Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΑΓΕΝΗΣ ΝΕΟΣ


 

Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τον Μανώλη Χάλκο, σεβόμενοι το νεαρό της ηλικίας του. Είπαμε, νέος είναι, η αγένεια ή η αγνωμοσύνη που επιδεικνύει και όποια άλλα λάθη κάνει, προφανώς είναι πρόσκαιρα φαινόμενα που οφείλονται στο ανώριμο της ηλικίας του και στις προσωπικές του αναζητήσεις.  Δεν τον ψέξαμε ούτε κατά την προεκλογική περίοδο όταν ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μέσα από το προσωπικό του φυλλάδιο, ακύρωνε  σε δυο γραμμές το έργο και την προσφορά των Σκούρτη-Ξύδη, λέγοντας ότι όσα έργα έκανε ο Νικολάου ως Δήμαρχος σε 8 χρόνια, δεν έκαναν ούτε ο Σκούρτης σε 20 ούτε ο Ξύδης σε 16 χρόνια !!!

Όμως ο νεαρός φαίνεται πως είναι εκ φύσεως αγενής και με θράσος παλιόπαιδου! Γι’ αυτό πρέπει να πάρει μια απάντηση μπας και κατέβει από το καλάμι στο οποίο συνεχίζει να ανεβαίνει και κυρίως μπας και αισθανθεί το μέγεθος της απρέπειάς του.


Μέσα από το έντυπο στο οποίο εργάζεται ως αρχισυντάκτης, εκτός του ότι γράφει  ασύντακτα ο νεαρός Χάλκος,  φτάνει στο σημείο να μοιράζει πιστοποιητικά…δημοσιογραφίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας!!!
Λέει ότι, ο «Αντίλογος» (το έντυπο στο οποίο είναι αρχισυντάκτης) είναι η «μοναδική εφημερίδα Χολαργού-Παπάγου με εκδότη πραγματικό δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΑ»!!!
Κατ’ αρχήν ο «Αντίλογος», η εφημερίδα στην οποία  εργάζεται ο Μ. Χάλκος, δεν έχει εκδότη τον Κώστα Δεληγιάννη (μέλος της ΕΣΗΕΑ) αλλά τον γιο του Νίκο, ο οποίος δεν ανήκει στην Ένωση Συντακτών. Ο νεαρός δηλαδή Μανώλης, δεν ξέρει ποιος είναι εκδότης της εφημερίδας του!!! Εκτός βέβαια του ότι με αυτή την ανοησία που διαπράττει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την σύνταξη του δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΑ,  αν γίνει μια καταγγελία!
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι βαφτίζει δημοσιογράφο μόνον όποιον είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ!!! Δηλαδή –σύμφωνα με την καινοφανή του  άποψη- τα μέλη της Ένωσης Περιοδικού Τύπου ή των Περιφερειακών-Επαρχιακών εφημερίδων και οι επί πολλά έτη δημοσιογραφούντες, δεν είναι δημοσιογράφοι!!!
Το σαμάρι κάνει το… γαϊδούρι ανόητε; Και όχι το ότι φαίνεται πως είναι γαϊδούρι;
Άκου παιδί μου, σου μιλώ ως εκδότης του «Παρατηρητή»: Ένας δημοσιογράφος δεν γίνεται από τις ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ, ούτε από τα δικά σου πιστοποιητικά. Δημοσιογράφος είναι αυτός που έχει να επιδείξει προσωπικές επιτυχίες. Σε παραπέμπω λοιπόν σε δυο πρόσφατες δημοσιογραφικές μου επιτυχίες και μία παλαιότερη, τις οποίες εσύ δεν πρόκειται να πραγματοποιήσεις:
1.     Μετά από επίπονη 8μηνη δημοσιογραφική μου έρευνα σε 13 δήμους της Δ. Αττικής, αποκάλυψα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Τ. Αυτοδιοίκηση. Η έρευνά μου οδήγησε στην Δικαιοσύνη 110 αιρετούς της Τ. Αυτοδιοίκησης και έναν Επίτροπο του  Ελεγκτικού Συνεδρίου, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Η «δίκη του αιώνα» όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί και από τα Μ.Μ.Ε. μια και ποτέ στο παρελθόν  δεν έχουν οδηγηθεί σε μια δίκη τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι, πόσο μάλλον από ένα ρεπορτάζ, θα εκδικαστεί στις 28 Φεβρουαρίου στο Α’ Τριμελές Εφετείο και σε αυτήν είμαι βασικός μάρτυρας. Την ώρα που εσύ θα πίνεις τον καφέ σου γράφοντας ανοησίες, εγώ θα βρίσκομαι στα δικαστήρια προσπαθώντας να βοηθήσω την Δικαιοσύνη στην ετυμηγορία της.
2.     Μια ακόμη δημοσιογραφική μου αποκλειστικότητα, η συνέντευξη του Χρήστου Μαυρίκη και οι διεκδικήσεις του στον Υμηττό, οδήγησε και αυτή την υπόθεση σε δίκη (εκδικάζεται στις 26 Φεβρουαρίου). Την ώρα που εσύ ήσουν καθισμένος στον καναπέ σου, ο εκδότης του «Παρατηρητή» αγωνιζόμενος για την σωτηρία του Υμηττού, αποκάλυπτε τα κρυφά σχέδια άλωσής του.
3.     Η προφητική συνέντευξη της αείμνηστης μεγάλης ηθοποιού Μαρίας Αλκαίου στα 1984, όταν ήμουν 21 μόλις χρονών, διαβάζεται και σήμερα, 26 χρόνια μετά, λες και δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα! Σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα της εφημερίδος μας (indobserver.blogspot.com) να μελετήσεις τη συνέντευξη για να μάθεις πώς ένας 21χρονος –τότε- δημοσιογράφος σχεδίασε τις ερωτήσεις του, ώστε αυτές 26 χρόνια μετά, να δημιουργούν μια συνέντευξη απόλυτα επίκαιρη και ζωντανή!   
Γνωρίζεις παλιόπαιδο, ότι πολλές από τις  δημοσιογραφικές επιτυχίες μου έχουν προβληθεί από πολλά τηλεοπτικά κανάλια και γνωστούς δημοσιογράφους; Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤΕΝΝΑ), Τέρενς Κουϊκ (ΚONTRA), Κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, STAR, Σπύρος Χαντζάρας  (BLUE SKY), Στέφανος Χίος (STAR, KONTRA); Πόσους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου μπορείς να μου υποδείξεις, ακόμη και μέλη της ΕΣΗΕΑ που να έχουν τόσες επιτυχίες;

Αλλά το θράσος του νεαρού Μανώλη Χάλκου, κορυφώνεται  με όσα βλακώδη περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας προσπαθεί να υποδείξει (το καλάμι που λέγαμε ότι καβάλησε ο αγενής), ειδικά στα όσα έχει αποκαλύψει ο τοπικός τύπος με την «Παναγία Φανερωμένη».
Κατηγορεί λοιπόν  τον τοπικό τύπο ότι εκτοξεύει «φτηνή λάσπη» και «στημένη παραπληροφόρηση», τους δε εκδότες του «κριτές των πάντων που θέλουν να καυχιόνται τριγύρω πως είναι … δημοσιογράφοι, διαθέτοντας και…εφημερίδα». Υποδεικνύει μάλιστα, πώς θα έπρεπε να έχει γίνει το ρεπορτάζ και ότι «πρώτα διασταυρώνονται τα στοιχεία που απαιτούνται και ύστερα δημοσιεύεται η είδηση. Κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση με την Παναγία Φανερωμένη, αφού η λάσπη εναντίον της ενορίας και του κλήρου πάει…σύννεφο χωρίς ποτέ κανείς να έχει μπει στον κόπο να ρωτήσει και την άποψή τους, ειδικά πάνω σε θέματα που κάποιοι θέλουν να δημιουργούν αποκλειστικά και μόνο από τη φαντασία τους».
Προσπαθεί τέλος να πείσει ότι η μήνυση προς τον εκδότη του «Παρατηρητή» δεν έγινε από τους ιερείς αλλά από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, δημοσιεύοντας τις θέσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Ναού!!!
Άκουσε θρασύτατε-αγενέστατε νέε: Εσύ που εκτοξεύεις κατηγορίες ότι τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του και λάσπη εναντίον των ιερέων της «Παναγίας Φανερωμένης», τις τεκμηρίωσες; Επικοινώνησες είτε μαζί μου είτε με όσα πρόσωπα αναφέρουν τα δημοσιεύματα  του τοπικού τύπου, για να διαπιστώσεις αν διασταυρώθηκαν ή όχι οι πληροφορίες του; Όχι βεβαίως! Ενώ κατηγορείς τον τοπικό τύπο ότι δεν μπαίνει στον κόπο να πάρει και την άλλη άποψη, εσύ δεν πήρες καμία άποψη, ειμή μόνον ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Ναού!!!
Δηλαδή αυτοαναιρείσαι!  Ρώτησες την οικογένεια του πατρός Νεκτάριου; Αποκυήματα της φαντασίας τους ήταν η αντιχριστιανική συμπεριφορά συνεφημερίων του προς το πρόσωπο του αγαπητού παπά-Νεκτάριου; Είδες με τα μάτια σου μπουζουριασμένα τα πράγματά του και κυρίως τα ιερά του άμφια;  Ρώτησες ενορίτες, την εκδιωχθείσα  -εν μέσω Χριστουγέννων- νεωκόρο Βαγγελιώ Μαράβα, είδες φωτογραφίες που τράβηξαν ενορίτες μέσα από το νεανικό κέντρο με παραπεταμένα σε σωρό παραδοσιακά κειμήλια, ζωγραφιές αγίων, μαζί με σκούπες, φαράσια και μπογιές; Όλα είναι αποκυήματα φαντασίας για σένα; Είναι πλεκτάνη του τοπικού τύπου που θέλει να φιμώσει τον λόγο και το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας;
Περίμενε λοιπόν λίγες ημέρες «δημοσιογράφε» του γλυκού ύδατος, να διαβάσεις τη νέα   δημοσιογραφική αποκάλυψη, για το ποιο είναι τελικά το …ποιμαντικό έργο μερικών ιερέων και δη της Παναγίας Φανερωμένης.  Θα τρίβεις τα μάτια σου και θα ψάχνεις πού να κρυφτείς με όλες αυτές τις ανοησίες που εκτοξεύεις!

Ο «Παρατηρητής» πριν δημοσιεύσει κάτι το ψάχνει, το διασταυρώνει και μετά το κοινοποιεί. Οι καταγγελίες που είχαμε για τον πατέρα Νεκτάριο ήταν απόλυτα τεκμηριωμένες. Προχωρήσαμε στην δημοσιοποίησή τους, έχοντας την πρόθεση να ζητήσουμε αμέσως μετά την άποψη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Πριν όμως στεγνώσει η μελάνη μας, την ώρα που η εφημερίδα μας διανεμόταν ακόμη με το ταχυδρομείο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της «Παναγίας Φανερωμένης» συνεδρίαζε  και αποφάσιζε να καταθέσει σε βάρος μας μήνυση, κάτι που έκανε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πατήρ Συμεών, υπέγραφε πρώτος και καλύτερος την σε βάρος μας μήνυση! Αυτός θα έρθει να καταθέσει σε βάρος μας στο δικαστήριο και μαζί του, ως μάρτυρας κατηγορίας μας, θα καταθέσει ο πατήρ Ιωάννης. Δεν στρέφονται λοιπόν εναντίον μας οι ιερείς της «Παναγίας Φανερωμένης»; Γιατί λοιπόν ανόητε νέε, προσπαθείς να πείσεις ότι δεν μας έσυραν στο δικαστήριο ιερείς αλλά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο; Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ποιος τον έχει στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο; Δεν τον έχει ο ιερέας Συμεών Βενετσιάνος;   
Αν επιχειρήσεις να ισχυριστείς, ότι δεν δημοσιεύσαμε την άποψη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από το πρώτο δημοσίευμα του Νοεμβρίου, θα σε χαρακτηρίσω πάλι «δημοσιογράφο» του γλυκού ύδατος: Μία εφημερίδα και δη μια τοπική εφημερίδα με περιορισμένο αριθμό σελίδων, όταν μάλιστα πρόκειται να ασχοληθεί με ένα σοβαρότατο θέμα, που είναι βέβαιον ότι θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία για μεγάλο διάστημα, δεν μπορεί σε ένα μόνο τεύχος να εξαντλήσει δημοσιογραφικά όλο το ζήτημα της Εκκλησίας. Η εφημερίδα δεν είναι μονοθεματική. Ανοίγει τράπεζα διαλόγου και στα επόμενα τεύχη θα δημοσιεύσει και τις απόψεις του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλες τις αντίθετες απόψεις. Το να σπεύδουν όμως ιερείς,  με πρώτο και καλύτερο τον αρχιμανδρίτη-Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, να μας σύρουν στα δικαστήρια, χωρίς να έχουν την στοιχειώδη υπομονή να περιμένουν, όπως άλλωστε διδάσκει και ο Χριστός στον οποίο πιστεύουν,  χωρίς καν να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας αποστέλλοντάς μας δηλαδή πρώτα εξώδικη διαμαρτυρία, δείχνει  πόσο ρηχός είναι ο χριστιανικός-πνευματικός τους λόγος!

Εκτός του ότι όσα γράφει ο Μανώλης Χάλκος είναι και μηνύσιμα, μια και χαρακτηρίζει τον εκδότη του «Παρατηρητή» λασπολόγο την ώρα που αυτός έχει αθωωθεί από όλα τα δικαστήρια, γράφει και άλλες ανοησίες αναφορικά με τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Λέει λοιπόν ότι ο «Παρατηρητής» έφθασε στο σημείο να στηρίζει …λυσσαλέα τον Ξύδη!
Ο «Παρατηρητής» όλα τα τελευταία χρόνια στήριζε τον Πάνο Δεμερτζή. Το ίδιο έκανε και στις εκλογές του 2010 γι’ αυτό τον λόγο δεν έβγαλε και έκτακτη έκδοση μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου (όπως έκανε πάντα). Ακριβώς επειδή ο Δεμερτζής αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. Οι εφημερίδες που θέλησαν να πείσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Ξύδη, ή τον Νικολάολυ αντίστοιχα, έβγαλαν έκακτη έκδοση.  Ας μας δείξει ο αγενής νέος  από πού φαίνεται ότι στηρίξαμε λυσσαλέα τον Ξύδη και σε ποιους υποδείξαμε να τον ψηφίσουν. Το ότι δεν θέλαμε να εκλεγεί ο Νικολάου το μεταφράζει –διά της ισατόπου επαγωγής- ως …λυσσαλέα στήριξη του Ξύδη!
Όπως επίσης ο Μ. Χάλκος αδυνατεί να καταλάβει ότι ένας δημοσιογράφος οφείλει να φιλοξενεί όλες τις απόψεις ή να παίρνει συνεντεύξεις ακόμη και από τον...διάολο. Και προπαντός, δικαιούται να  συγκρίνει ανάμεσα στο μαύρο και στο γκρίζο. Και αυτό το εμνηνεύει ως...λυσσαλέα στήριξη!
Τόσα σκαμπάζει τόσα λέει!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ! Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!



Ο πιο επικίνδυνος  κυβερνήτης της χώρας, ο πολιτικός με την πιο ανθελληνική συμπεριφορά,  ο Γ. Παπανδρέου, ο άνθρωπος που γνωρίζει τι κάνει γι' αυτό έχει πει το «θα μας πάρουν με τις πέτρες», ολοκληρώνει το σχέδιο της καταδυνάστευσης του λαού και του ξεπουλήματος της χώρας. Οι συναντήσεις του στο Νταβός και η επίσκεψη της Τρόϊκας, δίνουν το στίγμα για το πόσα χειρότερα μας περιμένουν. Η αναδιάρθρωση του χρέους  το οποίο διαρκώς διογκώνεται,  κρατώντας μας σκλάβους επί μονίμου βάσεως σε μνημόνια και ΔΝΤ, λέγεται «επαναγορά του χρέους».  Ένα νέο μνημόνιο Νο 2 το οποίο όπως αποκάλυψε στο KONTRA CHANNEL ο οικονομολόγος κ. Καζάκης, σημαίνει ότι ο Παπανδρέου  θα υποθηκεύσει και τις πλουτοπαραγωγικές  πηγές της χώρας, ήτοι πετρέλαια στην θάλασσα, ορυκτό πλούτο, φυσικό αέριο, τα πάντα! Το μόνο που απομένει  να χαρίσει έναντι πινακίου φακής είναι όλη την πατρίδα μας, νησιά και  ηπειρωτική χώρα.
Ο Παπανδρέου ωσάν να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος του τόπου, οδεύει στο να παραδώσει  με συνοπτικές διαδικασίες  στους τοκογλύφους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, από τις οποίες η χώρα θα μπορούσε να αντλήσει τεράστια κέρδη και τα χρέη της να ξεχρεώσει και να καταστεί αυτοδύναμη οικονομικά.
Το νέο μνημόνιο θανάτου που αναμένεται να υπογράψει ο Παπανδρέου θα βάλει ταφόπλακα στην Ελλάδα και θα καταστήσει δουλοπάροικους τους Έλληνες στον ίδιο τους τον τόπο!
Για πόσο θα καθεύδει ο ελληνικός λαός; Κάτι δεν πρέπει να κάνει για να αποδιώξει από πάνω του τον ζυγό υπό τον οποίο ζει;
Ο Παπανδρέου αποτελεί τον σύγχρονο   Εφιάλτη της Ελλάδος.

ΘΥΜΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ"


Θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος έπεσε σήμερα το πρωί γύρω στις 8.15 ο εκδότης της εφημερίδας "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ" Μάκης Βραχιολίδης. Ηλικιωμένος οδηγός ενός YARIS TOYOTA οχήματος, που ερχόταν από την οδό Ελ. Βενιζέλου και με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 60 χλμ. παραβίασε το διπλό σήμα stop που υπήρχε στο σημείο, προσκρούοντας με δύναμη στο αυτοκίνητο του Μάκη Βραχιολίδη (RENAULT) που ανέβαινε την οδό Βεντούρη. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με συνέπεια το όχημα του Μ. Βραχιολίδη να συρθεί μερικά μέτρα και να προσκρούσει πάνω σε άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο εκδότης του "Παρατηρητή" από την δύναμη της σύγκρουσης, παρά το ότι φορούσε ζώνη ασφαλείας, χτύπησε με δύναμη στον αριστερό του κρόταφο, πάνω από το παράθυρο του αυτοκινήτου με συνέπεια να υποστεί ελαφρά διάσειση.
Ελπίζουμε το κακό να σταματήσει εκεί αν και ειδικά τον τελευταίο καιρό, πολύ εύχονται το...καλό του Βραχιολίδη.

Τι να κάνουμε! Σε πολλούς δεν αρέσουν όσα γράφει και αποκαλύπτει από την εφημερίδα του και ίσως του εύχονται τα καλύτερα!
Πάντως, στο σημείο της σύγκρουσης αν στην θέση του αυτοκινήτου του εκδότη του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ" ήταν μηχανάκι, ο θάνατος του οδηγού θα ήταν ακαριαίος.
Δείτε τις φωτογραφίες και βγάλτε συμπερασμα: Το RENAULT MEGANE είναι το αυτοκίνητο του θύματος, το YARIS το αυτοκίνητο που προκάλεσε το ατύχημα και η MERCENTES η σταθμευμένη, πάνω στην οποία έπεσε το RENAULT μετά την σύγκρουση.

ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ!


 ΩΣ 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ (ΗΠΑ)

Η καλύτερη αθλήτρια στον Χολαργό, όχι μόνον ανάμεσα στις γυναίκες αλλά και μεταξύ των ανδρών, είναι η Μαρία Καλέντζη (φωτό). Η νεαρή, όμορφη αθλήτρια η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα, θριάμβευσε πρόσφατα στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας την διαδρομή σε 3.09.06’’ !!!
Χαρακτηριστικό είναι ότι κατετάγη 6η ανάμεσα σε όλες τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες που έλαβαν μέρος στην κλασσική διαδρομή!
Η επίδοση της Μαρίας ήταν ομολογουμένως εκπληκτική, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στον Μαραθώνιο (αφόρητη για την εποχή ζέστη,
που ξεπέρασε τους 20 βαθμούς). Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επίδοση για την Μαρία Καλέντζη. Η νεαρή πρωταθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 3.08.27’’ με το
οποίο έχει κατακτήσει την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Οι Χολαργιώτες δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συντοπίτισσά τους στον Δρόμο Βουνού (5 Φεβρουαρίου), γιατί η εξαιρετική επιτυχία της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, της χάρισε από τον ΣΕΓΑΣ την συμμετοχή της στον Μαραθώνιο του Τέξας που διεξάγεται μεθαύριο Κυριακή στο Χιούστον. Ήδη η Μαρία Καλέντζη βρίσκεται στην Αμερική και ελπίζουμε να καταφέρει το καλύτερο.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!


 
Η χώρα καταστρέφεται γιατί δεν υπάρχει κράτος. Πριν από λίγες ημέρες οι λαθρομετανάστες έκλεισαν το κέντρο της Αθήνας για να προσευχηθούν μπροστά από τα Προπύλαια. Σήμερα, αυτοί οι παράνομοι, με την αρωγή των αριστερών αθλίων του ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβαν την Νομική σχολή και αρνούνται να την εγκαταλείψουν. Οι πρυτανικές αρχές τους υποσχέθηκαν να τους μεταφέρουν σε άλλο κτίριο και περίμεναν την…απάντησή τους, η οποία ήταν αρνητική!
Ανοίξανε διάλογο με τους παράνομους και αυτοί με τα καμώματά τους, καταλύουν τα πάντα!
Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ! Το έχουμε ήδη γράψει και στον προηγούμενο τίτλο της εφημερίδας μας. Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα που περνάει!
Αυτοί οι παράνομοι που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκoύφια τους, αν κουβαλάνε αρρώστιες μαζί τους, απαιτούν την πλήρη νομμοποίησή τους, όσοι δε που τους συντρέχουν, ζητούν από την Πολιτεία να τους νομιμοποιήσει χωρίς προϋποθέσεις!!! 
Οι μετανάστες εσχάτως απαιτούν να μην υπάρχει αστυνόμευση!! Σε λίγο, έτσι όπως πάνε και έτσι όπως έχουν ξεβρακώσει το κράτος, μπορεί να ρίξουν και την κυβέρνηση!
Έτσι όπως έχουν γελειοποιήσει την χώρα, ποιος ξέρει, όλα να τα περιμένει κανείς!
Ιδού τι γράφει και η pressbank. Blogspot.gr


ΠΑΡΑΓΙΝΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, ΑΛΑΒΑΝΟ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ!

Συνεχίζουν να προκαλούν οι γκρίζοι αριστεροί. Στήσανε για μια ακόμη φορά ΝΕΑ φάρσα σε βάρος της πλειοψηφίας αυτού του λαού, αυτοί οι θλιβεροί μειοψηφούντες.. οπαδοί του Τρότσκι.. 

Χτες με τις κουκούλες τους τα κάνανε λίμπα στα κέντρα Αθηνών κι άλλων πόλεων.. Σήμερα οι φασίστες αυτοί, χρησιμοποιώντας τους κακότυχους λαθρομετανάστες ..κάνουν καταλήψεις πανεπιστημίων.. Θα τους περάσει...

Εκείνο το καινούργιο ερμαφρόδυτο  φρούτο , ο νεός δήμαρχος Αθηναίων, ο Καμίνης ή ο άλλος της Σαλονίκης Μπουτάρης...  γιατί κάνουν το κορόϊδο και δεν βγάζουν άχνα για την κατάληψη της Νομικής ; Μα τα τσανάκια των γκρίζων ιδεοληψιών.. τι να πούν;

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΪ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "1821":

ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ 1821 ΤΟΥ ΣΚΑΪ.

Δριμύτατη ανακοίνωση σε βάρος της νέας σειράς του SKΑΪ εξέδωσε η "Φιλική Εταιρεία 2010". Την χαρακτηρίζει καθαρά φιλοτουρκική η οποία διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας. Ιδού τι λέει η ανακοίνωση:
Aπό τα ονόματα των συντελεστών της σειράς περιμέναμε ότι κάτι σάπιο και προβοκατόρικο ετοιμάζουν και ως φαίνεται δεν πέσαμε έξω!!
Είχαμε ήδη αποφασίσει να καλέσομε όλοι οι Έλληνες πολίτες μαζί, τους απίθανους αγοραστές της σειράς να απέχουν, να μην την αγοράσουν και να την περιφορνήσουν!!!
Μας προλάβατε και σας ακολουθούμε Έλληνες: Μην αγοράζετε σκουπίδια!!
Δώστε τα λεφτά σε συμπολίτες πουπερνάνε δύσκολες μέρες λόγω των μέτρων των "Δ(Υ)Ν(Α)Τ(ΩΝ) και γηγενώ συνεργατών τους. Θα πιάσουν κυριολεκτικά τόπο.





ΔΕΝ  ΘΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΜΕ  ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑ  ΝΑ  ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΜΑΣ !
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ.  


ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011


ΟΡΓΙΟ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "1821":ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ,ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ!

Δείτε ένα απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Τρίτη και δώστε προσοχή στη λεζάντα:
Σύμφωνα με αυτή (και το...τεφτέρι),υπήρξε "εντυπωσιακή ανάπτυξη του ελλαδικού χώρου κατά τον πρώτο αιώνα της Οθωμανικής Κυριαρχίας" (και όχι Τουρκοκρατίας)!
Δεν μας προξενεί έκπληξη το γεγονός,αφού οι υπεύθυνοι της σειράς φροντίζουν να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους,στην περιγραφή που κάνουν και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η σειρά, επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την εποχή του ’21, ερευνώντας επίσης εάν πραγματικά η Τουρκοκρατία ήταν μια άγονη ιστορική παρένθεση ή εάν οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές της κοινωνίας, οι οποίες ευνόησαν τη δημιουργία του συγχρόνου ελληνικού κράτους. Αλλαγές οι οποίες οδηγούν σε μια καταπληκτική ιστορική εξέλιξη, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις: τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Το κράτος αυτό, βασίστηκε σε μία μακραίωνη πολιτισμική παράδοση με έμβλημα μία γλώσσα τόσο των αρχαίων κειμένων τόσο της εκκλησιαστικής παιδείας.

Η σειρά δίνει στο θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα συναρπαστικά γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του αγώνα για την ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας.
 

Προσέξτε την έντεχνη προπαγάνδα που κάνει ο φανατικός ανθέλληνας Βερεμής και η παρέα του:Από τη μια,θέτει το...δίλημμα αν "έγινε κάτι καλό" (!!!) επί Τουρκοκρατίας κι από την άλλη ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΥ!

Πουθενά άλλωστε δεν αναφέρεται η έννοια "Έθνος",αφού για τους γραικύλους "ιστοριογράφους" του ΣΚΑΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Σύμφωνα με εκείνους,απλά τα...συστατικά του Κράτους (δηλαδή οιΕπαναστάτες),πήραν "ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ",τη συνδύασαν με "ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ" και ξεκίνησαν από το μηδέν!
Φυσικά,αυτό είναι ένα ελάχιστο μόνο τμήμα της ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που θα περιέχει η εν λόγω εκπομπή,αφού επιχειρείται ο καθαγιασμός των Τούρκων,μέσα από μια δήθεν...οικονομική ανάπτυξη,που διέκοψε η "απρόσμενη" Επανάσταση!
Καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ και να μην παρασυρθούν από τα εντυπωσιακά (ψηφιακά) σκηνικά και την καλλιτεχνική της αρτιότητα:Εξάλλου,είναι γνωστό πως όλα ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ προιόντα,έχουν πάντα ελκυστικό...περιτύλιγμα!





Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ Δ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ!


Με  8 μήνες φυλακή τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Νικολάου από το Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για παράβαση καθήκοντος, για την γνωστή υπόθεση καφετέριας στον Χολαργό, η οποία αν και είχε σε βάρος της σωρεία αποφάσεων για να κλείσει, ο κατηγορούμενος δεν εφάρμοζε τον νόμο ως Δήμαρχος. Ο δικηγόρος κ. Νίκος Αγγελάκος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Δ. Νικολάου με αποτέλεσμα ο πρώην Δήμαρχος να καταδικαστεί με τη υπ.αριθμ. 728/24-1-2010 απόφαση του δικαστηρίου, σε 8 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς 10 € την ημέρα.
Χαρακτηριστικά στοιχεία της δίκης ήταν τα εξής:
1. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή των 12 μηνών.
2. Η ποινή δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω ποινικού μητρώου του Δ. Νικολάου (παλαιότερες καταδίκες).  Το μόνο που επέτυχε ο δικηγόρος του κ. Νικολάου ήταν να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία πλέον θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.
3. Ο κατηγορούμενος αν και αθωώθηκε από την Περιφέρεια αναφορικά με το πειθαρχικό μέρος της υπόθεσης, το στοιχείο αυτό δεν βοήθησε καθόλου την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του.

Εάν ο Δ. Νικολάου ήταν σήμερα Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου θα τον έφερνε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της άμεσης έκπτωσης από το αξίωμά του.
Ο πρώην Δήμαρχος θεωρεί ότι μπορεί να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, δεδομένου ότι όπως λέει, λειτούργησε με κοινωνικά κριτήρια, μια και η επιχείρηση δίνει εργασία σε πολλές οικογένειες, συνεισφέροντας παράλληλα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην οικονομία της χώρας. Αν  ο Δ.Νικολάου έβαζε λουκέτο στην καφετέρια θα ήταν ανάλγητος κοινωνικά.
Επίσης, ο κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι ένας από τους λόγους που δεν έκλεισε την επιχείρηση, ήταν ότι μέτοχός της συμμετείχε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές σε αντίπαλο συνδυασμό από τον δικό του. Σε περίπτωση που "σφράγιζε" την επιχείρηση, θα τον κατηγορούσαν ότι ενεργούσε με πολιτική εμπάθεια, κάτι που δεν έκανε.
Τέλος, ο κ. Νικολάου υπογραμμίζει ότι ουδέποτε επισκέφτηκε την συγκεκριμένη καφετέρια ούτε καν για να πιει έναν απλό καφέ, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση γνωριμίας με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και πολύ περισσότερο δεν αποκόμισε κανένα προσωπικό ώφελος με την απόφασή του να μην βάλει λουκέτο στο κατάστημα. Αντιθέτως, σύρθηκε αδίκως στα δικαστήρια, επειδή μοναδικό του κριτήριο ήταν το κοινωνικό αγαθό.
Όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο, ο κ. Νικολάου θεωρεί ότι θα συνεκτιμηθούν στο νέο Δικαστήριο και ότι θα αθωωθεί.  

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ GENERAL ΜΕ ΛΕΙΑ 90.000 ΕΥΡΩ! ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!

Ληστεία στο ΙΑΣΩ GENERAL είχαμε χθες στις 14.50 από δύο κακοποιούς, οι οποίοι είχαν μεταμφιεστεί σε γιατρούς και ακολούθησαν τον υπεύθυνο της χρηματαποστολής, μόλις ο τελευταίος μπήκε στο νοσοκομείο για να πάρει τις εισπράξεις από την τράπεζα Millenium η οποία  στεγάζεται μέσα στο νοσοκομείο.


Ο ανυποψίαστος υπάλληλος της χρηματαποστολής νόμιζε ότι τον ακολουθούσαν γιατροί και την...πάτησε. Οι ληστές μπήκαν μαζί του στην τράπεζα όπου εκεί τον απείλησαν με τα όπλα που είχαν μαζί τους και τον εξανάγκασαν να τους δώσει όλες τις εισπράξεις (90.000 €), τις οποίες και έβαλαν σε σακίδια που έφεραν μαζί τους. Εξαφανίστηκαν σε λίγα δευτερόπλεπτα με μηχανές μεγάλου κυβισμού.
Οι δύο κακοποιοί είναι μάλλον Έλληνες, είχαν βεβαίως  ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, φορούσαν μόνο περούκες!

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ, Ο ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ


Σήμερα στις 4.00 το απόγευμα η κηδεία του από την Αγία Τριάδα Χολαργού

Ο Κοσμάς Μουστάκης, ίσως ο πιο γνήσιος και αγνός φίλαθλος του Χολαργού, οπαδός και του ΟΦΧ και του τοπικού Άρη, ο οποίος παρακολουθούσε ανελλιπώς όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων, ακολουθώντας έως πρότινος τον ΟΦΧ και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του, έφυγε ξαφνικά από την ζωή χθες το πρωί στις 9.30 ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και ντυνόταν για την πρωινή του έξοδο!
Ο Κοσμάς, έφυγε στα 71 του χρόνια αφήνοντας πίσω την σύζυγό του, κυριολεκτικά συγκλονισμένη. Μόλις είχε ακούσει τον άνδρα της να την καλεί από την κρεβατοκάμαρα,  «Ριτσούλα, έλα»,  αλλά μέχρι εκείνη να φτάσει, ο άνδρας της είχε ήδη γύρει στην καρέκλα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.
Ένας αγαπητός σε όλους άνθρωπος ήταν ο Κοσμάς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ στην ζωή του από προβλήματα υγείας. Είκοσι τέσσερα χειρουργεία είχε κάνει συνολικά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολύ δύσκολα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γιατροί θεωρούσαν ότι μόνο με θαύμα θα επιβίωνε! Μάλιστα, όταν πριν από ένα χρόνο ο Κοσμάς Μουστάκης είχε νοσηλευτεί με βαρύτατο πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», οι γιατροί ήταν εξαιρετικά απαισιόδοξοι, προετοιμάζοντας την σύζυγό του, ακόμη και για το μοιραίο. Ένα πρωινό, η κυρία Ρίτσα, είχε βγει από το δωμάτιο που νοσηλευόταν ο Κοσμάς, μόλις όμως επέστρεψε, είδε στο προσκεφάλι του συζύγου της, την εικόνα των αγίων Κοσμά και Δαμιανού! Άρχισε να ρωτάει τον σύζυγό της  «ποιος έβαλε την εικόνα των αγίων στο μαξιλάρι σου», ρώτησε και τους άλλους ασθενείς αν είδαν κανέναν να έρχεται στο δωμάτιο, όλοι απάντησαν αρνητικά. Από το σημείο εκείνο και μετά, ο Κοσμάς σηκώθηκε στα πόδια του και σε δύο μέρες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι γιατροί μιλούσαν για θαύμα.
Ο Κοσμάς ήταν ιδιαίτερα θρήσκος και πίστευε στους σωτήρες του αγίους Κοσμά και Δαμιανό. Αυτοί τον είχαν σώσει όταν ήταν 8 χρονών και κινδύνεψε και τότε η ζωή του.
Μόνο καλά λόγια έβγαιναν από το στόμα του Κοσμά Μουστάκη, για όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό έκανε και πολλούς φίλους. Κάθε πρωί σηκωνόταν με το χαμόγελο στα χείλη και  σιγοτραγουδούσε πάντα μια μελωδία, σε σημείο που η γυναίκα του αναρωτιόταν πού έβρισκε συνεχώς καλή διάθεση!  
Αγαπούσε και τον εκδότη του «Παρατηρητή». Όταν μάλιστα ο τελευταίος του εξομολογήθηκε τα οικονομικά προβλήματα που άρχισαν να πλήττουν και την δική του οικογένεια, ο Κοσμάς αμέσως του μετέδωσε την αισιοδοξία του: «Μην ανησυχείς Γερασιμάκο μου (έτσι τον αποκαλούσε), όλα θα πάνε καλά. Να έχεις το χαμόγελό στα χείλη και όλα θα πάνε καλά».
Ο αξιαγάπητος Κοσμάς μιλούσε άπταιστα Γερμανικά, ενώ μιλούσε πολύ καλά Γαλλικά, Ιταλικά, μπορούσε ακόμη να συνεννοηθεί στα Αγγλικά, τα Ρώσικα και τα Αλβανικά, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων.

Ο καλός Χολαργιώτης έφυγε ευχαριστημένος. Την Κυριακή διασκέδασε με το ποδόσφαιρό του και μετά επήγε με τους φίλους του στο αγαπημένο του καφενείο.
Την Δευτέρα το πρωί, σηκώθηκε, έκανε το μπάνιο του, φώναξε την γυναίκα του λες και γνώριζε ότι έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού και έγειρε στην καρέκλα του.
Ας είναι μαλακό το χώμα που θα τον σκεπάζει.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην σύζυγο, τον αδερφό, τους υπόλοιπους συγγενείς και οικείους του θανόντος. 

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ: "ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΙΔΙΟΥ ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙ"


Ο Βύρωνας Πολύδωρας,  με αφορμή την παραπομπή του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο C41 προέβη σε δήλωση κατά την διάρκεια της κοπής πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Ο Υμηττός", σήμερα το πρωί. 
"Με έχουν ετοιμάσει για τα μπουντρούμια του Παλαμιδιού στ' Ανάπλι"  είπε ο Βύρωνας Πολύδωρας, ξεγυμνώνοντας την αθλιότητα του σάπιου πολιτικού συστήματος  το οποίο βρίσκει εξιλαστήρια θύματα, προκειμένου να κουκουλώσει τα σκάνδαλα και να καλύψει τους πραγματικούς ενόχους.  Η δήλωση του πρώην Υπουργού που παραπέμπει σημειολογικά στην καταδίκη και φυλάκιση του ήρωα Κολοκοτρώνη στις φυλακές-μπουντρούμια του Ναυπλίου, θέλει να τονίσει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και θέλει ανθρώπους έντιμους και ηθικούς να τους σπιλώνει και να τους στέλνει στην..."κρεμάλα"!
Ο Βύρων Πολύδωρας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε:

"Το αν καταχράστηκα δημόσιο χρήμα ή αν επωφελήθηκα προσωπικά από αυτό, το ξέρει η ψυχή σας". Πολλά χειροκροτήματα συνόδευσαν τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού, ενώ ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: "Όχι, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί στην περίπτωση του συμπολίτη μας, άμεμπτου ηθικά, Βύρωνα Πολύδωρα".

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

των Νίκου Παπαχρήστου και Αντώνη Τριανταφύλλου 
πηγή www.amen.gr 

Μερικές δεκάδες πιστών, με λίγα λουλούδια στα χέρια βρέθηκαν  το πρωί της Κυριακής στο Α΄ νεκροταφείο αποτίνοντας το δικό τους φόρο τιμής στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Παλιοί γνώριμοι, φίλοι, πνευματικά παιδιά του Χριστόδουλου, στενοί συνεργάτες του. Ο βουβός πόνος μαζί με τις αναμνήσεις γέμιζαν το χώρο. Παρών και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που τέλεσε το τρισάγιο για τα τρία χρόνια από την κοίμηση του προκατόχου του. Δίπλα του οι μητροπολίτες Σερρών Θεολόγος, Καστορίας Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Σύρου Δωρόθεος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκης και ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου.

Κοντά τους οι στενοί συνεργάτες του μακαριστού, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου και ο π. Θωμάς Συνοδινός που με μεγάλη δυσκολία συγκρατούσαν τα δάκρυά τους. Τρία χρόνια χωρίς το Χριστόδουλο αλλά φαίνεται σαν να ήταν χθες. Τόσο έντονη ήταν η προσωπικότητά του, σαν να επιβάλλεται ακόμα και αυτή τη στιγμή στο χρόνο…

Πιο πίσω δεκάδες πιστοί που θέλησαν και αυτοί να δείξουν την αγάπη τους στον Χριστόδουλο, με ένα κεράκι, ένα λουλούδι που άφηναν απάνω στο μνήμα, το κατάφορτο από λουλούδια σημάδι της διαρκούς περιποίησης του χώρου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στην Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο, εκεί όπου διακόνησε ο μακαριστός Χριστόδουλος ως ιεροκήρυκας και εφημέριος από το 1963 μέχρι και το 1974, οπότε και εξελέγη μητροπολίτης, τελέστηκε το μνημόσυνο της Ιεράς Συνόδου για τα τρία χρόνια από την αποδημία του.

Της πολυαρχιερατικής Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους μητροπολίτες της φετινής ΔΙΣ Σάμου Ευσέβιο, Καστορίας Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημο, Σύρου Δωρόθεο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Φλωρίνης Θεόκλητο, Ύδρας Εφραίμ, Σερρών Θεολόγο, Σιδηροκάστρου Μακάριο, Πειραιώς Σεραφείμ και Καισαριανής Δανιήλ. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία είχαν προσκληθεί και οι Κερκύρας Νεκτάριος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Κυθήρων Σεραφείμ.

«Χριστόδουλος: τύπος και παράδειγμα»

Για την πολυσχιδή και πληθωρική προσωπικότητα του Χριστόδουλου μίλησε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος. «Οι Έλληνες τον θυμούνται με νοσταλγία, τον αναζητούν γιατί ο Χριστόδουλος ως αγάπη, δεν πέρασε απαρατήρητος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πνευματικός αδελφός του μακαριστού, ο κ. Ευσέβιος ήταν ο πρώτος διάκονος που χειροτονήθηκε από τον – τότε – Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο, διακόνησαν μαζί στην Παναγίτσα από το 1973 μέχρι και την επόμενη  χρονιά, όταν ο Χριστόδουλος εξελέγη μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού.

«Ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν τύπος και παράδειγμα» ανέφερε ο κ. Ευσέβιος, μιλώντας για τον μακαριστό σε κάθε πτυχή του. «Στον ιερό άμβωνα, τον οποίο κόσμησε με την πλατεία νομική, θεολογική και κοινωνική του μόρφωση, την ρητορική του δεινότητα, τη γνώση της Αγίας Γραφής και της Ιεράς παραδόσεως. Τύπος και παράδειγμα στο πλούσιο συγγραφικό έργο. Τύπος και παράδειγμα τα επί 24 έτη καρποφόρου ποιμαντορίας και διακονίας του, στο μητροπολιτικό θρόνο της Δημητριάδας Βόλου και τα 10 στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών".

Ο μητροπολίτης Σάμου στάθηκε ιδιαίτερα στην αμφίδρομη σχέση που καλλιέργησε ο Χριστόδουλος με τους πιστούς, για τη θέρμη που εξέπεμπε ο λόγος του. «Καρδιακά επικοινώνησε με τον λαό μας, και ο λόγος του ξεχείλιζε από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον Χριστό. Αγώνας και αγωνία του να κηρυχθεί παντού η ελπίδα και η βεβαιότητα της σωτηρίας».

«Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, διώκτης του ανθελληνισμού, διώκτης της προσπάθειας της αποχριστιανοποιήσεως της Ευρώπης και του Ένθους μας. Ήθελε την Εκκλησία κέντρο της ζωής όλων μας, έκανε αυτοκριτική για τα λάθη του και ζήτησε συγνώμη.», πρόσθεσε ο κ. Ευσέβιος.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που βρέθηκε στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, διακρίναμε τον στενό συνεργάτη του μακαριστού και πρώην διευθυντή των Οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας Κωνσταντίνο Πυλαρινό, τους άνδρες της Αστυνομικής φρουράς του Χριστόδουλου καθώς και εργαζόμενοι στην Αρχιεπισκοπή και την Ιερά Σύνοδο.