Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ



"Όχι στον εμπαιγμό των κατοίκων Παπάγου και Χολαργού. Εδώ και τώρα, το ΙΚΑ για πάντα στο Χολαργό"!

Παρακολουθούμε με λύπη και απογοήτευση την προσπάθεια του κου Ξύδη να πανηγυρίσει και να αποκομίσει πολιτικό όφελος από την 6μηνη παράταση (!) που δόθηκε για την κατάργηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Χολαργού. Δεν μας λυπεί μόνο η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και οι γνωστές μισές αλήθειες της παράταξης της Νέας Πορείας, όσο η θλιβερή διαπίστωση ότι η πόλη μας που κάποτε διεκδικούσε, διαμόρφωνε καταστάσεις και ήταν πρωτοπόρος καινοτομιών, κατάντησε σήμερα να πανηγυρίζει τα ημίμετρα.
 Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που θέλει να παρουσιάσει ο κος Ξύδης. Ο λόγος της 6μηνης παράτασης δεν είναι η αλλαγή της στάσης του Υπουργείου και η επαναδιαπραγμάτευση της κατάργησης ή μη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Χολαργού, αλλά το γεγονός ότι απλά δεν επαρκούσε ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η ομαλή μετακίνηση του προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής της Υπηρεσίας.
 Παράλληλα, ο κος Ξύδης, μέσω δηλώσεών του, προσπαθεί να πείσει ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με κινητοποιήσεις και φωνές, αλλά υπάρχει και η μέθοδος της συνεννόησης, των επιχειρημάτων και των προσωπικών επαφών, αρκεί να υπάρχει εμμονή στο σκοπό». Ας ενημερωθούν, λοιπόν, οι κάτοικοι της πόλης μας ότι, όσο ο κος Ξύδης ακολουθούσε τη «μέθοδο της συνεννόησης, των επιχειρημάτων και των κοινωνικών επαφών» για να μη διαταράξει τις προσωπικές του σχέσεις, η πόρτα του κου Βρούτση, ήταν ερμητικά κλειστή για τον ίδιο και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, καθώς ο Υπουργός αρνείτο να δεχτεί και να συνομιλήσει με οποιονδήποτε για το φλέγον θέμα του ΙΚΑ.
Αντίθετα, η σκληρή στάση των Ενεργών Δημοτών και του επικεφαλής τους, κου Δημήτρη Νικολάου, η οποία από πολλούς κρίθηκε έως και απρεπής, κατόρθωσε να δώσει στην Κυβέρνηση το μήνυμα της λαϊκής αντίδρασης. Μπροστά στο συμφέρον της περιοχής, οι Ενεργοί Δημότες δεν υπολογίζουν προσωπικές ή κομματικές σχέσεις και για αυτό ο Δημήτρης Νικολάου τόλμησε να ορθώσει παράστημα και να δηλώσει ακόμη και πως «ο Σαμαράς, με τέτοια στελέχη και τέτοιες πρακτικές, δεν μπορεί να πάει μπροστά».
 Η στάση της παράταξής μας ήταν εκείνη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και ακολούθησαν οι παρεμβάσεις τόσο της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κας Καφαντάρη, όσο και η διοργάνωση συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων από πολίτες και Αυτοδιοικητικά στελέχη που ανήκουν στο σύνολό τους στην Αντιπολίτευση του Δήμου. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, ο κος Ξύδης, να προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα όποια αποτελέσματα της λαϊκής οργής και αγανάκτησης, προς όφελός του.
 Oι Ενεργοί Δημότες Παπάγου-Χολαργού που έπειτα από 6ετή αγώνα έφεραν το 2006-2007 στο Χολαργό τόσο τα Ιατρεία, όσο και τις Διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καταγγέλλουν τη λογική «ολίγον έγκυος» του κυρίου Υπουργού και δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται ούτε τα ημίμετρα, ούτε τις τεχνητές αναπνοές, με τις οποίες η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ανικανότητάς της και το Υπουργείο προσπαθεί να κατευνάσει τις κινητοποιήσεις των πολιτών και της Αντιπολίτευσης.
 Στα σημαντικά θέματα που αφορούν στους πολίτες της περιοχής μας δεν χωρούν μικροκομματικά «στρογγυλέματα» και η παράταξή μας εμμένει στη λογική τής κατά μέτωπον επίθεσης, μέχρι την τελική, συνολική και διαχρονική λύση του προβλήματος. Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός των ασφαλισμένων του Παπάγου και του Χολαργού. Απαιτούμε την πλήρη εγκατάλειψη κάθε σκέψης περί κατάργησης των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δυναμικά παρόντες, μέχρι την τελική λύση.

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου