Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ; ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ;



Νομίζουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να πειράξουμε τους φίλους του ΠΑΣΟΚ Χολαργού-Παπάγου οι οποίοι προσπαθούν να αναγεννήσουν το ΠΑΣΟΚ από την τέφρα του! Θεμιτές οι φιλοδοξίες τους αλλά κύριοι και κυρίες, είστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που έχει φτάσει η χώρα. Όχι μόνο γιατί με τη ψήφο σας στο πολιτικό λαμόγιο και εθνοπροδότη ΓΑΠ τον φέρατε στη κυβέρνηση και διέλυσε τη χώρα και το μέλλον της, αλλά διότι δεν σας είδαμε να βγείτε δημοσίως και να καταδικάσετε είτε τον ΓΑΠ είτε τον Βενιζέλο που ψήφιζε Μνημόνια και χαράτσια! Αντιθέγως πολλοί από σας, οι περισσότεροι, πήγατε και τον ψηφίσατε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ! Χωρίς να καταδικάσετε τον ογκωδέστατο (σε κιλά) Βενιζέλο. 
Τώρα λοιπόν θέλετε να αναγεννήσετε το ΠΑΣΟΚ και να ανασυντάξετε το ΠΑΣΟΚ! Για μας πρέπει να κλείσετε το μαγαζί! Το ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο στην Ελλαδα κι εσείς επιμένετε με το ΠΑΣΟΚ; Στείλτε το στο διάολο, το οφείλετε ως συγγνώμη στον λαό που δεινοπαθεί. 
Τέλος πάντων, για να μην καταχραστούμε την φιλοξενία που παρέχουμε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, ιδού τι λένε:

Η ανασύνταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του χώρου της κεντροαριστεράς στον δήμο Παπάγου Χολαργού

Οι πολίτες του Χολαργού και του Παπάγου όπως όλοι οι πολίτες της πατρίδας μας δοκιμάζονται σκληρά στις συνθήκες της ελεγχόμενης χρεωκοπίας που βρίσκεται η πατρίδα μας, αισθάνονται απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και αναζητούν λύσεις και οράματα για τις πολιτικές του ανησυχίες.
Σε αυτά τα πλαίσια το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα μέλη του και οι φίλοι του, με τις ευθύνες που τους αναλογούν αναζητούν τα αίτια που οδηγηθήκαμε εδώ αλλά και τις προοπτικές για να εκφραστεί ξανά ο δημοκρατικός πολίτης και να προταθούν λύσεις για την κοινωνία σε μια προοδευτική κατεύθυνση.
Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξεστράτισε από τις αρχές και τα πιστεύω του, για ποιους λόγους εφάρμοσε νεοφιλελεύθερες πολιτικές χωρίς κοινωνική συναίνεση που πλήγωσαν τους πολίτες και την κοινωνία και μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση.
Σήμερα που η πατρίδα μας προσπαθεί να ορθοποδήσει και να ανασυνταχθεί οικονομικά οι πολίτες του χώρου της κεντροαριστεράς αναζητούν ένα όραμα και ένα μοντέλο που θα εμπνεύσει τους πολίτες, θα θεσμοθετήσει υγιείς όρους για οικονομική ανάπτυξη που θα εγγυούνται εργασία και κοινωνικές παροχές για όλους και ένα βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο για την κοινωνία μας και θα αποκαταστήσει τον κοινωνικό ιστό.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όσους πίστεψαν, στήριξαν και αγωνίστηκαν για τις ιδέες και τα οράματα που εξέφρασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του, σαν ο κύριος εκφραστής του χώρου της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και τους καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για:
-  την επάνοδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις αρχές του σοσιαλισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας
-     την ανασύνταξη του και την ανασύνθεση γενικότερα του χώρου της κεντροαριστεράς ειδικά σήμερα που διαμορφώνονται και άλλες συγκλίνουσες κυβερνητικές προτάσεις από τον χώρο της παραδοσιακής αριστεράς
-       την επανασύσταση του κοινωνικού κράτους
-       την ενίσχυση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται αυτές τις δύσκολες μέρες στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης
-       να αντιληφθούν όλα τα ηγετικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  ότι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την σημερινή κατάσταση των πολιτών και να διευκολύνουν τους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις που πρέπει να εκφράζονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ώστε να ανασυνταχθεί από κάτω. Από πρόσωπα δηλαδή που είναι μέσα στην κοινωνία και διαθέτουν την κατάλληλη εικόνα για να γίνουν καταλύτες και όχι τροχοπέδη των κοινωνικών εξελίξεων.
Τα μέλη της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον δήμο Παπάγου-Χολαργού, έχοντας ως σημεία αναφοράς το σύνολο των προαναφερθέντων, ξεκινούν μια νέα προσπάθεια  :
·         Σχεδιάζοντας και οργανώνοντας τις νέες δράσεις που θα αναπτυχθούν σε τοπικά επίπεδο, στα γραφεία της οδού Αναστάσεως 63 (έναντι της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού)

·         Γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας είναι δύσκολη, μιας που η επί σειρά ετών Οργανωτική ανεπάρκεια του Κινήματος και η αδυναμία παραγωγής πολιτικού λόγου / θέσεων και προτάσεων, του στέρησαν τη δυνατότητα ερμηνείας και έγκαιρης αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν σήμερα πολύ δε περισσότερο τη δυνατότητα να παραγωγής πολιτικών και προτάσεων για το ίδιο του το μέλλον. Αυτή η κρίση πλήγωσε το μεγαλύτερο μέρος των φίλων και μελών του Κινήματός μας, γεγονός που επιβάλλει έστω και σήμερα να εστιάσουμε την προσοχή και την προσπάθειά μας στην εσωτερική ανασυγκρότηση και στην «αυτοκάθαρση» της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

·         Απευθύνοντας κάλεσμα στα μέλη και φίλους του κύριου εκφραστή του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπαρασταθούν στις νέες προσπάθειες που θα αναπτυχθούν στο εξής και θα τις επικοινωνούν είτε με Δελτία Τύπου ή και με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, με τελικό επιδιωκόμενο στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στα «κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ» που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να αγνοούν τη βάση του Κινήματός μας, τους απλούς πολίτες.
Μπορεί με τους όρους της «αγοράς» να έχουμε «χρεοκοπήσει», ωστόσο δεν έχουμε χρεοκοπήσει ως σκεπτόμενοι άνθρωποι και ως πολιτικά όντα, που εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να προβληματιζόμαστε και να αναζητούμε «εξόδους διαφυγής» από τον κακό μας εαυτό.

Επιτροπή ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο δήμο Παπάγου-Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου