Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ! ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Οι πολιτικοί εγκληματίες Τσίπρας-Καμμένος με την άθλια κυβέρνησή τους εξοντώνουν οριστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες! Οι τελευταίοι υποχρεώνονται από το 2018 να καταθέτουν μέχρι και το 75% του...

εισοδήματός τους στο κράτος! Πρόκειται για ενσυνείδητο έγκλημα σε βάρος κάθε επιχειρηματικότητας ή επενδυτικότητας την οποία πολυδιαφημίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των "Νέων" το 2018 έρχεται νέο χαράτσι - σοκ, το οποίο θα επιφέρει αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών έως 130%, λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους. Οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοπασχολουμένους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, ενώ έως και φέτος επιβάλλονται επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Για να αποφευχθεί η απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, προβλέπεται το 2018 να λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή των ασφαλίστρων στον ΕΦΚΑ το 85% του φορολογητέου εισοδήματος μαζί με τις αναλογούσες εισφορές (θα γίνεται έκπτωση 15%). Και από το 2019 να ισχύσει το νέο μέτρο πλήρως για το 100% του εισοδήματος συμπεριλαμβανομένων των εισφορών. Εκτιμάται ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία θα αγγίξει το 130% έως το 2021, καθώς:
- Για το 2018 οι εισφορές ανέρχονται σε 53 εκατ. ευρώ.
- Για το 2019 στα 124 εκατ. ευρώ.
- Για το 2020 στα 126 εκατ. ευρώ.
- Για το 2021 οι εισφορές αυξάνονται στα 128 εκατ. ευρώ.
Οι εισφορές θα υπολογίζονται για όλους ως ποσοστό στο εισόδημα του προηγούμενου χρόνου, πριν όμως αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες για παράδειγμα για πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ανέρχονται στο 27%.

ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ. Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι ο ένας στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να καταβάλει το χαράτσι στον ΕΦΚΑ. Περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενοι δεν μπόρεσαν τους προηγούμενους μήνες να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, συνεχίζοντας έτσι να μην έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά ούτε και ασφαλιστική ενημερότητα. Από τους 673.000 ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), 35% έως 40% δεν κατάφεραν - λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης την οποία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν - να καταβάλουν το μηνιαίο ασφαλιστικό χαράτσι του 26,9% υπέρ του κλάδου της κύριας ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ. Πάντως η υπερφορολόγηση και η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα αποτελεί ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους να περιορίσει τις απώλειες τόσο στα έσοδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όσο και της Εφορίας και να εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται πρόταση για μείωση από 30% έως 50% των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα πάνω από 5.860 ευρώ, αλλά και μείωση των φορολογικών συντελεστών από δύο έως τρεις μονάδες για ετήσια εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω από το 2019. Το όλο θέμα θα απασχολήσει τις επικείμενες συναντήσεις με τους θεσμούς.

1 σχόλιο:

  1. Πληρώστε τον Αλέξη και μην μιλάτε καθόλου, πληρώστε μην σας πουν οτι είστε φασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή