Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ! ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΑΚΑ!

Μιχάλης Τράκας (πρώην Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ): Θα ήθελα να σας...

ευχαριστήσω που μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου, ως Προέδρου του ΔΟΠΑΠ, μου δίνετε τη δυνατότητα, μέσω του εντύπου σας, να ενημερώσω  τους συμπολίτες μας για τα πεπραγμένα των δυόμιση τελευταίων ετών όλης της ομάδας του Οργανισμού.
Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινή μας δράση, όλους αυτούς τους μήνες, είναι αδύνατον να καταγραφεί, θα αναφερθούν όμως επιγραμματικά τα έργα και οι δράσεις μας:

Ότι αφορά στο Οικονομικό Τμήμα:

1. Αλλάξαμε τον τρόπο οικονομικών συναλλαγών, καταργώντας τις πληρωμές με μετρητά και καθιερώνοντας όλες οι συναλλαγές να γίνονται μόνο μέσω Τραπέζης.
2. Αλλάξαμε τον όρο της σύμβασης των δύο θερινών κινηματογράφων και από ποσοστό επί των εισιτηρίων βάλαμε συγκεκριμένο μίσθωμα αυξάνοντας τα εσοδά μας.  
3. Αξιοποιήσαμε και εκμεταλευτήκαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις (beach volley, 5x5 κ.τ.λ.) κατά το μέγιστο δυνατό, αποκομίζοντας περισσότερα οικονομικά οφέλη για τον Οργανισμό.
4. Τα ιδία έσοδα του Οργανισμού το 2014 ήταν 145.000 € ενώ στο τέλος του 2016 ήταν 265.000 €.
5. Μειώσαμε τις οφειλές των παρελθόντων χρόνων.
6. Συνάψαμε σύμβαση με Λογιστικό Γραφείο και Ορκωτούς Λογιστές, προκειμένου να καταρτιστούν οι Ισολογισμοί προηγούμενων ετών, οι οποίοι σύντομα θα έρθουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
7. Εφαρμόσαμε διπλογραφικό σύστημα.

Ότι αφορά στις Δράσεις μας.
1. Διοργανώσαμε, για πρώτη φορά τον δρόμο πόλης 10000 μ. και 5000 μ. για ενηλίκους και 1000 μ. για παιδιά. Μια διοργάνωση η οποία και έγινε θεσμός.
2. Αναβαθμίσαμε τον Δρόμο Βουνού προβάλλοντάς τον πανελλήνια, μέσω τηλεοπτικού σποτ και αθλητικών εκπομπών, ενώ παράλληλα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότερες.
3. Επαναφέραμε την «Αθλητική Άνοιξη», μια διοργάνωση με σύνθημα το                    «ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΕ ΦΟΒΙΖΩ», κατά της ενδοσχολικής βίας και στην οποία διεξάγονται αγώνες  μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ  μεταξύ όλων των σχολείων του Δήμου μας, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
4. Στο καλοκαιρινό Camp το 2015, εντάξαμε το πρόγραμμα κολύμβηση στη θάλασσα στην περιοχή του Σχοινιά και το 2016 προσθέσαμε επιπλέον το μάθημα της ιστιοπλοϊας στο Μάτι, το οποίο συνδυαζόνταν με μάθημα κολύμβησης.
5. Συνδιοργανώσαμε, στις 12 φεβρουαρίου του 2016, αγώνες ποδηλάτου ανωμάλου δρόμου στο πάρκο Οδυσσέα Ελύτη, στην οδό Κύπρου Παπάγου.
6. Συνεργαστήκαμε, τον Δεκέμβριου του 2016, με την ομάδα εκμάθησης “ski 4 ALL” , για δωρεάν μαθήματα σκι σε μικρούς και μεγάλους, σε πίστα που δημιουργήθηκε στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Παπάγου – Χολαργού – ΔΟΠΑΠ.
7. Διοργανώσαμε το 2016 το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Δημοτικών σχολείων.
8. Η θεατρική μας ομάδα, εκτός από τις καθιερωμένες και επιτυχημένες παραστάσεις στο αμφιθέατρο “Μίκης Θοδωράκης”, για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016, παρουσίασε το έργο της, δωρεάν και στο Κηποθέατρο Παπάγου.
9. Διοργανώσαμε εκθέσεις φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου με την φωτογραφική ομάδα του ΔΟΠΑΠ, υπό την καθοδήγηση του κ. Μπαλλή.
Ότι αφορά στα έργα μας:
1. Ανακαινήσαμε τις αίθουσες του γυμναστηρίου στην οδό Σύρου, (αντικατάσταση των παραθλυρων και πορτών, τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, δημιουργία καινούργιων αποδυτηρίων και w.c.,  επίστρωση της εξωτερικής σκάλας με αντιολισθητικά πλακίδια, τοποθέτηση κουπαστής) και επίσης αγοράστηκαν καινούργια όργανα και διάδρομοι.
2. Συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε δύο από τα καλύτερα γήπεδα beach volley στην Αττική.
3. Ανακαινήσαμε  τα δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο ΕΑΚ Παπάγου με καινούργιο ακρυλικό δάπεδο, καινούργια ταμπλό, καινούργια σπαστά στεφάνια με προδιαγραφές FIBA καθώς και προστατευτικά στις βάσεις των μπασκετών για την ασφάλεια των αθλητών.
4. Δημιουργήσαμε δύο γήπεδα mini tennis στην οδό Νευροκοπίου και Αργυροκάστρου στου Παπάγου.

5. Προβήκαμε στην επισκευή λίανση – στίλβωση και  καινούργια διαγράμμιση του δαπέδου στο κλειστό γήπεδο Παπάγου.
6. Δημιουργήσαμε, με καινούργια διαγράμισση, δεύτερο γήπεδο volley στο κλειστό γυμναστήριο Χολαργού “Αντώνης Τρίτσης”.
7. Τοποθετήσαμε στα δυό ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, στην οδό Κλειούς στον Χολαργό, καινούργια ταμπλό και στεφάνια προδιαγραφών FIBA.
8. Tοποθετήσαμε, επίσης, καινούργια ταμπλό και στεφάνια στο ανοχτό γήπεδο μπάσκετ στην οδό Κύπρου.
9. Αγοράσαμε καινούργιους απιδινωτές για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.  
 Τελειώνοντας τα έργα θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία για τη συνεργασία, και την αρωγή της στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα μπάσκετ και τένις αθλητικού κέντρου Κλειούς, γήπεδα μπάσκετ αθλητικού κέντρου Χολαργού [Νταμάρι], γήπεδο μπάσκετ οδού Κύπρου, γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Φανερωμένης και την τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής) καθώς επίσης και για την αποδοχή των προτάσεων μας για τις μελλοντικές εργασίες στα δύο γήπεδα τένις στου Παπάγου, στα γήπεδα μπάσκετ της οδού Φλωρίνης  και της οδού Ναυαρίνου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Νταμάρι και στους δύο στίβους σε Χολαργό και Παπάγου.

Θα ήθελα  να τονίσω, ότι σύμμαχος όλων ήταν η συνεργασία και η ενότητα των Μελών του ΔΣ και όλων των εργαζόμενων έτσι ώστε μέσα από αντιξοότητες να καταφέρουμε πραγματικά τα μέγιστα για τον Οργανισμό και τους συνδημότες μας.

Τέλος, ευχαριστώ τον Δήμαρχο, κ. Ηλία Αποστολόπουλο που με εμπιστεύτηκε και με πρότεινε για Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, για τις προτάσεις του, την κατανόηση και τη βοήθειά του στην επίλυση των προβλημάτων μας, τους  Αντιπροέδρους κ.κ. Γεώργιο Τσουρουπλή και Βασίλη Σιαμάνη, τα Μέλη του Δ.Σ., τους Αντιδημάρχους που συνεργαστήκαμε, τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους του Εργαζόμενους του Οργανισμού για την προσπάθεια και τον ζήλο που υπέδειξαν  ώστε να υλοποιηθούν τα ανωτέρω.

Και κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στην εθελοντική ομάδα ΔΑΠΑΧΟ για το άριστο επίπεδό της, για την άψογη συνεργασία, για το χρόνο που αφιερώνουν για την προστασία του Υμηττού, για τη βοήθειά τους σε οποιοδήποτε συμβάν δημιουργηθεί από φυσικά φαινόμενα, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους.
Εύχομαι στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο τους.
(απόσπασμα από συνέντευξη του Μιχάλη Τράκα στον "Αντίλογο Χολαργού")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου