Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ! ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ!

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Όπως δήλωσε το...

μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, η Ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος (Μικρός Ανθρωποφάς).

«Παρατηρούμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι λαμβάνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η Ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου ανέφερε σε δήλωσή του πως μονάδα κομάντος απομάκρυνε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός στην Τουρκία NTV. 

Το περιστατικό διαψεύδεται από την πλευρά της Ελλάδας 

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου διέψευσαν την καταγραφή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο νησί, τις τελευταίες ώρες.

Το σκάφος του Λιμενικού μετέβη στην περιοχή και, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, στη νησίδα Ανθρωποφάς «ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει» ελληνική σημαία. Παράλληλα συμπλήρωσαν πως σε άλλες 4 βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους «υπήρχαν και υπάρχουν» ελληνικές σημαίες.

Δήμαρχος Φούρνων: Η Ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα

Με τη φράση «η σημαία κυματίζει», ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, διαψεύδει τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος είχε τονίσει πως ελληνική σημαία που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο απομακρύνθηκε από άνδρες της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Ο δήμαρχος Φούρνων, κ. Μαρούσης
Ο δήμαρχος Φούρνων, κ. Μαρούσης
Σε επικοινωνία της «Ναυτεμπορικής» με τον δήμαρχο Φούρνων, ο κ Μαρούσης επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε στη «Ν» χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» αναφέρουν οι νεαροί που τοποθέτησαν τη σημαία

Ο ένας εκ των τριών νεαρών που  «Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο», τον σμηναγός που σκοτώθηκε με το Μιράζ, μετά από αναχαίτιση στο Αιγαίο, την περασμένη Πέμπτη.

Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή - εκ μέρους όλων των Φούρνων - να τιμήσει τον ήρωα - σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Επίσης δήλωσε πως δεν έβαλαν μόνο μία σημαία αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε μιλώντας στο star.gr.

Πώς έγιναν τα πράγματα: Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί άνδρες από τους Φούρνους Κορσεών ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Ειδικότερα, οι νεαροί κατευθύνθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ μέσω κύκλων του Πενταγώνου διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπήρξε η οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα εκ μέρους της Τουρκίας στην περιοχή κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα. 

Αυτή είναι η ανάρτηση των νεαρών που τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» και σε άλλες τέσσερις βραχονησίδες. Πρόκειται για πληροφορία που ανήρτησαν οι ίδιοι στο Facebook:
Δείτε φωτογραφίες από την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας πάνω στη βραχονησίδα με πρωτοβουλία τριών νεαρών, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν πριν από τρεις ημέρες στο samos24.gr:







zoug;a.gr (τίτλος: παραλλαγμένος από εμάς)

1 σχόλιο:

  1. ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΑΙΑΤ ΤΟΝ Α ΓΕΕΘΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ? ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ
    ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή