Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ"!

Ο κορυφαίος Ελληνας μετεωρολόγος, ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, εκφράζει ...

με κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, την έντονη ανησυχία του για την επερχόμενη κακοκαιρία και τα εξαιρετικά μεγάλα ύψη νερού που δείχνουν τα καιρικά μοντέλα, ότι θα πέσουν τη Δευτέρα σε έκταση που περιλαμβάνει τη Θεσσαλία, τις Β. Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος γράφει για την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά επικίνδυνου συμπλέγματος Κατακόρυφης Ανάπτυξης Μέσης Κλίμακας, το οποίο στη διεθνή βιβλιογραφία είναι γνωστό ως Mesoscale Convective Complex. Πρόκειται, όπως τονίζει, για ένα σύμπλεγμα ισχυρών καταιγίδων που περιλαμβάνει αρκετή έκταση και έχει ζωή κατά πολύ μεγαλύτερη από τη ζωή μιας μεμονωμένης καταιγίδας και σχήμα που είναι σχεδόν κυκλικό ή ωοειδές.

Σπεύδει, μάλιστα, ο κ. Ζιακόπουλος  που χαρακτηρίζεται για τις πιο μετριοπαθείς στάσεις που τηρεί σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία, να χαρακτηρίσει εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση, εφόσον επαληθευτούν τα προγνωστικά μοντέλα, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. «Στις περιπτώσεις αυτές, αυτό που περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο είναι η συμπεριφορά καθενός από μας» καταλήγει ο Δημήτρης Ζιακόπουλος.
dokari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου