Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ! ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΧΑΛΑΖΙ! ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: "ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ"!!!

Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προβλέπει σε ...


έκτακτη ανακοίνωση της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν διαδοχικά έχουν ως εξής:

Τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι, θα επηρεαστεί η Αν. Πελοπόννησος (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές) και πιθανόν το πρωί η Νότια Πελοπόννησος. 

Μέχρι το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει την Αν. Στερεά, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. 

Στη συνέχεια προς το βράδυ θα μεταφερθεί στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στο Β.Ν. Αιγαίο και τα ξημερώματα προς Τρίτη αναμένεται να πλήξει την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη.
Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα


Η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, επισημαίνει για την πρόβλεψη των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος. Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών που βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.
Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα :

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

- Λακωνίας
- Ανατολικής Αρκαδίας
- Αργολίδας
- Αττικής
- Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)
- Κεντρική και νότια Εύβοια
- Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα
- Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα είναι άστατος ο καιρός στην Αττική. Θα ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς και τοπικά, όμως γρήγορα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα έχουν την τάση να δυναμώσουν. Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και "πέρασμα" με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό.

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός όλη την εβδομάδα


Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν την Τρίτη κυρίως στα δυτικά της χώρας, την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα έχουν την τάση να συνεχιστούν καθ'όλη τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου