Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ!!! ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΤΟ...ΘΕΙΟ!

Στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ, που μετρά συνολικά χρέη πάνω από 2,4 δισ. ευρώ, θα ριχτεί κοινοπραξία εταιριών με επικεφαλής την Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου -ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών...


Ευκλείδη Τσακαλώτου- και με τη συμμετοχή της αμερικανικής FINACITY CORPORATION.

Ωστόσο, για να προχωρήσει και επίσημα το «μάζεμα» των χρεών, θα πρέπει αφενός να δώσει το πράσινο φως το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης (σ.σ.: πιθανότατα στη σημερινή συνεδρίαση) και αφετέρου να δουν ποιο ρόλο θα αναλάβει η κάθε εταιρία. Πάντως, το γεγονός ότι η αμοιβή της κοινοπραξίας θα κυμαίνεται ανάλογα με το ποσό που θα καταφέρει να εισπράξει για λογαριασμό της ΔΕΗ προμηνύει ότι το κυνήγι των οφειλετών, ιδίως των στρατηγικών κακοπληρωτών, θα είναι έντονο και συνεχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, τα της… διαχείρισης θα έχει καθαρά ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος FINACITY CORPORATION, που ειδικεύεται άλλωστε στις τιτλοποιήσεις χρεών.

Οι αμοιβές

Ειδικότερα, η κοινοπραξία με το όνομα FINACITY CORPORATION αναδείχθηκε νικήτρια στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό για «εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης της ΔEΗ Α.Ε. στην αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές» που είχε προκηρύξει η Επιχείρηση τον περασμένο Μάιο.
Οπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού, η αμοιβή της κοινοπραξίας για την «ανάληψη διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών (5η φάση)» θα κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος των ποσών που θα φέρνει στα ταμεία της ΔΕΗ. Για τις πρώτες τέσσερις φάσεις το πόσο είναι «κλειδωμένο» και ορίζεται στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Η Qualco είναι συμφερόντων Ορέστη Τσακαλώτου, ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών
Αναφορικά με την 5η φάση και τα παραδείγματα που παρατίθενται, αν η κοινοπραξία εισπράξει ποσά ύψους 100 εκατ. ευρώ (εφάπαξ πληρωμή οφειλής ή σε δόσεις) από ενεργούς πελάτες ανεξαρτήτως υπολοίπου, το ποσοστό της πληρωμής της είναι 8%, άρα 8 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που εισπράξει χρέη 10 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές έως 2.000 ευρώ το ποσοστό της αμοιβής της ορίζεται σε 12%, ήτοι 1,2 εκατ. ευρώ. Αν ανακτήσει απλήρωτους λογαριασμούς 14 εκατ. ευρώ από πελάτες με οφειλές μεγαλύτερες των 2.000 ευρώ, το ποσοστό της αμοιβής της ανέρχεται στο 10%, δηλαδή 1,4 εκατ. ευρώ.

Το έργο

Αναλυτικότερα, το έργο των αναδόχων έχει ως εξής:

* Εκπόνηση αναλυτικού πλάνου υλοποίησης υπηρεσιών, εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

* Ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης οφειλών και καθορισμός συστηματικών δράσεων διαχείρισής τους. Η στρατηγική θα πρέπει να παραδοθεί σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

* Μελέτη για εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης/τιτλοποίησης απαιτήσεων. Εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

* Σχεδιασμός πλαισίου υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων. Εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

* Ανάληψη διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Θα μοιράζει… δουλειές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία που αναλαμβάνει το έργο έχει τη δυνατότητα να αναθέσει μέρος των εργασιών της και σε υπεργολάβους αλλά και να εγκατασταθεί σε χώρο της ΔEΗ, απασχολώντας μάλιστα και 30 άτομα προσωπικό.

Το προφιλ

Η εταιρία Qualco δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της, έχει παράσχει υποστήριξη σε 70 πελάτες από 15 χώρες για την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου χρέους τους, τη βελτίωση του συστήματος εισπράξεων και τη βελτίωση της απόδοσής τους.
Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, ξάδελφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ιδρυτικό μέλος είναι επίσης ο Μίλτος Γεωργαντζής.

Κύριο αντικείμενο δραστηριότητάς της είναι η διαχείριση κόκκινων δανείων, η μείωση των οφειλών πελατών, καθώς και τιτλοποιήσεις, πωλήσεις οφειλών και ανάλυση χαρτοφυλακίων, με αξιοποίηση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που καλύπτει όλες τις πτυχές της συλλογής χρεών.

Η… σύνθεση

Η κοινοπραξία των εταιριών που ανέλαβε τη διαχείριση στα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ αποτελείται αναλυτικά από τους:

* IBM Hellas Α.Ε.
* Deutshce Bank London Branch
* Estia Business Group
* Deloitte Business Solutions Α.Ε.
* KPMG
* Qualco UK
* ΚΑΠΑ RESEARCH A.E.
* Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία

Το… τεφτέρι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της διαμορφώνονται ως εξής:

* 1,66 δισ. ευρώ από τη Χαμηλή Τάση
* 331 εκατ. ευρώ από την Υψηλή Τάση
* 205 εκατ. ευρώ από τη Μέση Τάση
* 210 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο Τομέα
* 2,4 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

mxipnitou@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 
http://www.eleftherostypos.gr// (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

4 σχόλια:

  1. Αχαχαχαχαχα
    Ετσι προβατα ελληνες, ετσι..
    Τσακαλωτενα θελατε, κατουρογκαλο θελατε, απλυτους τιποταδες θελατε..
    Παρτε τωρα να εχετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάχιστοι θέλουν Τσακαλώτο και όλα τα καθάρματα του ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ . Στις τελευταίες εκλογές η ΣΥΜΜΟΡΙΑ αυτή πήρε 19.2% . Το μεγάλο ποσοστό το πήραν η αποχή , τα άκυρα και τα λευκά που ήσαν πάνω από το 55% . Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η αδιαφορία του κόσμου . Το ΠΑΣΟΚ και η αριστερά συνολικά είχαν και έχουν στην Ελλάδα πάνω από 30% . Το Θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ να ξεσηκώσει τον Ελληνικό Λαό και να ψηφιστεί από εκατ. Έλληνες . Όπως έχει αποδειχτεί τα υπάρχοντα κόμματα του λεγόμενου Πατριωτικού χώρου είναι για τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και εμπιστοσύνη ΜΗΔΕΝ . Για αυτό και θα υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ στον Δεξιό Λαϊκό χώρο και οι περισσότεροι θα γυρίζουν σαν την άδικη κατάρα εδώ και εκεί .

      Διαγραφή
  2. H ΔΕΗ έκανε και άλλο ατόπημα που αξίζει μεγάλη προσοχή.

    Η ΔΕΗ έστειλε καθυστηρημένα λογαρισμούς ρεύματος σε Έλληνες πολίτες που δεν χρησιμοποιούσαν το ρεύμα με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να στείλει τους λογαρισμούς ρέυματος φουσκωμένους!!!!

    Όλα αυτά τα έκαναν αυτοί οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που ερχόντουσαν να μετρήσουν τα ρολόγια στα σπίτια Ελλήνων πολίτων και με εντολές της κομματικής ΔΕΗ έβαζαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ότι αυτοί οι Έλληνες πολίτες έκαναν κατανάλωση ρεύματος χωρίς να κάνουν χρήση και κατανάλωση ρεύματος!!!!

    Αυτή είναι η ΔΕΗ που αγωνίζεται για το καλό των λαθρομεταναστών που τους παρέχει εσκεμμένα δωρεάν ρεύμα και για όλα τα κομματόσκυλα της ΔΕΗ που καθημερινώς κλέβουν εκατομμύρια ευρώ από όλους τους Έλληνες πολίτες με εντολές της λαθρομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εκτελεί εντολές της τετρατρόικας που θέλει μόνο φτωχούς και νεκρούς Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρουσιάζουν στους Έλληνες την παγκόσμια κοινωνία με ΔΩΡΕΑΝ φαγητό χωρίς εργασία.Μεσα στο 2018 ετοιμαζουν το τσιπαρισμα των ελληνων πρωτα η καρτα του πολιτη και μετα το εμφυτευσιμο τσιπ...για το καλο του ελληνα.ΣΚΛΑΒΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή