Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ!

Λάβαμε και δημοειεύουμε την απάντηση του Κώστα Τίγκα, Προέδρου στον Σύνδεσμο Πριοστασίας παιδιών και ΑΜΕΑ στην hκαταγγελία του Δημήτρη Λαζαρίδη (πρώην υποψηφίου Δημάρχου Χολαργού) αναφορικά με τις εργασίες και τους εργαζόμενους αλλοδαπούς στον χώρο του Συνδέσμου. 
Η απάντηση στον κ. Λαζαρίδη έχει ως εξής:
Με έκπληξη διαβάσαμε το κείμενο του κ. Δημήτρη Λαζαρίδη που αναφερόταν στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ και ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητά του. Παρά ταύτα θα θέλαμε να απαντήσουμε σε όλες τις επισημάνσεις του...



α. Οι εκδηλώσεις που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, από τότε δηλαδή που εξελέγη η παρούσα διοίκηση, δεν είναι μόνο η γιορταστική εκδήλωση, αλλά και οι παρακάτω:
Αγιασμός – Έναρξη νέας χρονιάς.
Εορτασμός με ευλάβεια και κατάνυξη του Προστάτη Αγ. Στυλιανού.
Ημερίδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των ΑμεΑ με συμμετοχή τεσσάρων Πανεπιστημιακών.
Δύο συναντήσεις με τους γονείς των περιθαλπομένων για παραπέρα βελτίωση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με συμμετοχή της χορωδίας της ΔΕΗ.
β. Στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ τα περιθαλπόμενα άτομα δεν επιβαρύνονται για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται ούτε αυτά αλλά ούτε και ουδείς άλλος, καθώς ο Φορέας που μας αποζημιώνει είναι ο Εθνικός Φορέας Ασφάλισης και συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ. Άρα ο Σύνδεσμος ανήκει στις υποστηριζόμενες από το Κράτος Κοινωνικές δομές.
γ.  Σε ό,τι  αφορά τις εργασίες στις οποίες αναφέρεται, αυτές αφορούν μικρές τροποποιήσεις στους χώρους με στόχο την πλήρη συμμόρφωση στις προϋποθέσεις του Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία σε Νοητικά Υστερούντες συνανθρώπους μας να διαβιούν σε ένα ανθρώπινο, αξιοπρεπές και πρωτίστως ασφαλές περιβάλλον. 
δ. Αναφορικά με τις επισημάνσεις  για  τις  συνθήκες  ασφαλείας,  διαβεβαιώνουμε ότι από την τεχνική εταιρεία ελήφθησαν όλα τα μέτρα, ώστε να πληρούνται τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.
  Επιπλέον, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος χάρις στις  μεθοδικές  κινήσεις της Διοίκησής του,  κατέστη ένα από τα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα Ιδρύματα για άτομα με Νοητική Υστέρηση της Χώρας. Στόχος μας η παροχή ποιοτικών και εξατομικευμένων υπηρεσιών για τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνικοποίηση των περιθαλπομένων μας.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρόσφατη επέκταση της Άδειας Λειτουργίας μας με σκοπό να εξυπηρετούνται ακόμα περισσότερα άτομα με Νοητική Υστέρηση από όλο το Λεκανοπέδιο. Ακόμη η αδειοδότησή μας για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με Νοητική Υστέρηση να διαμένουν στο Σύνδεσμο όλο το 24ωρο χωρίς ο γονιός να επιβαρύνεται έστω 1 ευρώ.
Υπάρχει διαρκής μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες του Φορέα μας με γνώμονα πάντα την απόλυτη ασφάλειά τους, ενώ για τους εργαζόμενούς  εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εργάζονται σκληρά για να έχει ο Σύνδεσμος την ανοδική πορεία που έχει σήμερα. Στόχος τους δεν είναι η αυτοπροβολή αλλά η μεγιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η δικαιολογημένη ικανοποίηση του ΔΣ απορρέει από:
Τα χαμόγελα των παιδιών.
Την ικανοποίηση των γονέων και κηδεμόνων.
Την πρόσφατη τιμή από την UNESCO.
Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο προάσπισης του έργου μας, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Η Διοίκηση του Ιδρύματος πράγματι ικανοποιείται για την καλή λειτουργία του και θεωρούμε ότι οι επισημάνσεις του κ. Δ. Λαζαρίδη είναι καλοπροαίρετες. Ως εκ τούτου, τον καλούμε να μας επισκεφθεί όποτε αυτός αποφασίσει για να διαπιστώσει από κοντά το έργο το οποίο καθημερινά επιτελείται.
Είναι άδικο, κυρίως για τα παιδιά του Συνδέσμου, να εμπλέκονται σε «πυροτεχνήματα» ανακοινώσεων πολιτικής σκοπιμότητας, στις οποίες μάλιστα αναφέρονται ρόλοι, που η διοίκηση του Συνδέσμου δεν έχει επιτρέψει μέχρι σήμερα και δεν προτίθεται στο μέλλον να επιτρέψει, να εμπλακούν σε κανένα επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου