Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ BBC-NEWS: "ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ..
ΠΡΩΤΙΑ είχαμε στη ΠΑΡΑΚΑΤΩ συνέντευξη Τσίπρα προς το bbc-news .Τη αναρτήσαμε στις 10 το πρωϊ και μόλις αυτή τη στιγμή , 14.15 άρχισαν να την αναπαράγουν το ΜΕGA και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.Αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο ΒΒC, μετέδωσε τη συνέντευξη γύρω στις 12.30 από τον τηλεοπτικό του σταθμό!, ενώ την είχε αναρτήσει από την ιστοσελίδα του λίγο πριν της 10 , για να την ανακαλύψουμε εμείς λίγα λεπτά αργότερα...  Ταχύτητες έτσι;...όχι παίζουμε!


  
"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1974"
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΩΛ ΜΑΝΣΟΝ:
Τον συνάντησα στα γραφεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη. Τον ρώτησα: "Μιλάτε σοβαρά λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος ακολουθεί μια μυστική στρατηγική  δημιουργίας βίαιης έντασης;"

«Δεν είναι ακριβώς μια μυστική στρατηγική», λέει. "Νομίζω ότι είναι πλέον προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά και η πιο ακραία κυβέρνηση αυτή η χώρα που είχε ποτέ από την πολιτική μετάβαση μετά το 1974. 

Eίναι προφανές ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατζέντα πολιτικής σύγκρουσης και στοχεύει στη δημιουργία μιας αίσθησης  φόβου στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθούν δύο ξεχωριστοί στόχοι: πρώτον, να κάνουμε τους ανθρώπους να μην πιστεύουν στην οικονομία, για να τους τρομάξει και να τους κάνει να σκέφτονται κυρίως την ασφάλειά τους - σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τους μετανάστες ή διαδηλώσεις..

"Και δεύτερον, προσπαθεί- ο Σαμαράς- να φέρει σε επαφή τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, προκειμένου να εξασφαλίσει μια σταθερή βάση για τη δική του πολιτική εξουσία.

"Αλλά αυτή η στρατηγική, πιστεύω, είναι μια πολύ επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία."

Η «στρατηγική της έντασης» αναφέρεται στις πιο σκοτεινές ημέρες της ευρωπαϊκής πολιτικής στον Ψυχρό Πόλεμο.

Αλλά παρατηρεί ο Άγγλος δημοσιογράφος, όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπας, είναι εφευρήματα διότι...  δεν υπάρχει πραγματική πολιτική ένταση στην Ελλάδα.

Αναφέρεται ο ρεπόρτερ φυσικά και στο θέμα των νεαρών της Κοζάνης. αλλά στην  Χρυσή Αυγή, που θα κατασπαράξει, αν έλθει στην εξουσία το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ!


Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα έχουν «μηδενική ανοχή» ως προς τη Χρυσή Αυγή
Τόν ρώτησα , τι θα κάνει ,  αν το κόμμα του  κερδίσει την εξουσία σχετικά με Χρυσή Αυγή; Σχετικά με τους αναρχικούς  ληστές τραπεζών;

«Θα εφαρμόσουμε το νόμο", ο κ. Τσίπρας μου λέει. "Θα ακολουθήσουμε αυστηρά το γράμμα του νόμου. Και θα έχουμε μηδενική ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι μια συμμορία, που παραβιάζει  το νόμο..

"Θα ξεριζώσουμε επίσης όλα   τα κύτταρα-διασυνδέσεις  της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται εντός του της αστυνομίας και των δημοσίων υπηρεσιών. Δεν θα ανεχτούμε την παράνομη συμπεριφορά από οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε ομάδα.

"Και όλα αυτά με τη χρήση βίας ομάδες, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στο πεδίο αναρχικού - ένα γεγονός που εγώ προσωπικά δεν πιστεύω σε, επειδή πιστεύω ότι η χρήση βίας είναι η πιο αυταρχική πράξη μπορεί κανείς να ασκήσει - αυτές τις ομάδες, θα πρέπει να αντιμετωπίζει οι νομικές συνέπειες. "

Ο Βρετανός δημοσιογράφος επίσης κουβέντιασε και με τον γνωστόν Θάνο Βερέμη, πρόεδρο του  Ελληνικού  Ίδρύματος  Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, που του  είπε:

"Το παράδοξο εδώ είναι ότι ο κ. Τσίπρας  γίνεται πιστευτός με τα όσα υποστηρίζει.

"Το κόμμα του ήδη είναι κάτω στις δημοσκοπήσεις και αυτό έχει προκαλέσει πανικό σε κάποια από τα στελέχη του κόμματος.


"Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος θα μπορούσε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο. Κοιτάξτε τα δεδομένα», απαντά.

«Στην Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα της κυβέρνησης από 25 δισ. ευρώ ($ 33bn, £ 21 δισ.), μειώσαμε την εσωτερική ζήτηση με 70 δις ευρώ - δηλαδή η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 70 δις ευρώ.

«Είναι σαν να έχει δει ένα φίδι σε ένα δέντρο και να αποφασίσει να κάψει όλο το δάσος, για να απαλλαγούμε από το φίδι."

Ο κ. Τσίπρας ανάφερθηκε και στο λάθος του Δ.Ν. και είπε:

«Εδώ έχουμε το εξής σαδιστικό παραλογισμό: το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έχουν κάνει ένα λάθος, αλλά συνεχίζουν με το σχέδιο, χωρίς καν μια συγγνώμη."

"Και τι είναι ακόμη πιο παράλογο, είναι ότι ο πελάτης δεν διαμαρτύρεται! Η ελληνική κυβέρνηση λέγοντας« δεν υπάρχει πρόβλημα, έχετε κάνει ένα λάθος και θα συνεχίσουμε με αυτό το λάθος ».

(Φωτογραφία αρχείου) ΣΥΡΙΖΑ μέλη του κόμματος σημαίες κύμα έξω από ένα ράλι
ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα
Ο δημοσιογράφος  αναφέρεται και στα ταξίδα του κ. Τσίπρα στην Λατιννική Αμερική , στις ΗΠΑ βομβαρδίζοντας τον συνεχώς με ερωτήσεις...και:

Τον ρωτάω: "Ποιος είσαι εσύ Κύριε;  Είστε ο άνθρωπος της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης ή είστε ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους απεργούς από εδώ σε μια μαζική εξέγερση εναντίον αυτής της κυβέρνησης;"

"Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας. Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και αύριο η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, μπορούμε να είμαστε κάτω στους δρόμους, την καταπολέμηση και την κινητοποίηση των μαζών.υοιστηριξε ο κ. Τσίπρας!

Λέει και πολλά άλλα αποκαλυπτικα ο Τσ'ιπρας στον βρετανό δημοσιογράφο..

Μπορείτε να τα διαβάσετε. στο πρωτότυπ: εδώ > http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21443032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου