Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΝΤΟΥΛΗ-ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ ΣΤΗΝ..."ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ"!

Λίγες ημέρες πριν τη λήξη του τελεσίγραφου Καμίνη για το ξήλωμα των...

στεγάστρων στα κοσμικά καφέ της πλατείας Κολωνακίου οι άνθρωποι που αγαπούν την ιστορική περιοχή της Αθήνας προετοιμάζουν την «αντεπίθεση» τους! Για να οργανώσουν την επόμενη κίνησή τους ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατά της Διαφθοράς», Γιάννης Δαραβίγκας και ο ιδιοκτήτης του φημισμένου Cafe Restaurant «Peros», Περικλής Κοροβέσης είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Γιώργο Πατούλη.
Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 κοινοποιήθηκε στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης από τη Διεύθυνση Οικονομικών του δήμου Αθηναίων μια επιστολή στην οποία ζητούνταν να αφαιρεθούν εντός ενός μήνα τα στέγαστρα από τους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας και να αντικατασταθούν από λευκές και κίτρινες ομπρέλες. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην επιστολή αν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση, τα συνεργεία του δήμου θα αναλάβουν δράση ενώ το αντίστοιχο κόστος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες. Η συγκεκριμένη επιστολή-τελεσίγραφο του Γιώργου Καμίνη προκάλεσε αναστάτωση αλλά και οργισμένες αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών των κέντρων εστίασης.
Επιχείρηση Καμίνη για «εκκένωση» της …»καρδιάς του κτήνους της ανομίας»!
Για …εκστρατεία απελευθέρωσης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι η αρχή γίνεται από το Κολωνάκι και την οδό Τσακάλωφ.
Ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα όπως και στους άλλους δήμους η ανομία στον τομέα αυτό έγινε καθεστώς, αφού σταμάτησαν οι έλεγχοι. Ακόμη επισήμανε ότι παρά την επανασύστασή της, η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη, καθώς από τους 1034 που είχε η Αθήνα πριν την κατάργηση του Σώματος, σήμερα έχει μόλις 385 δημοτικούς αστυνομικούς. Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ακόμη ότι επιλέχθηκε να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση απελευθέρωσης δημόσιου χώρου, από το Κολωνάκι γιατί η Δημοτική του Αρχή θέλει να κτυπήσει την «καρδιά του κτήνους της ανομίας».

Η ιστορική πλατεία «Φιλικής Εταιρείας»
Πριν να γίνει το Κολωνάκι το κοσμικό στέκι της μεταπολεμικής Αθήνας, ήταν για πολλούς αιώνες ένας μεγάλος βοσκότοπος, κάτω από τον Λυκαβηττό. Γι’ αυτό οι Αθηναίοι αποκαλούσαν την περιοχή «Κατσικάδικα». Πώς πήρε όμως η περιοχή την ονομασία της; Από μια πραγματική μικρή κολόνα που τοποθετήθηκε κάποτε στην πλατεία Δεξαμενής, μετά από μια θυσία ζώων. Το επίσημο όνομα της πλατείας είναι «Φιλικής Εταιρείας», καθώς τον Δεκέμβριο του 1930, στήθηκε εκεί προτομή του φιλικού Ξάνθου, παρουσία του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου