Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ! Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ετοιμη  για έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων εμφανίζεται η Ρωσία...
επικεφαλής ενός μεγάλου συνασπισμού από στρατεύματα συμμαχικών χωρών, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου και πρώην υπουργός Αμυνας Σ.Ιβανόφ.
 
Οπως αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι ρωσικές υπηρείες πληροφοριών, μετά από περίπου δύο μήνες επίσημων (είχαν προηγηθεί άλλες 45 ημέρες με αναγνωριστικές-σποραδικές κρούσεις) σφοδρών βομβαρδισμών στη Συρία η Αεροπορία και το ρωσικό Ναυτικό κατάφεραν να πλήξουν καίρια την οικονομική λειτουργία του ISIS, όπως και τις βασικές του υποδομές, με αποτέλεσμα η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση να χάσει το 75% των εσόδων της έχοντας σοβαρά πλέον προβλήματα επιχειρησιακής λειτουργίας.
 
"Πριν την ρωσική επέμβαση το ISIL κέρδιζε από το παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου 2 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως και τώρα μόλις... 500.000 δολάρια" αναφέρεται στην έκθεση.
 
Ωστόσο σημειώνεται στην έκθεση "Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα πριν ανακτηθεί το σύνολο των εδαφών στα οποία έχει επιβάλλει η τρομοκρατική οργάνωση την εξουσία της".
 
Σε πρώτη φάση οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί είχαν στραφεί κατά των μεγάλων σχηματισμών του ISIL, αλλά και των Τζαμπάτ Αλ Νούσρα, και Τζέις Αλ Σιγκούρ (των άλλων δύο μεγάλων ισλαμιστικών συμμοριών που η Δύση αποκαλούσε "μετριοπαθή αντιπολίτευση") που είχαν φέρει τον συριακό Στρατό στα όρια της κατάρρευσης. 
 
Χτυπήθηκαν ανηλεώς ταξιαρχίες τζιχαντιστών, και βαρύς οπλισμός που είχε πέσει στα χέρια τους ή τους είχε παραδοθεί από διάφορες "διαδρομές" από την Δύση και τους συμμάχους της στον Κόλπο.
 
"Αφού καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό η στρατιωτική ικανότητα των ισλαμιστών η Ρωσία σε δεύτερη φάση στράφηκε κατά των οικονομικών υποδομών του ISIL στοχεύοντας το παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου", όπως αναφέρει και ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Nikita Smagin. "Αυτή η δεύτερη φάση θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα", συμπληρώνει.
 
Το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις υπό κατάληψη πετρελαιοπηγές στο Ιράκ και τη Συρία (στην Ράκκα στην Ντέιρ Εζόρ και στην Ντέραα) έδινε στους ισλαμιστές κέρδη 2 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως, δίνοντας έτσι στην τρομοκρατική οργάνωση δυνατότητες χρηματοδότησης των αγορών όπλων και πυρομαχικών.
 
Καθώς υπάρχουν ακόμη πρόθυμοι αγοραστές, κυρίως στην Τουρκία, οι οποίοι αγοράζουν πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου από την ISIL (κάτι που πριν έκαναν και οι δυτικές χώρες με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ διότι έτσι έλεγαν χρηματοδοτούν την συριακή αντιπολίτευση για να σταθεί απέναντι στα κυβερνητικά στρατεύματα) κρίθηκε ότι ήταν απαράιτητο να χτυπηθούν οι υποδομές και οι δρόμοι ανεφοδιασμού.
 
Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού επιβεβαίωσε ότι η ρωσική Αεροπορία πλήττωντας της υποδομές της ISIL την κατέστησε αδύναμη να να παραδώσει 60.000 τόνους πετρελαίου ημερησίως στην Τουρκία και υφίσταται καθημερινές οικονομικές απώλειες ύψους 1,5 εκατομμύρια δολαρίων.
 
Τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι κατέστρεψαν 15 εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διύλισης πετρελαίου, καθώς και 525 βυτιοφόρα.Ο αριθμός των βυτιοφόρων που καταστράφηκε απαγορεύει πλέον την δυνατότητα μεγάλης μεταφοράς πετρελαίου στα τουρκικά σύνορα, αλλά πρέπει να κτυπηθούν ακόμα αρκετές εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και το σύνολο των βυτιοφόρων τα οποία περιέργως αρνείτο να κτυπήσει η "συμμαχία κατά του ISIL" των δυτικών και των κρατών του Κόλπου..
 
Πλέον η στόχευση γίνεται σε real-time με τους ρωσικούς δορυφόρους να στέλνουν απευθείας στα ρωσικά πλοία και αεροσκάφη τα στοιχεία και να ... αναλαμβάνουν οι cruise τα υπόλοιπα...
 
Κατά πως φαίνεται η ρωσική επέμβαση αρχίζει να παράγει αποτελέσματα που γίνονται ορατά. 
 
Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά (περισσότερο ρητορικά) είναι το γιατί οι υποτιθέμενοι "σφοδροί" βομβαρδιμοί των Αμερικανών και των υπολοίπων Δυτικών κατά του ISIL δεν είχαν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.
 
"Το ISIL γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Πλέον δεν επιτυγχάνει καμία στρατιωτική πρόοδο. Αντίθετα, η μία ήττα διαδέχεται την άλλη ενώ και η στρατολόγηση νέων μαχητών έχει καταστεί περίπλοκη πολύ δύσκολη και πολύ λιγότερο αποδοτική. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μέχρι την ερχόμενη άνοιξη θα έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές το όλο τρομοκρατικό σύστημα" αναφέρει ο Nikita Smagin
 
 
Russian air strikes against Islamic State militants in Syria
Russian air strikes against Islamic State militants in Syria

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου