Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΧΑΠΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!! ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ, ΧΑΜΗΛΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ!


Photo via Flickr/Jonathan Silverberg
στηνΦαίνεται πως αυτό που θέλουν οι εχθροί της χώρας το πετυχαίνουν στην εντέλεια: τσακίζουν τον ψυχικό κόσμο του Έλληνα, σε σημείο που να καθίσταται ο πιο καταθλιπτικός στην Ευρώπη και να χαπακώνεται καθημερινά με αντικαταθλτιπτικά φάρμακα. 
Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το vice.com:
Όλο και συχνότερα φτάνουν ιστορίες στα αυτιά μας για ανθρώπους, γνωστούς και μη, οι οποίοι παραπονιούνται ότι πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού, εξάντληση, μοναξιά, χαμηλή λίμπιντο και...

εμμονικές ιδέες. Η καθημερινή χρήση τέτοιων όρων, οι οποίοι έχουν εισχωρήσει στην αργκό της γενιάς μας και ανταλλάσσονται με την ίδια συναδελφικότητα με την οποία θα αντάλλαζες δύο στριφτά τσιγάρα, δείχνουν ότι η ποιότητα της ζωής μας, αν μπορεί κανείς να κάνει λόγο για ποιότητα πια, πάει από το κακό στο χειρότερο. Η εργασιομανία μέχρι τελικής πτώσης, η υπερκόπωση, η δωρεάν εργασία, η εργασία χωρίς συμβάσεις, οι υπερωρίες οι οποίες δεν πληρώνονται ποτέ, καθώς και η διαρκώς αυξανόμενη πίεση από τον εκάστοτε μάνατζερ για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, ενώ παραμένεις χαμογελαστός, είναι πλέον η νόρμα.
Ο τρόπος αντιμετώπισης αυτής της ζοφερής πραγματικότητας και των προαναφερθέντων συμπτωμάτων, όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, είναι να καταφύγεις στα ψυχοφάρμακα -αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά και ό,τι άλλο σου συνταγογραφήσουν οι απανταχού ψυχίατροι και «ψυχογνώστες». Η δε ευκολία με την οποία γράφουν πλέον φάρμακα, είναι μέρος μιας τάσης της ψυχιατρικής -η καθαρά βιολογική προσέγγιση- η οποία, βασισμένη στην αρχή ότι όλα αυτά τα συμπτώματα είναι καθαρά αποτέλεσμα της χημικής ανισορροπίας του εγκεφάλου, αναζητά τις ευθύνες στο ίδιο το άτομο, βγάζοντας εκτός συζήτησης κοινωνικο-πολιτικό-οικονομικούς. παράγοντες.
Η ψυχίατρος Ελένη Μοσχονά, μου εξηγεί ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι διαγνώσεις και, κατ’ επέκταση η χορήγηση φαρμάκων, είναι βασισμένες πάνω σε δύο «εγχειρίδια», το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM), της αμερικανικής σχολής, και τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νοσημάτων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD), την οποία ακολουθεί η αγγλοσαξονική σχολή. Στην Ελλάδα, ενώ η εκπαίδευση των ψυχιάτρων βασίζεται στο DSM, χρησιμοποιούνται και τα δύο, επιλογή/απόφαση που τίθεται στην ευχέρεια και κρίση του εκάστοτε ψυχίατρου, παρόλο που η ελληνική συνταγογράφιση απαιτεί το ICD. Το DSM και το ICD είναι ένα λεξικό διάγνωσης, ένα παγκοσμίως συμφωνημένο εργαλείο βάσει του οποίου πιστοποιούνται οι νόσοι και γίνεται η κλινική χορήγηση των αντιψυχωσικών φαρμάκων. Θεωρείται δε από πολλούς η «Βίβλος» της σύγχρονης ψυχιατρικής. Η κοινή λογική λέει ότι για να θεωρηθεί ότι πάσχεις από κάποια αρρώστια, πρέπει να παρουσιάζεις έναν αριθμό συμπτωμάτων. Με βάση το DSM όταν ο «ασθενής» έχει τουλάχιστον 3 από τα 5 συμπτώματα, τότε μπορεί να θεωρηθεί πάσχων.

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018) ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ
    ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ...ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΓΚΑΝΤΑ...ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή