Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ....

Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία...



Συγκεκριμένα από το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Το Σάββατο (10-02-2018)

α) από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Το βράδυ οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη.  Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

β) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή (11-02-2018)

α) κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη  και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.  Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

β) πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όμως από νωρίς το πρωί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρότερες και θα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, από το πρωί όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ προς το βράδυ στα κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.

Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις από το μεσημέρι στο Νότιο και αργότερα και στο κεντρικό Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά με υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων.

Η ορατότητα έως και το πρωί, αλλά και προς το τέλος της ημέρας θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική θα κρατήσει αυξημένες τις συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα και θα δώσει κατά τόπους χαρακτηριστικά λασποβροχής στα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 18, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και στο Κεντρικό Αιγαίο οι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το πρωί με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου προς το βράδυ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως και το πρωί, στη συνέχει όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

(Πηγή:meteo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου