Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΦΛΩΡΟΥ ΤΗΣ ENERGA ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ


Την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται ο 32χρονος...

Αλβανός που συνελήφθη την Τρίτη και ένας 30χρονος ομοεθνής του, ενώ ηθικοί αυτουργοί είναι ένας 34χρονος, ένας 35χρονος και ένας 40χρονος, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, για άλλη ποινική υπόθεση.

Κίνητρο της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται πως είναι η εκβίαση σε βάρος του Άρη Φλώρου, κρατούμενου για την υπόθεση της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης δήλωσε ότι από τη διερεύνηση όλων των στοιχείων η ΕΛΑΣ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση είχε τα χαρακτηριστικά της κατά παραγγελία ανθρωποκτονίας.  

Όπως εξακριβώθηκε, οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία το θύμα είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί προσέλαβαν τον 32χρονο και έναν ακόμα 30χρονο, ο οποίος διέφυγε αμέσως μετά την δολοφονία στην Αλβανία και καταζητείται, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ώστε να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με τις οποίες τον κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου (αντιδίκου του στην υπόθεση της Energa), που είχε διαπραχθεί το 2014 στην Πεντέλη.

Η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις και τις αναλύσεις, ήταν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αλλά αυτοί τον δολοφόνησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός των φερόμενων ως ηθικών αυτουργών, έχει καταγραφεί να λέει σε τηλεφωνική του συνομιλία: «Τους είπαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν».

Το προφίλ των αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Ο 32χρονος συνελήφθη σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό. Πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ είναι ο ίδιος που είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού.

Ο 32χρονος είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας που βρέθηκε στο δικηγορικό γραφείο προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αλβανών, τον Σεπτέμβριο, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του. 

Ο 32χρονος συλληφθείς κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Ο έτερος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου είναι ένας 30χρονος Αλβανός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι δύο δράστες διέμεναν σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν. 

Η αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα την Κυριακή και εντόπισε 32χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία. 

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, που εκτίουν ποινές κάθειρξης στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου