Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ Η... ΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΜΕΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 2017! Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ!

Ο δολοφόνος της Δώρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια, έμεινε φυλακή 6 χρόνια και βγήκε το 2017...
Είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, σύμφωνα με...


ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης - Διάψευση και από Μαξίμου

Προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη δεν αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου καταβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης. 


Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αποκαλύπτει ότι ο 58χρονος τοξικομανής που δολοφόνησε την 32χρονη Δώρα μέσα στο Β' Νεκροταφείο, το 2011 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών. Το 2017, έπειτα από έξι χρόνια στη φυλακή, η ποινή του 58χρονου μειώθηκε από το πενταμελές εφετείο στα 12 χρόνια. Κι όλως περιέργως, στις 15 Ιουνίου του 2017, πριν από τέσσερις μήνες δηλαδή, ο 58χρονος δολοφόνος αποφυλακίστηκε αφού θεωρήθηκε ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην ανακοίνωσή του, μόνο που δεν πανηγυρίζει ότι ο 58χρονος αποφυλακίστηκε χωρίς να ενεργοποιηθούν οι προβλέψεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Για το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης, αλλά τελικά έμεινε στη φυλακή μόνο έξι χρόνια και τελικώς αποφυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι είχε εκτίσει ποινή 9 ετών, ούτε λέξη. Σε ερώτηση πώς έγινε ο υπολογισμός ότι εξέτισε ποινή 9 ετών ενώ έμεινε στη φυλακή μόνο έξι χρόνια, από το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησαν ότι ο 58χρονος έκανε και μεροκάματα που συνυπολογίστηκαν σαν να είχε εκτίσει επιπλέον ποινή τριών ετών. 

Αν μη τι άλλο, ο τρόπος που λειτουργεί η Δικαιοσύνη προκαλεί ερωτήματα και απορίες, ιδίως από τη στιγμή που ο 58χρονος τιμωρήθηκε με 20 χρόνια κάθειρξη, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια, έμεινε στη φυλακή έξι χρόνια και αποφυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι έχει εκτίσει ποινή εννέα ετών...

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:


«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής.

Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ». 

Προφανώς για τον κ. Κοντονή το μείζον είναι ότι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη δεν έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου για να αποφυλακιστεί.  
Διαψεύδει και το Μαξίμου ότι ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου


Κατηγορηματικά και με ειρωνικό τρόπο διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου την πληροφορία ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη αποφυλακίστηκε με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Με μία σκωπτική ανακοίνωση και κινούμενο στη γραμμή που είχε χαράξει νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για fake news, τα οποία μάλιστα αποδίδει ευθέως σε επικοινωνιακή προσπάθεια της ΝΔ να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα Paradise Paper!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, "αποκάλυψαν" ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Είχε προηγηθεί από τους ίδιους κυνηγούς μαγισσών, η "αποκάλυψη" ότι με τον ίδιο νόμο είχαν αποφυλακιστεί ο φερόμενος ως δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, όπως και οι δράστες της ληστείας και της κακοποίησης με ηλεκτρικό σίδερο ογδονταπεντάχρονης γυναίκας. Και στις τρεις περιπτώσεις ψεύδονται. Απόλυτα, συνειδητά, και ασύστολα. Παρατηρούμε, πάντως, ότι οι εγκληματίες "που απελευθέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ" πολλαπλασιάζονται όσο πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις των offshore. Προφανώς, για να αποφύγει την πολιτική κόλαση, στην οποία οδηγούν οι φορολογικοί παράδεισοι, η Δεξιά της οικογένειας Μητσοτάκη χώνεται μέχρι το λαιμό στο καθαρτήριο των fake news».

Το ιστορικό του 58χρoνου δολοφόνου

 
-Συνελήφθη και προφυλακίστηκε το 2011 για «αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού (37,5 κιλά) από μη τοξικομανή». Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μετρά ο χρόνος κράτησής του.

-Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλλε ποινή 20 ετών. Στο μεσοδιάστημα άρχισε να εργάζεται, όπως έχουν δικαίωμα οι μη ισοβίτες κρατούμενοι.

-Το 2017 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε δραστικά την ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξη. 

Ο κατηγορούμενος επέστρεψε για λίγες  ώρες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε, χωρίς να χρειάζεται τη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Κι αυτό γιατί η αποφυλάκιση με βάση τις διατάξεις   του Ποινικού Κώδικα,   δηλαδή αφού εξέτισε γίνεται στα 3/5 της ποινής του. Ο κρατούμενος είχε εκτίσει ήδη 6 χρόνια πραγματικής κράτησης και 3 πλασματικής (μεροκάματα).

Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Δώρας - Το ξέσπασμα του αδερφού και της μάνας

Την οργή του κόσμου και της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη συνάντησε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο δολοφόνος της άτυχης κοπέλας. Ένταση επικράτησε την ώρα που οδηγούνταν στο γραφείο του ανακριτή, η οποία έγινε ακόμα πιο μεγάλη όταν το μεσημέρι βγήκε από το γραφείο.

Συγγενείς της Δώρας αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων επιτέθηκαν και παρά τον κλοιό που είχαν στήσει γύρω του οι αστυνομικοί, ξυλοκόπησαν άγρια τον κατηγορούμενο.

Οι αστυνομικοί με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν.

Η μητέρα της Δώρας



Ο αδερφός και η μητέρα της Δώρας


Την ίδια ώρα η μητέρα, η οποία λιποθύμησε στο γραφείο του ανακριτή, φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς: «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Αστυνομικοί προσπαθούν να συγκρατήσουν τον πατέρα της Δώρας


Η στιγμή που βάζουν τον δολοφόνο στο αυτοκίνητο

Το βίντεο με την επίθεση μόλις βγήκε από Ευελπίδων ο δολοφόνος


Συγκλονιστικό ήταν το ξέσπασμα του αδερφού και της μητέρας της κοπέλας.


Το ξέσπασμα του πατέρα

Ο δολοφόνος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων λίγο μετά τις 11:00. Κατά την προσαγωγή του στον κτίριο 9 των δικαστηρίων ο κόσμος τον αποδοκίμασε έντονα και προσπάθησε να του επιτεθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον φυγαδεύσουν.

Ανάμεσά τους και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ο οποίος αρχικά φώναζε: «Ποιος είναι; Ποιος είναι;» και μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του παιδιού του προσπάθησε να τον προσεγγίσει με τους άνδρες των ΟΠΚΕ να τον σταματούν.

«Αλήτη μου έφαγες το παιδί», φώναζε ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης που βρίσκεται από νωρίς στο χώρο των δικαστηρίων: «Για δω τον δολοφόνο του παιδιού μου. Είναι άνανδρος», δήλωσε στο protothema.gr.

Και ο συγκεντρωμένος κόσμος κυνήγησε τον 58χρονο και φώναζε: «Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε». Αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και τρέχοντας, πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία. «Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς», φώναζαν πολίτες στους αστυνομικούς που τους εμπόδισαν να μπουν στο κτίριο 9.


Στην ομολογία του στους αστυνομικούς  ο δολοφόνος Ε.Σ, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό του θανάτου. «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης: «To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο τουεγκλήματος».

Δειτε βίντεο: «Πήγα να την κλέψω, αντέδρασε και την μαχαίρωσα» είπε ο δολοφόνος της Δώρας στην ομολογία του

Δείτε βίντεο: Πήγαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο της Δώρας - Το ξέσπασμα του αδερφού και της μάνας
Πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου