Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ! ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ! Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! LIVE VIDEO!

  • Περισσότεροι από εκατό νεκροί στο θέατρο «Bataclan»
  • Νεκροί οι τρομοκράτες
  • Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη των χτυπημάτων
  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία, στους δρόμους ο στρατός
  • Έκλεισε τα σύνορα ο Φρανσουά Ολάντ
  • Επικοινωνία του zougla.gr με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι
  • Η στιγμή της εφόδου στον χώρο συναυλιών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Παρίσι, το βράδυ της...



Παρασκευής, έπειτα από μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας, που άφησαν πίσω τους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερους από 150 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών.«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες», διεμήνυσε ο Φρανσουά ΟλάντΟι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, όταν ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο, τη στιγμή που από κάθε γωνιά του Παρισίου ακούγονταν εκρήξεις.

Μάλιστα, η πρώτη εξ αυτών σημειώθηκε έξω από το Stade de France όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Γαλλίας και της Γερμανίας, με τον Φρανσουά Ολάντ να βρίσκεται στις εξέδρες.

Ακολούθησαν εκρήξεις στο εμπορικό κέντρο Les Halles, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων στις επτά.

Όπως έγινε γνωστό, το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη των χτυπημάτων, προειδοποιώντας για νέα «λουτρά αίματος» σε Λονδίνο και Ρώμη.

Παράλληλα, με τον πλέον τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έφοδος της αστυνομίας στο θέατρο «Bataclan», όπου τέσσερις ένοπλοι κρατούσαν ως ομήρους περισσότερα από 100 άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία του συγκροτήματος «Eagles Of Death Metal». Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες έπεσαν νεκροί, ενώ τα γαλλικά Μέσα μεταδίδουν ότι η ζωή τους έχασαν περισσότεροι από 112 άνθρωποι. Νωρίτερα, διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι αυτόπτες μάρτυρες, που κατάφεραν να αποδράσουν, υποστήριξαν ότι οι δράστες προέβησαν σε εκτελέσεις.



Ένας άνθρωπος που ήταν μέσα στο θέατρο, όταν επιτέθηκαν οι ένοπλοι δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ένας από τους δράστες φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και άνοιξαν πυρ.

Και πρόσθεσε: «Οι άνδρες ήρθαν και άρχισαν να πυροβολούν. Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Ήταν κόλαση. Πήρα τη μαμά μου, και κρυφτήκαμε. Κάποιος κοντά μας είπε ότι έχουν φύγει, έτσι τρέξαμε έξω.
«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς να ξεφύγω. Είμαστε έξω τώρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα μέσα. Είναι ένας εφιάλτης. - Ένας εφιάλτης. Επίσης, φώναξε, «αυτό είναι για τη Συρία», είπε ένας άλλος μάρτυρας στο θέατρο.



Ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε, όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μπαρ «Le Carillon», σκοτώνοντας αρκετά άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα, ενώ ακολούθησαν τρεις εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο του μακελειού:



Τα σημεία των επιθέσεων
Τα σημεία των επιθέσεων


Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται τεράστιος αριθμός αστυνομικών, ανδρών του στρατού και των ειδικών δυνάμεων, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό της χώρας που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.



Σημειώνεται ότι στο στάδιο της γαλλικής πρωτεύουσας βρισκόταν ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, o οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα περιστατικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε χώρο κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις αρχές να «φωτογραφίζουν» καμικάζι αυτοκτονίας.



Μιλώντας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Guardian: 'Ο τρόμος επέστρεψε στην καρδιά του Παρισίου'
Guardian: 'Ο τρόμος επέστρεψε στην καρδιά του Παρισίου'
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού», ανέφερε. 

«Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να αμύνεται. Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για μία ακόμη φορά. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Ποιοι είναι οι τρομοκράτες. Οι σκέψεις μου είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Αυτό που πρέπει να δείξουμε τώρα είναι αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες είναι να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και για μία ακόμη φορά θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος πρόεδρος ματαίωσε το ταξίδι του στην Τουρκία, όπου επρόκειτο να παραστεί στη σύνοδο των G20.



Παράλληλα, ηγέτες από κάθε γωνιά του κόσμου εκφράζουν την οδύνη και τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στο Παρίσι.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι. Στεκόμαστε δίπλα στη Γαλλία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
«Πρόκειται για μία επίθεση όχι απλά ενάντια στη Γαλλία, αλλά ενάντια στην ανθρωπότητα. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι τρομοκρατούν τον κόσμο», ανέφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρόεδρος τον ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας για το τραγικό περιστατικό.


Επιπλέον, η Μόσχα καταδίκασε ως «ειδεχθείς» τις επιθέσεις στο Παρίσι και «απάνθρωπες δολοφονίες αθώων ανθρώπων» σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
 
Το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter:



Ελληνική πρεσβεία: «Ασαφές το τοπίο»
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο Τύπου της ελληνικής πρεσβεία στο Παρίσι, για να ενημερωθεί σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων. 

«Οι γαλλικές αρχές δεν δίνουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στο Παρίσι και επικοινωνούν με την πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθούν, ωστόσο το τοπίο παραμένει ασαφές», ανέφερε.

(Το τηλέφωνο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι: 0033147237228)

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Ήδη έχουμε πεισθεί για τα αγαθά του πολυπολιτισμού.
    Μια σοφή λαϊκή ρήση λέει
    ''Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή