Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΑ 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! ΡΕ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

Από τα "ψιλά" της τρέχουσας ειδησεογραφίας πληροφορούμαστε  ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει  από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περίπου 800 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των υγιών στοιχείων ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), μετά τον οριστικό διαχωρισμό, ο οποίος επικυρώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού έλαβε μεταξύ άλλων υπ' όψιν της και την από 28/1/2013 συμπληρωματική έκθεση αποτίμησης που διενεργήθηκε από την ελεγκτική εταιρία Grant Thornton, αποφάσισε ότι το χρηματοδοτικό κενό [funding gap] των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς ανέρχεται σε 7,47 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την προσωρινή αποτίμηση, το ύψος του χρηματοδοτικού κενού ανερχόταν σε 6,67 δισεκατομμύρια ευρώ και επομένως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εμείς τα κορόιδα δηλαδή, επειδή το λέει η Grant Thornton,  καλούμαστε να καλύψομε τη διαφορά των 800 εκατομμυρίων καθώς αυξάνεται ισόποσα η απαίτησή προς την υπό ειδική εκκαθάριση "κακή" ΑΤΕ που είναι όλη... δική μας!!!

Λογιστικές χρεώσεις και τοκοφόρες πιστώσεις με χρέωση των τόκων και των πανωτοκίων στα εγγόνια του ραγιά.

Εν τω μεταξύ, ο κρατικοδίαιτος μεγαλοτραπεζίτης, δανειστής και παλιός συνομιλητής των κομμάτων της συμφοράς που ψηφίζομε για να μας κυβερνάνε, ενώ θα έπρεπε να ελέγχεται για τις καταγγελίες εις βάρος του από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επεσήμανε ότι ο μεγαλοτραπεζίτης, η σύζυγός του κι όλο του το σόι, μέσω εταιρειών επενδύσεων έχουν συναλλαχθεί με την τράπεζα Πειραιώς, χωρίς ενημέρωση και με ζημιά των μέτοχων της τράπεζας, συνεχίζει να κάνει πάρτι εις υγείαν ημών των "ακριβοπληρωμένων" επισφαλώς εργαζόμενων, των ανέργων φορολογούμενων και των πενήτων συνταξιούχων.

Με την «καλή» ΑΤΕ ως «προίκα» αχρεωστήτως καταβληθείσα, ο κρατικοδίαιτος μεγαλοτραπεζίτης προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της Γενικής Τράπεζας. Τώρα, με την νέα "απαίτησή" του υπό μάλης, βρίσκεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, κοντά στην εξαγορά και της Millennium Bank.

Στόχος του, εικάζεται ευλόγως, είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού "παίκτη" στην περιοχή των Βαλκανίων, ώστε να ξαναρχίσει το παιχνίδι από την αρχή και να αποτελέσει τον βασικό πόλο στην επιχειρηματική τραπεζική και έναν βασικό ρυθμιστή της ροής κεφαλαίων που προέρχονται από τα κοινοτικά προγράμματα, πράγμα που θα του επιτρέψει να παρεμβαίνει, όπως τον παλιό καλό καιρό, στις πολιτικές διεργασίες και στην κίνηση των νημάτων πάνω στα οποία είναι δεμένοι οι φασουλήδες και οι μαριονέτες του πολιτικού μας συστήματος.

Κατά τα άλλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ψάχνεις, μάταια, να βρεις μια ανακοίνωση για την εύλογη απαίτηση να γίνει μια διασταύρωση του «πορίσματος» της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton, που χρεώνει τη γονατισμένη και χρεοκοπημένη ελληνική κοινωνία με 800 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ.

Ψάχνεις, μάταια,  να βρεις μια ανακοίνωση για την αξιολόγηση του έργου της «Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος» και ίσως κάποιο αίτημα για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της επιτροπής αυτής, που φαίνεται ότι τα  μέλη της όπως και ο εποπτέυον (sic) κεντρικός τραπεζίτης, βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Μάταια! Το μόνο που βρίσκεις είναι αόριστες και γενικόλογες διατυπώσεις «ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για την επαναφορά της ΑΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο» που κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά ή τους ευσεβείς πόθουςαιθεροβαμόνων, για την κοινωνικοποίηση της ξεχαρβαλωμένης τράπεζας. Βέβαια, για να μην ξεχνούν ότι είναι και πολιτικάντηδες, συντάσσουν και μακροσκελείς ανακοινώσεις για την υπεράσπιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των πρώην υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.

Αν ήμουν στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν άλλος Γκαίτε θα ανέκραζα: "Φως, περισσότερο φως!". Ή για την περίσταση: "Απαιτήστε την αξιολόγηση της συμπληρωματικής έκθεσης αποτίμησης της Grant Thornton". Αλλά δεν είμαι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



πηγή:my-pillow-book.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου