Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

"ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΜΑΪΜΟΥ" ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ...

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να θέσει εαυτόν ως τον απόλυτο κυρίαρχο των επικείμενων...

εκλογών στη γείτονα, μια ιστορία που πλανάται στην Τουρκία εδώ και τέσσερα χρόνια, έρχεται ξανά στο προσκήνιο, προκαλώντας του «πονοκέφαλο» και αφορά τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Η αντιπολιτευτική εφημερίδα «Cumhuriyet», η οποία να θυμίσουμε ότι έχει γίνει δέκτης άγριων διωγμών από το καθεστώς του «Σουλτάνου», επανέφερε στη δημοσιότητα πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν να κατέχει πλαστό πτυχίο, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη δυνατότητα συμμετοχής του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, βάσει της τουρκικής νομοθεσίας, προκειμένου Τούρκος πολίτης να διεκδικήσει το χρίσμα του πρόεδρου της χώρας θα πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά το 1981 και μάλιστα στα τουρκικά social media φιγουράρει σε εικόνα και ο τίτλος του πτυχίου του.
Με μία μικρή λεπτομέρεια, όμως: Το συγκεκριμένο πτυχίο εκτιμάται ως πλαστό, επειδή πολύ απλά το 1981 δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, μιας κι αυτό ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα, το 1982!

Όπως είναι φυσικό, οι εκλογικοί αντίπαλοι του Ερντογάν του ζητούν να προσκομίσει το αντίγραφο του πτυχίου του, ώστε να αποδειχθεί ότι πράγματι είναι ικανός να διεκδικήσει το χρίσμα του Προέδρου. Ωστόσο, ο «Σουλτάνος» φαίνεται πως την έχει έτοιμη τη δικαιολογία, για να μην πράξει κάτι τέτοιο, γιατί το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από το οποίο υποτίθεται ότι αποφοίτησε, έκλεισε με δικαστική εντολή τον Ιούλιο του 2014.

Και βεβαίως ο Ερντογάν δεν σταματάει εκεί: Σύμφωνα, πάντα με την «Cumhuriyet» φαίνεται πως ασκεί ήδη πιέσεις στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας, για να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι οι υποψήφιοι να προσκομίσουν κάποιο πτυχίο.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου