Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 13ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!

unknown-girl 2855371
Η Πολιτεία ενδιαφέρεται να είναι αξιόπιστη στους τοκογλύφους, αλλά τα παιδιά της Ελλάδος τ' αφήνει στο έλεος του Θεού!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
«Οι Έλληνες ματώνουν αλλά είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν πάση θυσία στο ευρώ», λέει και επαναλαμβάνει κάθε τόσο ο Α. Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός της συμφοράς και καταστροφής , πάνω από τη ζωή των Ελλήνων, βάζει το ευρώ. Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν συρθεί μέχρι σήμερα στην αυτοκτονία, με πιο πρόσφατη αυτή ενός ταξιτζή από τη Βέροια, που προχθές ξάπλωσε στις ράγες του τραίνου το οποίο διαμέλισε το σώμα του, περνώντας πάνω από αυτό !!!
Η κτηνώδης πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, μπροστά στην αξιοπιστία της προς τους τοκογλύφους δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές. Ούτε καν μικρών παιδιών.
Η 13χρονη Μ. δεν είναι μόνο ένα τραγικό θύμα της κρίσης αλλά και της συνολικής απαξίωσης και ωχαδερφισμού με τον οποίο η Πολιτεία του 2013 αντιμετωπίζει τον άνθρωπο! Το κορίτσι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, λόγω ραγδαίας απώλειας βάρους ή από απόπειρα αυτοκτονίας ! Η Μ. πάσχει από Διαταραχή Ψυχογενούς Ανορεξίας και από κατάθλιψη, ασθένειες οι οποίες απαιτούν άμεση νοσηλεία σε εξειδικευμένο νοσοκομείο και όσο αυτό δεν γίνεται, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή της! Η Μ. βιώνει τη διάσταση των γονέων της (στις περισσότερες των περιπτώσεων η διάλυση των οικογενειών είναι παρεπόμενο της οικονομικής κρίσης) και ενώ το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του τομέα ψυχικής υγείας παίδων του νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», απεφάνθη ότι χρειάζεται η άμεση νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το άρρωστο κορίτσι όχι μόνο δεν βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα αλλά βρίσκεται στην επαρχία, μακριά από τον πατέρα του (στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία), ενώ η μητέρα του δεν απαντά σε κανένα τηλεφώνημα των παιδοψυχιάτρων .
7--
Το χειρότερο όμως απ' όλα, είναι ότι το αρμόδιο Πρωτοδικείο το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη διάσταση των δύο γονιών, αντί να καλέσει ειδικούς παιδοψυχολόγους-παιδοψυχιάτρους να εξετάσουν το άρρωστο κορίτσι, οι οποίοι και θα αποφαίνονταν για την παραμονή της Μ. του στην Αθήνα και νοσηλεία της στο νοσοκομείο «Παίδων» , αποφάσισε να στείλει το παιδί στην επαρχία (πάνω ντοκουμέντο)!! Η 13χρονη Μ. σήμερα μοιάζει με σκελετό, ζυγίζει μόλις 35,5 κιλά, η ζωή της κινδυνεύει κάθε λεπτό που περνάει, ενώ για οτιδήποτε πάθει, τη μεγάλη ευθύνη ως ηθικός αυτουργός, θα φέρει η ίδια η Πολιτεία!
Χαρακτηριστικά, η έκθεση του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του τομέα ψυχικής υγείας παίδων του νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας», σημειώνει: «Το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών με Διαταραχή Ψυχογενούς Ανορεξίας που δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά έγκαιρα και αποτελεσματικά, είναι πολύ υψηλό διεθνώς».
Ολόκληρη η έκθεση των ειδικών παιδοψυχιάτρων (κάτω φωτό), την οποία δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει και να εξετάσει το αρμόδιο Πρωτοδικείο, πριν εκδώσει την απόφασή του για μετοίκηση της Μ. στην επαρχία, όπου βρίσκεται μακριά από τα εξειδικευμένα νοσοκομεία της Αθήνας, είναι η εξής:
aggelop-gnomatefsi-koris-aggelop-gnomatefsi-koris2-
«Η Μ. εκτιμήθηκε παιδοψυχιατρικά στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν. Σμύρνης όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά δύο συναντήσεις στις 14/11/2012 και στις 22/11/2012, με την Μ. και τον πατέρα της κ. Ι. Αγγελόπουλο.
Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την μητέρα της κ.... η οποία δεν απάντησε στις κλήσεις μας.
Οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση από τον Ιούλιο 2012. Τον Ιούλιο 2012 η επιμέλεια του παιδιού δόθηκε με δικαστική απόφαση στη μητέρα. Από τις 23/11/2012 η Μ. μετοίκησε στο σπίτι που διαμένει η μητέρα της στην επαρχία.
Σύμφωνα με την κλινική εκτίμηση και το ιστορικό διαπιστώνεται ότι η Μ. πάσχει από Διαταραχή Ψυχογενούς Ανορεξίας. Στις συναντήσεις μας, η Μ. συνεργάζεται πρόθυμα, μιλά για τον εαυτό της, εκφράζει τα συναισθήματά της. Διακατέχεται από έντονο καταθλιπτικό συναίσθημα. Εκφράζει τη θλίψη της για τη σύγκρουση ανάμεσα στους γονείς της. Ανησυχεί για την κατάσταση της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ιδίως για την διαταραχή της εμμηνορρυσίας που οφείλεται στη διαταραχή πρόσληψης τροφής.
Αναγνωρίζει ότι το σωματικό της βάρος υπολείπεται σημαντικά του φυσιολογικού για την ηλικία και το ύψος της. Επιθυμεί να λάβει θεραπευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ψυχική και σωματική της υγεία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της., η Μ. άρχισε να περιορίζει την προσλαμβανόμενη τροφή ημερησίως, με παρότρυνση της μητέρας της. Η μητέρα της θεωρούσε ότι το σωματικό βάρος της κόρης της υπερέβαινε το φυσιολογικό. Σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα της Μ. η μητέρα της έλεγε ότι αν προσλάμβανε περισσότερη τροφή, επρόκειτο η ίδια (η μητέρα) να μαλώσει με τον πατέρα της.
Όπως αναφέρει ο πατέρας από τον Φεβρουάριο 2012 έως τον Ιούλιο 2012, η Μ. έχασε 19 κιλά σε 5 μήνες. Τον Φεβρουάριο 2012 είχε σωματικό βάρος 54 kg με ύψος 1.57 cm. Τον Ιούλιο 2012 είχε σωματικό βάρος 35 kg με ύψος 1.60 cm και το τωρινό βάρος της είναι 35,5 kg με ύψος 1.60 cm.
Από 27/09/2012 έως 01/10/2012 η Μ. νοσηλεύθηκε σε παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω της απώλειας σωματικού βάρους.
Θεωρούμε ότι η ύπαρξη Διαταραχής Ψυχογενούς Ανορεξίας με μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, η παρούσα σωματική της κατάσταση με σωματικό βάρος 35,5 kg και ύψος 1.60 cm και η απώλεια της εμμηνορρυσίας συνιστούν μία πολύ κρίσιμη ιατρική κατάσταση, η οποία απειλεί σοβαρά την ψυχική και σωματική κατάσταση της Μ. όπως και την ίδια της τη ζωή.
Το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών με Διαταραχή Ψυχογενούς Ανορεξίας που δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά έγκαιρα και αποτελεσματικά, είναι πολύ υψηλό διεθνώς.
Κρίνεται αναγκαία η άμεση νοσηλεία της έφηβης σε παιδιατρική κλινική των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» ή «Αγλαΐα Κυριακού» ή στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με παράλληλη συστηματική παρακολούθηση από παιδιάτρους.
Μετά το πέρας της νοσηλείας της κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη παιδιατρική και ψυχιατρική θεραπευτική υποστήριξη για μακρά χρονική περίοδο.
Στην επαρχία όπου διαμένει δεν υπάρχουν εξειδικευμένες δομές παροχής ψυχικής υγείας και παιδιατρικής παρακολούθησης για την αντιμετώπιση μιας τόσο σοβαρής και απειλητικής για τη ζωή διαταραχής , όπως η Διαταραχή Ψυχογενούς Ανορεξίας.
Επίσης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η Μ. διακατέχεται από έντονο καταθλιπτικό συναίσθημα. Η συναισθηματική της κατάσταση σε συνδυασμό με την ψυχική ευαλωτότητα της εφηβικής ηλικίας και τον απότομο αποχωρισμό από τον πατέρα της με τον οποίο διέμενε πριν και είναι δεμένη συναισθηματικά θα μπορούσαν να την οδηγήσουν να προβεί σε πράξης αυτοκαταστροφής ή σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Προτείνουμε να δοθεί άμεσα εισαγγελική εντολή για την παιδοψυχιατρική εκτίμηση της έφηβης Μ. για την ψυχιατρική εκτίμηση των γονιών της.
Υπογράφουν: Ο Διευθυντής του 11ου τομέα Παναγιώτης Γεωργίτσης (Παιδοψυχίατρος) και η Καλλιόπη Δετοράκη (Παιδοψυχίατρος)».

ΠΑΤΕΡΑΣ: «ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ. ΧΑΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ»!
m-mpampasΣτη φωτό ο πατέρας με την κόρη του πριν από 4 χρόνια, όταν τότε είχε κανονικό βάρος
Ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού, βρισκόμενος στα όρια της απελπισίας, δήλωσε στην «Ε.Ω»: «Είμαι σε απόγνωση, μού' ρχεται να πέσω από το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Νιώθω ανήμπορος να σώσω το παιδί μου. Οι παιδοψυχίατροι αποφάνθηκαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί άμεσα στο νοσοκομείο, προσπάθησαν επανειλημμένως να επικοινωνήσουν με τη μητέρα του αλλά εκείνη δεν απαντά σε καμία τηλεφωνική κλήση. Το δικαστήριο δεν ζήτησε να υποβληθεί το παιδί μου σε καμία παιδοψυχιατρική εξέταση, παρά το ότι το έβλεπαν σε άθλια κατάσταση. Αντιθέτως αποφάσισε να το στείλει στην επαρχία στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου μου».
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου