Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ SIEMENS-ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον...

Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τον έωλο και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Siemens, με θέμα: Υπάρχει συμπαιγνία με την Siemens; Που είναι η επένδυση των 700 εργαζομένων και η κατασκευή εργοστασίου; Αντί για 600 θέσεις εργασίας που συμφώνησε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα επίσημα έγγραφα της επιθεώρησης εργασίας καταδεικνύουν εξαπάτηση! Η εν λόγω ερώτηση έλαβε αρ. πρωτ. 9089!  

Άμεση η αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
  
Αυτή η ερώτηση – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας – προκάλεσε το ενδιαφέρον  της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, και η οποία με κατεπείγουσα κλήση, καλεί τον κ. Νικολόπουλο για να καταθέσει υπόμνημα στις 2 Νοεμβρίου 2017 (δηλαδή σήμερα), σχετικά με το περιεχόμενο της ερωτήσεώς του! 
Αυτή η κίνηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προσλαμβάνει ιδιαίτερη αξία μετά την προχθεσινή κατάθεση στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει το σκάνδαλο της Siemens, της μάρτυρος και πρώην διευθύντριας του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου,  Αικατερίνης Τσακάλου στην πολυεθνική γερμανική εταιρεία! Από την στιγμή που η κ. Αικατερίνη Τσακάλου, κατέθεσε πως η “Πολιτική Άνοιξη” του κ. Αντώνη Σαμαρά χρηματίστηκε από τη Siemens μεταξύ 1999-2000! 

Μετέωρος και έκθετος ο Αντώνης Σαμαράς

Έτσι, είναι απορίας άξιον πως ο μετέπειτα Πρωθυπουργός της χώρας μας Αντώνης Σαμαράς το 2012 ακύρωσε την μοναδική απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε στη Siemens για ζημία του ελληνικού Δημοσίου, τουλάχιστον 2 δις ευρώ και την μετέτρεψε σε έναν έωλο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό από τον οποίο επί της ουσίας δεν κέρδισε τίποτε η Πατρίδα μας! 
Αυτή η ενέργεια ζημίωσε ή όχι το ελληνικό Δημόσιο και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού που πένεται και δυστυχεί;  
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δημοσίου και της Πατρίδας μας, όταν ένας άλλος μάρτυρας ο Ευάγγελος Σέκερης (πρώην μπατζανάκης του κ. Σαμαρά και διευθυντικό στέλεχος εν ενεργεία της Siemens) κατέθεσε προ ημερών στην ίδια δίκη πώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαχρονικά σχέσεις με την εταιρεία Siemens από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 με συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο;
Αναφέροντας μάλιστα πώς όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός τοποθέτησε Νομικό Σύμβουλο στο Μαξίμου τον πρώην Νομικό Σύμβουλο της Siemens καθηγητή Καράκωστα; 
Αλλά τονίζοντας και την προσωπική σχέση και επαφή που διατηρούσε με τον κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens και ήδη καταδικασμένο από τη δίκη χρηματισμού του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη;  

Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου στον κ. Τσακαλώτο

Την 2α Μαρτίου 2012 η γερμανική εταιρεία Siemens υπογράφει έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με το ελληνικό Δημόσιο και μεταξύ των άλλων δεσμεύεται πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του Συμβιβασμού!  
Ωστόσο, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα (με τον αρθρογράφο της κ. Παναγιώτη Αποστόλου), έφερε στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτό το σημείο του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού – όπως και τα υπόλοιπα – έχουν παραβιαστεί ασυστόλως από τη γερμανική εταιρεία: 
Πρώτο στοιχείο: Επιστολή – Απάντηση του Τμήματος της Επιθεωρήσεως Εργασιακών Σχέσεων της Νέας Ιωνίας στις 26 Μαίου 2015 με αρ. πρωτ. 1490, κατόπιν αιτήματος (12 Μαίου 2015) εργαζομένου που απολύθηκε από τη Siemens, που συνοδευόταν από την υπ. αριθ. 34941/14 Μαίου 2015 Εισαγγελική Παραγγελία!
Η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2014 η Siemens απασχολούσε ενοικιαζόμενο προσωπικό 199 ατόμων από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Όμως η διάρκεια της τοποθέτησης του μισθωτού στον έμμεσο εργοδότη στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από τους 36 μήνες! Αλλά, σύμφωνα με την απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας υπάρχουν άτομα που ξεπερνούν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα! Έτσι, η Siemens φέρεται να χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους παραβιάζοντας συστηματικά το περιθώριο που της δίνει ο νόμος! Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στην Siemens την περίοδο εκείνη συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών από εταιρείες μίσθωσης προσωπικού, ανέρχονταν στους 500 εργαζόμενους! 
Δεύτερο στοιχείο: Το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού (τμήμα Προσωπικού) της Siemens απάντησε σε αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων στη Siemens πως το εργαζόμενο δυναμικό της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2011, απαριθμούσε στο σύνολο (αορίστου χρόνου και ενοικιαζόμενο προσωπικό) 497 άτομα! Σε κάποιο δε, σημείο της απάντησης αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2011 είχαν απολυθεί ήδη 182 εργαζόμενοι! 
Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι, η Siemens, πιθανώς δήλωσε ψεύτικα στοιχεία στην ελληνική Δημοκρατία, πως δηλαδή, θα απασχολούσε και πως θα εξακολουθούσε να απασχολεί 600 άτομα! 
Τρίτο στοιχείο: Με επιστολή του στις 21/12/2012 (δηλαδή μερικούς μήνες από την υπογραφή του E.Σ.) το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens, καταγγέλλει την εταιρεία και ενημερώνει τους εργαζόμενούς της, πως: Καθημερινά «φεύγει» κόσμος, απαριθμούμε μεγάλο αριθμό άδειων γραφείων!  
Τέταρτο στοιχείο: Πάλι με νέα επιστολή το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens στις 6/2/2014 αναφέρει: Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εταιρείας, που οδηγεί στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους μας με ένα πλάνο συνεχών απολύσεων, με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της σε πώληση προϊόντων. 
Απολύοντας συναδέλφους με πολυετή εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία, η Διοίκηση οδηγεί την εταιρεία  τόσο στην συρρίκνωση όσο και στην αποδυνάμωση αυτής. 
Τον Αύγουστο του 2012, κι ενώ η Εταιρεία απασχολούσε 600 εργαζομένους (κατά δήλωση της), έκλεισε την «υπόθεση» SIEMENS, υπογράφοντας μια συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία. Η συμφωνία αυτή και παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της Διοίκησης, πρακτικά καταστρατηγείται, όταν η εταιρεία φτάνει να απασχολεί σήμερα περίπου (αρνείται να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό)  250 εργαζομένους και δεν προβαίνει σε καμία κίνηση προς τη κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βάσει της επένδυσης που περιέχει ο εν λόγω συμβιβασμός. 
Η Διοίκηση, ασχολούμενη με δήθεν δράσεις-εκπαιδεύσεις και προγράμματα θετικής συμπεριφοράς, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τις επερχόμενες απολύσεις…

Μετά από όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ των Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Όταν υπέγραφε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό η Siemens, υποσχόταν πως έχει 600 εργαζόμενους τους οποίους και θα διατηρούσε! Κατά τα ανωτέρω έγγραφα, συνάγεται ότι η Siemens εξαπάτησε ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας ψευδή στοιχεία περί του ανθρωπίνου δυναμικού της, αλλά και στην πορεία αυτών των 5 ετών ισχύος του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού συνέχισε τις απολύσεις εργαζομένων της!
Η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από Εισαγγελική Εντολή μας αποκάλυψε πως η Siemens παραβίαζε συστηματικά το νόμο στη μίσθωση ενοικιαζόμενου προσωπικού από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Επίσης η Siemens, χρησιμοποιούσε σε αυτό το διάστημα (2009 – 2014) ενοικίαση προσωπικού που υπέκρυπτε διάρκεια αορίστου χρόνου!
Τι σκοπεύετε να πράξετε;
Σας έχει ενημερώσει για την τύχη του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την τήρησή του, κ. Πηνελόπη Παγώνη;
Έχει η Δικαιοσύνη ασχοληθεί με τη ανωτέρω υπόθεση της ενδεχόμενης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου από την Siemens;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος 
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου