Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ 1.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ! ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕΡΕΣ! ΒΙΝΤΕΟ.

Πέντε μήνες φυλακή με αναστολή και 1500 ευρώ πρόστιμο επέβαλε στον Τούρκο εργάτη του δήμου Αδριανούπολης που συνελήφθη στις...

Καστανιές Έβρου το δικαστήριο Ορεστιάδας. Ο 38χρονος Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση της διοικητικής απέλασης. Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη τη δήμευση του σκαπτικού μηχανήματος, καθώς από καμία πλευρά δεν προσκομίστηκε έγγραφο ότι ανήκει στον δήμο Ανδριανούπολης.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Είχαν προηγηθεί σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία όμως δεν υπάκουσε.

Έτσι, αφού μπήκε για περίπου δέκα μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.

Στην κατέθεσή του στην εισαγγελία Ορεστιάδας ο ίδιος δήλωσε πως: «μπήκε μόνο ένα μέτρο στην ελληνική πλευρά".

Ακόμη ισχυρίζεται, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης όταν σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές καθώς είδαν ένα σκαπτικό μηχάνημα να κατευθύνεται προς την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις παραινέσεις από τους έλληνες στρατιώτες, ο οδηγός συνέχισε με αποτέλεσμα να παρέμβουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό, καθώς στις 20 Μαρτίου είχε συλληφθεί ένας ακόμη Τούρκος πολίτης ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας σε κατάσταση μέθης και του είχε επιβληθεί μετά από τις νόμιμες διαδικασίες και πρόστιμο 1500 ευρώ.

Αντίποινα η σύλληψη του πατέρα μου, λέει ο γιος του Τούρκου συλληφθέντα

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα haberler o γιος του τούρκου υπαλλήλου που συνελήφθη στις Καστανιές, εκτιμά ότι η σύλληψη του πατέρα του έγινε για αντίποινα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Δεν διστάζει μάλιστα να κατηγορήσει τις ελληνικές Αρχές ότι δεν δίνουν στον πατέρα του ούτε τα φάρμακά του. Όπως ισχυρίστηκε στο τουρκικό ΜΜΕ, ο πατέρας του έχει υπέρταση και συμπλήρωσε λέγοντας πως η όλη ιστορία σχετίζεται άμεσα με τη συνεχιζόμενη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν επί 65 ημέρες προφυλακισμένοι χωρίς καν ακόμα να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

«Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν οπλισμένοι τα τουρκικά σύνορα και συνελήφθησαν. Νομίζω ότι έπιασαν τον πατέρα μου στην Ελλάδα ως αντίποινα», όπως δήλωσε.

Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος ωστόσο τώρα ακολουθεί η διαδικασία της απέλασης η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου