδηση μεταδίδει στο Twitter το τουρκικό δίκτυο Anadolu και είναι φανερό πως οι Τούρκοι προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.
Οι συμπεριφορές αυτές δεν πρέπει να θεωρούνται άσχετες με τις συνομιλίες για το Κυπριακό στην Ελβετία και προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο στην προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα «ACT» σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο «ACT» σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.
Ο Πλοίαρχος του «ACT», δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το «ACT» συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.
Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

«Εκπαιδευτική εκδρομή» στο ελληνικό FΙR πραγματοποίησαν σήμερα σχηματισμοί 10 τουρκικών τζετ, στην πλειονότητά τους F-16 ενώ μετείχαν και δύο F-4E Phantom, τα οποία προέβησαν σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου και παραβάσεων των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά -εκ των οποίων δύο ήταν οπλισμένα- προέβησαν σε τέσσερεις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και σε έξι παραβάσεις κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά όπως προβλέπεται χωρίς ωστόσο να σημειωθεί εμπλοκή.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου