Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ "25ης ΜΑΡΤΙΟΥ" ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ


Η λαϊκή αγορά στην οδό 25ης Μαρτίου στον Χολαργό, στα σύνορα με του Παπάγου προκαλεί οργή και διαμαρτυρίες. Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή αναγνώστριας του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή". 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙΓΚΑ – ΞΥΔΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

                           
Είμαι κάτοικος του Άνω Χολαργού, συγκεκριμένα διαμένω στα σύνορα Χολαργού- Παπάγου, σχεδόν στο τέλος της οδού Υμηττού.   
Κάθε Δευτέρα εδώ και τρείς μήνες βιώνω, όπως οι περισσότεροι Χολαργιώτες, την απίστευτη ταλαιπωρία που προκαλεί η  Λαϊκή στην 25η Μαρτίου. Η διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτόν τον βασικό άξονα δημιουργεί μεγάλο κυκλοφοριακό χάος. Εκτός του ότι ο Χολαργός κόβεται κυριολεκτικά στα δύο, δεν εξυπηρετείται καθόλου ο Άνω Χολαργός, αφού περιοχές σαν την 17η  Νοεμβρίου ή την Αγία Τριάδα βρίσκονται δύο χιλιόμετρα μακριά.
Παρά την αγανάκτηση και τα παράπονα των δημοτών του Χολαργού η διοίκηση επιμένει σε αυτή την λανθασμένη απόφαση, η οποία πάρθηκε με μεγάλη προχειρότητα χωρίς να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελικά η λειτουργία της Λαϊκής στην 25η Μαρτίου εξυπηρετεί μόνο τον Παπάγο. Πραγματοποιείται ακριβώς στο κέντρο του Παπάγου, κοντά στο πρώην Δημαρχείο, αλλά ταυτόχρονα εκτός της οικιστικής ζώνης του Παπάγου. Έτσι, ενώ εξυπηρετεί τον Παπάγο δεν τον επιβαρύνει με την ακαταστασία  που δημιουργεί κάθε λαϊκή όπως θόρυβο, κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α..
Επειδή με απασχολεί το θέμα, έκανα έναν μικρό έλεγχο και διαπίστωσα ότι η πρώτη συζήτηση για την Λαϊκή έγινε στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/6/2011. Τότε η πρόταση της Διοίκησης περιλάμβανε τρείς θέσεις, που θα εναλλάσσονταν ανά τετράμηνο.  Σε αυτές τις θέσεις δεν συμπεριλαμβανόταν η  25η Μαρτίου. Σε εκείνη την συνεδρίαση λοιπόν το  τότε μέλος των Ενεργών Δημοτών κ. Κώστας Τίγκας πρότεινε για πρώτη φορά την 25η Μαρτίου. Ακολούθως, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ η πρόταση του κ. Τίγκα υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ξύδη και υπερψηφίστηκε «στο πόδι» από την πλειοψηφία παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική ήταν  η αντίδραση του κ. Αυγουρόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και η  μετέπειτα επιστολή του, στην οποία  επισημαίνει όλα αυτά τα προβλήματα. Προφανώς όμως αυτή η παρεμβασή του αγνοήθηκε.
Αναρωτιέμαι πως δύο άνθρωποι άσχετοι με τον Χολαργό επεμβαίνουν τόσο επιπόλαια στην καθημερινότητά των Χολαργιωτών.  Ελπίζω η Διοίκηση να αναθεωρήσει την στάση της πάνω σε αυτό το θέμα. Η εμμονή της στην διατήρηση αυτής της θέσης παρά τα οφθαλμοφανή μειονεκτήματά της αποδεικνύει όχι μόνο την ασχετοσύνη και αναισθησία της  για τα ουσιαστικά προβλήματα του Χολαργού, αλλά και τον ρατσιστικό προσανατολισμό της στην εξυπηρέτηση   συμφερόντων που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την κοινότητα  Παπάγου. 
Ράνυ Γεωργουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου