Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΝ, ΛΟΓΩ "ΑΛΛΑΓΗΣ" ΦΥΛΟΥ!

Επιστροφή Αχρεωστήτων, λόγω «αλλαγής» φύλου
--------
Στη συζήτηση στη Βουλή για την επιλογή φύλου, ακούσθηκαν....

απίθανες κοινοτυπίες ακόμη και κραυγές άγνοιας, προκατάληψης και χυδαιότητας. Για ένα ζήτημα που δεν αφορά την πλειονότητα των πολιτών, είναι όμως θέμα ζωής ή θανάτου για μερικές εκατοντάδες συνανθρώπων μας.
Προ παντός ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα αποτέλεσε την ευκαιρία για φτηνούς «δεκάρικους» πολιτικάντικες ντρίπλες και πολλών ψεμάτων.
Ο κ. Πρωθυπουργός έφτασε για να δείξει ότι οι Συριζανέλ έχουν προοδευτικό πρόσημο να υποστηρίζει ψευδώς ότι ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος, που απουσίαζε από την ψηφοφορία δίνοντας σήμα για «όχι» έχει δήθεν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καν ψηφίσει τον νόμο περί ιθαγένειας. Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει ψηφίσει κόντρα στην Κοινοβ. Ομάδα του κόμματός του το σύμφωνο συμβίωσης, προσπάθησε να αποφύγει τον διχασμό της Ν.Δ. να χτίσει ένα μετέωρο επιχείρημα για 15χρονους. Όμως η Ν.Δ. κατέθεσε τη δική της αντιπρόταση, ώστε να μην ταχθεί ευθέως κατά της θέσης της Εκκλησίας και να μην ακυρώσει το φιλελεύθερο προφίλ της. Αλλά θα υποστηρίζαμε, αντιπρόταση και με ουσιαστικό περιεχόμενο, καθόσον οι όροι που προβλήθηκαν γίνονταν περισσότερο αυστηροί ως προς την συνειδητότητα της απόφασης για αλλαγή φύλου, η οποία να βασίζεται πέραν της δήλωσης του ενδιαφερομένου στην σύμφωνη γνωμάτευση ψυχιάτρου και γενετιστή ιατρού, αρμοδίων κατ’ εξοχήν επί του προκειμένου.
Η κ. Γενηματά, που απουσίαζε και στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, προτίμησε και πάλι να είναι απούσα, με τη ΔΗΣΥ να επιλέγει το αμήχανο «παρών».
Κατά την ψηφοφορία για το σχετικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαρροές, καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν βουλευτές αντιρρησίες της αριστερής ατζέντας του κόμματος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αλλαγή φύλου, άλλοι περί νομιμοποίησης ταυτότητας φύλων, με τον κ. Ξυδάκη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να υβρίζει ανερυθρίαστα την αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας μάλιστα χυδαία τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων.
Όσον αφορά το Κυβερνητικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιθαγένεια, σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου, δεν είναι ουδόλως αρραγές, όπως αντίθετα συμβαίνει όταν ψηφίζονται τα μνημονιακά μέτρα. Παράλληλα δε, δεν παραλείπουν να θεωρούν τον εαυτό τους ανθρωπιστή και τη Ν.Δ. σκληρή συντηρητική, παράταξη. Για τους απουσιάζοντες συντελεστές της συμπολίτευσης και εκείνους που δεν προσπαθούν να συζητούν ουσιαστικά το τόσο σοβαρό θέμα ρύθμισης ταυτότητας φύλου, θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί ότι εφάρμοσαν τη ρήση του Αρθούρ Σοπενχάουερ σύμφωνα με την οποία, κατέχεις την τέχνη του να’χεις πάντα δίκιο, όταν δεν απαντάς, αποφεύγοντας κακοτοπιές.
Η αλήθεια είναι ότι το δικαίωμα στη ζωή οποιουδήποτε ατόμου είναι υπεράνω της άποψης της πλειοψηφίας και ως εκ τούτου καμία τέτοια δημοσκόπηση δεν είναι απλώς επικίνδυνη αλλά περιττή. Όπως στην πανελλαδική έρευνα της MRB για το αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου άνω των 17 ετών. Το 58% των ερωτηθέντων απήντησε σίγουρα μάλλον διαφωνώ και το 39% σίγουρα μάλλον συμφωνώ, το δε 2,1% δεν ξέρω δεν απαντώ. Πάντως για τα δεκαπεντάχρονα η «αλλαγή» ταυτότητος φύλου κατά τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση «στη βουλή του αρμόδιου ιατρού κ. Παπαδόπουλου τυγχάνει άκρως επικίνδυνος.
Το χειρότερο ακόμη που ακούσθηκε πολλές φορές στη Βουλή ακόμη και από ανοιχτόμυαλους πολιτικούς και αφορά την «παραχώρηση δικαιώματος σε κάποια άτομα να ορίζουν το φύλο τους», ενώ είναι σαφές ότι τα δικαιώματα προϋπάρχουν. Τα περιορίζει το Κράτος τα ακρωτηριάζει για να χωρέσουν σε αυθαίρετα καλούπια. Επομένως αυτό που έγινε με τη ρύθμιση είναι η αποκατάσταση ή αλλιώς επιβοήθηση και ενίσχυση του ανθρώπινου δικαιώματος το οποίο μπορεί να είναι καταπατημένο. Την άποψη αυτή φρονώ ότι ενισχύει αν δεν επαληθεύει το γεγονός, ότι στο παρελθόν η διόρθωση ληξιαρχικών πράξεων ως προς το φύλο γινόταν μετά από χειρουργική επέμβαση και δικαστική απόφαση κατά την εκουσία δικαιοδοσία. Δηλαδή με μία «οιονεί» διοικητική πράξη η οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει πέραν των άλλων, την γνωμάτευση του αρμοδίου ψυχολόγου ή γενετιστή περί των διακριτικών γνωρισμάτων (σε περίπτωση ερμαφρόδιτου) και των δύο φύλων καθώς και του επικρατέστερου τούτων, το οποίο πρέπει να λάβουν υπ’ όψη οι υπηρεσίες και να καταχωρίσουν στα οικεία βιβλία.
Με τα δεδομένα αυτά, γιατί να μη νομοθετηθεί, ο αρμόδιος ληξίαρχος με τα ίδια δικαιολογητικά που προσκομίζονται στο Δικαστήριο, καθ’ όλα σεβαστό, να αποκτά αρμοδιότητα διόρθωσης των ληξιαρχικών πράξεων (γάμου, γεννήσεως κλπ.) και με την αυτοπρόσωπο εμφάνιση του ενδιαφερομένου και την σύμφωνο και δεσμευτική ιατρική γνωμοδότηση. Εάν βέβαια υπάρχει σοβαρή πρόθεση όχι κατάργησης αλλά περιορισμού της γραφειοκρατίας, η οποία κατά μέτριους υπολογισμούς κοστίζει στη χώρα άνω του ενός δις ευρώ κατ’ έτος.
Άλλωστε παρόμοιες ενέργειες σήμερα γίνονται από τα Ληξιαρχεία, μετά από παραγγελία του αρμοδίου Εισαγγελέως, ο οποίος εισαγγελέας έχει στα χέρια του πολύ ολιγώτερα στοιχεία από εκείνα που εκδίδει ο Ληξίαρχος και συμβουλεύεται η Εισαγγελική Αρχή.
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη, απλούστατα η συμπολίτευση να συνειδητοποιήσει ότι η μικρότερη διαδρομή που κάνει είναι αυτή προς τον εαυτό της, ότι το πιο εύκολο πράγμα είναι να υβρίζεις και καταγγέλλεις αυτοπροσδιοριζόμενος όχι απλώς αριστερή αλλά προοδευτική.
Πάντως ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μειοψηφιών ιδιαίτερα σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελεί διαχρονικό μεγάλο βραχνά και τρομερή αδικία, η οποία αν δεν κάνω λάθος αναιρεί την ρήση του Αριστοτέλη ότι: Ό,τι κάνει ο Θεός και η φύση δεν είναι τυχαίο, αφού όπως είναι γνωστό, ο εφευρέτης του πρώτου υπολογιστή Άλαν Τούρινγκ κατάφερε να διαβάσει τη συσκευή κρυπτογράφησης των Ναζί, επισπεύδοντας την νίκη των συμμάχων.
Ο σπουδαίος αυτός όχι μόνον δεν παρασημοφορήθηκε, αλλά υποχρεώθηκε από τα Βρετανικά Δικαστήρια να διορθώσει με ορμονοθεραπεία την ομοφυλοφιλία του, η οποία τότε (1960) εθεωρείτο σεξουαλική διαστροφή και ποινικό αδίκημα.
Ανεξαρτήτως τούτων, η συγκυβέρνηση ύστερα από διαβουλεύσεις, συνεδριάσεις πάμπολλες κοινοβουλευτικών επιτροπών, αντί να υβρίζει και καταγγέλλει, αυτοπροσδιοριζόμενη προοδευτική όφειλε να λάβει υπ’ όψη της μεταξύ άλλων, δύο κυρίως προβλήματα: 
α) Την ανακοίνωση από τηλεοράσεως κας (τ. κυρίου) η οποία αν και πέρασαν είκοσι χρόνια από της διόρθωσης (αλλαγής) του φύλου της «ντρέπεται» να αλλάξει την ταυτότητά της παρ’ ότι συναντά τεράστια ζητήματα στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και
β) Το γεγονός ότι στο παρελθόν θήλυ μετά από αλλαγή φύλου και διόρθωση ληξιαρχικής πράξεως γεννήσεως, επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο  όση σύνταξη είχε λάβει επί μία δεκαετία 1,5 εκ. δρχ. περίπου με το αιτιολογικό ότι αφού άλλαξε φύλο (από θήλυ σε άρρεν) είναι πλέον άνδρας και μάλιστα αναδρομικά από της γεννήσεώς του οπότε κακώς και παρανόμως εισέπραξε όσα η φύση της χάρισε!...
Ο χώρος δεν μας επιτρέπει να αναφέρω και άλλες πλείστες περιπτώσεις.
Αθήνα, 15/10/2017 
Μετά τιμής
Γιάννης Σκουτέρης
επ. δικηγόρος
τ. αντιδήμαρχος Χολαργού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου