Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ! ΒΙΝΤΕΟ

Μυστική συνάντηση του Λευκού Οίκου, η οποία ήρθε στο φως της ...

δημοσιότητας, οδήγησε στην ίδρυση ειδικής ομάδας εργασίας Αμερικανών και Ισραηλινών για την αποτροπή της αύξησης της δύναμης του Ιράν και της πλήρης «εξουδετέρωσης του», αναφέρει σχετικό ισραηλινό δημοσίευμα.
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον σχετικά με ένα κοινό σχέδιο εργασίας για την αντιμετώπιση της ιρανικής δραστηριότητας στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το ισραηλινό κανάλι 10.
Η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Ιράν, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ στην The Jerusalem Post.
Το έγγραφο, που χαρακτηρίζεται από έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. ως ένα άτυπο πλαίσιο, ακολουθεί την ομιλία του Προέδρου Ν.Τραμπ τον Οκτώβριο, στην οποία περιγράφει μια νέα αμερικανική πολιτική «προσέγγιση» στην Ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία θα επανεξετασθεί πλήρως η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
«Είναι ακριβέστερο να πούμε ότι είναι ένα έγγραφο-πλαίσιο, και όχι ένα σχέδιο που έχει ολοκληρωθεί και ξεκαθαρίσει», δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Είναι ένα πλαίσιο για μελλοντική συνεργασία. Δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, είναι κάτι περισσότερο όμως από μια αρχή», κατέληξε ο ίδιος.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η συμφωνία δεσμεύει τις ΗΠΑ να συντονίσουν την επικείμενη στρατηγική τους για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τους Ισραηλινούς.
Αλλά «ο στόχος μας είναι να αρνηθούμε στο Ιράν όλα τα μονοπάτια για ένα πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Υπήρξε μια σημαντική στρατηγική που ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες και υπήρξαν συναντήσεις που ακολούθησαν τη διαμόρφωση της νέας αυτής στρατηγικής», συνέχισε ο ίδιος και συνέχισε « προφανώς το Ισραήλ είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας».
Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε για το έγγραφο, δήλωσε  μόνο ότι «έγινε μια συνάντηση στην Ουάσινγκτον».
Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει στην συνάντηση την παρουσία του Ισραηλινού επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Meir Ben-Shabbat και ομάδας των ΗΠΑ υπό τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας H.R. McMaster καθώς και  ανώτερων αξιωματικών  και διπλωματικών αξιωματούχων.
Σύμφωνα με εφημερίδα, επιτεύχθηκε συμφωνία για τους περιφερειακούς στόχους στην περιοχή και συγκροτήθηκαν αρκετές ομάδες εργασίας, μεταξύ των οποίων μία για την αντιμετώπιση κοινών συγκεκαλυμμένων και διπλωματικών μέτρων για την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη, την παρακολούθηση και εξακρίβωση ότι δεν παραβιάζεται η πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε το 2015.
Η ομάδα αυτή θα επικεντρωθεί επίσης στην άσκηση πρόσθετης πίεσης στην Ιρανική ισλαμική Δημοκρατία, τόσο μέσω συγκεκαλυμμένων όσο και επίσημων διπλωματικών ενεργειών.
Μια άλλη ομάδα δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα του Ιράν στην περιοχή, και συγκεκριμένα την υποστήριξή  προς τη Χεζμπολάχ.
Αυτή η ομάδα θα διατυπώσει επίσης μια κοινή πολιτική σχετικά με τη Συρία μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Μια τρίτη ομάδα θα εργαστεί για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και την κατασκευή πυραύλων ακριβείας στη Συρία και το Λίβανο και μια τέταρτη για την εκπόνηση κοινών προετοιμασιών για διάφορα σενάρια κλιμάκωσης στην περιοχή, είτε πρόκειται για το Ιράν είτε για τη Χεζμπολάχ.
Αν αυτά δεν ονομάζονται προεόρτια ενός πιθανού πολέμου με το Ιράν …τότε τι είναι;
πηγή, https://hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου