Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS: ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ;

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΕΚΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ;

 Κυβερνητικά παιχνίδια με τη Siemens

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των Αθηνών ...

συνεχίζεται η δίκη της Siemens με εξέταση μαρτύρων, η οποία ωστόσο, δεν παρουσιάζει κανένα μα κανένα ενδιαφέρον αφού οι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν έχουν πολύ λιγότερη γνώση περί του αντικειμένου της δίκης, αντίθετα με άλλους μάρτυρες που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν μέσα στο Καλοκαίρι, όλο το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας! Αυτοί, δυστυχώς “λάμπουν” διά της απουσίας τους, αφού ουδέποτε κλήθηκαν να καταθέσουν τα πολλά και σοβαρά που γνωρίζουν λόγω των θέσεων που κατείχαν!
“Λάμπουν” λοιπόν διά της απουσίας τους, γιατί έτσι φρόντισε το Σύστημα της χώρας μας προκειμένου να μην ελεγχθεί,  για το που και σε ποιους πήγαν τα “μαύρα” ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας! Ποια πολιτικά πρόσωπα ενέχονται ή και ποια πολιτικά κόμματα! Οι οποίοι και τα οποία χρηματίσθηκαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Siemens, αλλά προφανώς και τα δικά τους, αλλά και των κομμάτων τους! Τα οποία, δηλαδή, τα κόμματα, είτε ήταν κυβέρνηση ή τα πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα βρίσκονταν σε νευραλγικούς υπουργικούς θώκους, αναθέτοντας έτσι, στη Siemens μεγάλα έργα του Δημοσίου, βεβαίως με το αζημίωτο!
Έτσι, από την εν λόγω δίκη λάμπουν διά της ύποπτης, τουλάχιστον, απουσίας τους πολλά διευθυντικά στελέχη της Siemens αλλά και του ΟΤΕ, και τα οποία εάν είχαν κληθεί θα μπορούσαν, σίγουρα, να διαφωτίσουν πολύ περισσότερο την Έδρα της δίκης!

Πού είναι όλοι αυτοί οι μάρτυρες;;

Γινόμαστε κουραστικοί, αλλά θα αναφέρουμε κάποιους, για άλλη μια φορά, από τους πολλούς που κατά καιρούς έχουμε αναφέρει, μήπως και εξάψουμε εν μέσω καύσωνα,   τα αντανακλαστικά της Έδρας!
Έτσι, μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που λείπουν από το Δικαστήριο είναι και του κ. Σπύρου Λούβρου! Ο οποίος μέσα σε μια νύχτα – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – τοποθετήθηκε Διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ στη Ρουμανία, της γνωστής Romtelecom, και για την οποία θα αρχίσουμε κάποια στιγμή να ξετυλίγουμε το κουβάρι της! Ήταν μεταξύ εκείνων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ στη Ρουμανία! 
Ο κ. Λούβρος ήταν τακτικός επισκέπτης στα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Μαρούσι μετά το 1999, όπου στα γραφεία της οδού Αρτέμιδος 8 συναντούσε την Διεύθυνση του COM και τον σημερινό κατηγορούμενο της δίκης, κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών (COM) της γερμανικής εταιρείας (αντικατέστησε το 1998 επί εποχής Μιχάλη Χριστοφοράκο τον Ηλία Γεωργίου)! Τον κ Λούβρο, τότε, τον αποκαλούσαν στη Siemens “ο Κερκυραίος”! Ήταν δε, επιστήθιος φίλος του “χωριού”, δηλαδή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη!
Ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, Γενικός Διευθυντής επί Τεχνικών θεμάτων του ΟΤΕ, είχε κληθεί για κατάθεση από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, αλλά ουδέποτε κλήθηκε για κατάθεση από την Δικαιοσύνη! Και αυτός δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στη δίκη της Siemens!
Να θυμηθούμε ότι, την περίοδο εκείνη υπήρξε ποινική δίωξη κατά των Βουρλούμη και Ιωαννίδη, μετά από συγκεκριμένη καταγγελία εν ενεργεία, τότε, στελέχους του ΟΤΕ και σημερινού κατηγορουμένου στην εν λόγω δίκη (Νικήτας Μπαριτάκης, πρώην διευθυντής διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ)! Ο λόγος ήταν οι συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που παρείχε ο Όμιλος του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom! Αφού, είχαν ολοκληρωθεί οι προγραμματικές συμφωνίες Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ, οπότε το “παντεσπάνι” μπορούσε να έλθει μέσω των Συμβάσεων μαμούθ για την τεχνική υποστήριξη των έργων!

Πού είναι ο Λάμπρου και ο Παπαδημάτος;;

Αφού στην κατάθεσή του ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. Παναγής Βουρλούμης παραδέχτηκε πως σε προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δωροδοκίες, είναι δυνατόν να μην έχει κληθεί για να καταθέσει ο προκάτοχός του, Πέτρος Λάμπρου και ο Διευθυντής προμηθειών του ΟΤΕ επί εποχής Πέτρου Λάμπρου, Λεωνίδας Παπαδημάτος;; Να σημειωθεί ότι ο κ. Λάμπρου υπήρξε και ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Επίσης και οι δυο (Λάμπρου – Παπαδημάτος) στη συνέχεια “μετακόμισαν” στην “σκανδαλιάρα” Αγροτική Τράπεζα!
Είναι δυνατόν να μην καλείται για κατάθεση ο Λεωνίδας Παπαδημάτος, όταν η Έδρα σε μια από τις τελευταίες ακροαματικές της διαδικασίες αναφέρθηκε στο εν λόγω κύριο, διακόπτοντας την κατάθεση μάρτυρος που ευρισκόταν στο Βήμα;;

Έρχεται ο Σέκερης! Θα μιλήσει για τις βρωμιές τους;;

Τελευταία ακροαματική διαδικασία για το Καλοκαίρι θα είναι η 21η Ιουλίου 2017 και θα ακολουθηθεί η ίδια πεπατημένη, όπως και όλες οι προηγούμενες! Αργά! Αργά! Πολύ αργά!
Ωστόσο, αυτόν τον “βαθύ ύπνο” φαίνεται να τον ταράζει ο Σεπτέμβριος!
Αφού η δίκη επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 (σημαδιακή ημερομηνία για “καταστροφές”)! Στον μήνα αυτόν θα καταθέσει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – ο μάρτυς Ευάγγελος Σέκερης!
Ο Ευάγγελος Σέκερης, ο μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που σκαρφίστηκε με τον Μπάμπη Αθανασίου τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, προκειμένου να βάλει ταφόπλακα στην μοναδική ομόφωνη απόφαση που προηγήθηκε, της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ! 
Ο Ευάγγελος Σέκερης, το εν ενεργεία – αλλά παραγκωνισμένο – διευθυντικό στέλεχος της Siemens, επιφορτισμένο μέχρι σήμερα της διαχείρισης των επίμαχων Συμβάσεων Siemens – ΟΤΕ, αφού είναι ο τελευταίος που γνωρίζει όλες αυτές τις βρώμικες υποθέσεις της Ομάδας Γεωργίου, Καραβέλλα και λοιπών!  
Ο Ευάγγελος Σέκερης, που εξεταζόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ανάγκασε τον τότε, αλλά και σημερινό Βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, να αναφωνήσει: “Είναι ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας από όσους κατέθεσαν στην Επιτροπή”! 
Ο Ευάγγελος Σέκερης, ο οποίος είναι ανυπεράσπιστος, αφού έχουν γίνει παράνομες και εγκληματικές πράξεις εναντίον του - προφανώς για εκφοβισμό;; - και δεν απολαμβάνει της προστασίας του Κράτους, αλλά και της εταιρείας του, δηλαδή της Siemens!


“Εκπνέει” ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός!

Μέσα στον Αύγουστο “εκπνέει” o Εξωδικαστικός Συμβιβασμός, χωρίς η Siemens να έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου! Και έχουν πολλοί την ευθύνη γι΄ αυτό! Που κάποια στιγμή, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις “παραλήψεις” και την “ανεπάρκειά” τους! Έτσι δεν είναι κ. Παγώνη;; Καθ΄ ότι, εσείς και η Επιτροπή σας, ορισθήκατε ως διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, για να ελέγχεται εάν η Siemens τηρεί τα συμφωνηθέντα ή στο τέλος – τέλος, αν τα παραβιάζει;; Όπως, τη δέσμευση που ανέλαβε για την διατήρηση των 600 εργαζομένων, που στη 5ετή διάρκεια του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού περικόπηκαν στους 140;;     
Παρά ταύτα, ενημερωνόμαστε, ότι η σημερινή κυβέρνηση που έχει τις ίδιες ευθύνες με την προηγούμενη, θα “τρέξει να μαζέψει τα υπόλοιπα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού”, προκειμένου να θριαμβολογήσει ότι “χτύπησε” τη διαπλοκή που ακούει στο όνομα Siemens!

Προεκλογικό προπέτασμα καπνού από την κυβέρνηση!

Ενημερωνόμαστε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με την γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου ο ΟΤΕ (πλέον κατά 95% γερμανικός) να εξοφλήσει ένα μέρος των τιμολογίων που χρωστάει στη Siemens με την ταυτόχρονη διαγραφή του υπολοίπου ποσού! Αυτό, θα το μεταχειριστεί η κυβέρνηση ως θρίαμβο της πολιτικής της!  

Ως γνωστόν από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, ο ΟΤΕ δεν πληρώνει τα τιμολόγια που του εκδίδει η γερμανική εταιρεία στο πλαίσιο των Συμφωνιών που τους διέπουν!
Όμως, η γερμανική κυβέρνηση πιέζει και η ελληνική κυβέρνηση σκέφτηκε πως πρέπει να είναι και “η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος”!   
Επανέρχομαι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου