Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΙΚΗ-ΣΟΚ! "ΕΣΦΑΞΑΝ" ΜΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ! ΜΕ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ!
Είναι από τα απίστευτα αλλά απολύτως αληθινά. Στο πλημμελειοδικείο Αθηνών, σύνθεση δικαστηρίου "έσφαξε" με εξοντωτική ποινή δημόσιο υπάλληλο, άτομο με ειδικές ανάγκες, που τώρα πλεόν κινδυνεύει άμεσα να εκδιωχθεί από την εργασία του!
Η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, έχει τέτοια χαρακτηριστικά που σε κάνει να λες ότι μόνο σωφρονιστική δεν ήταν. 
Όσο και αν σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν παύουμε να έχουμε το δικαίωμα σχολιασμού τους. 
Διαβάστε λοιπόν και θα καταλάβετε:

Ο Κατηγορούμενος είναι δημόσιος υπάλληλος, άτομο με ειδικές ανάγκες ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά από μήνυση δημοσιογράφου. Από το δικαστήριο όμως απουσίαζε τόσο ο μηνυτής όσο και ο δικηγόρος του. Και αυτό, διότι ο μηνυτής δεν επιθυμούσε την τιμωρία του κατηγορουμένου. Από τη δίκη επίσης απουσίαζε και ο δικηγόρος του κατηγορουμένου που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλη δίκη. 
Ο εγκαλούμενος ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του συνηγόρου του. "Θα έρθει ο δικηγόρος μου αργότερα, γιατί βρίσκεται σε άλλη δίκη", είπε αλλά το δικαστήριο δεν εισάκουσε το αίτημά του και παρά το γεγονός ότι απουσίαζε και ο μηνυτής και ο δικηγόρος του εγκαλούντα, αποφάσισε να προχωρήσει στη δίκη!!!
Ο κατηγορούμενος-δημόσιος υπάλληλος-άτομο με ειδικές ανάγκες, προσπάθησε να εμποδίσει την εξέλιξη της δίκης, λέγοντας: ύριοι δικαστές, εξάλλου ο μηνυτής μου δεν επιθυμεί την δίωξή μου, έχει υπογράψει και σχετική βεβαίωση"
"Πού είναι, δείξτε την", απαίτησε το δικαστήριο αλλά ο κατηγορούμενος  αντέτεινε: "Την έχει στα χέρια του ο δικηγόρος μου. Σας είπα, θα έρθει"! Οι δικαστές αντί να κρατήσουν την υπόθεση και να περιμένουν να έρθει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου (άλλωστε ακόμη ήταν νωρίς και υπήρχαν αρκετές υποθέσεις που περίμεναν να εκδικαστούν), η σύνθεση του δικαστηρίου προχώρησε στη δίκη!!! 
Πήγαν κατά μέρος τα δικαιώματα του κατηγορουμένου ο οποίος υποτίθεται ότι θεωρείται ιερό πρόσωπο!
Κάθισε λοιπόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και η εξοντωτική ποινή ήρθε μετά από λίγη ώρα. 
Προσέξτε τη στοιχομυθία ανάμεσα στην Εισαγγελέα και τον κατηγορούμενο: "Εδώ βλέπω ότι παλαιότερα σας έχει επιβληθεί ποινή τριών μηνών. Είστε δημόσιος υπάλληλος;".
"Μάλιστα", απάντησε ο καηγορούμενος για να συνεχίσει η Εισαγγελέας: "Εσείς κανονικά έπρεπε να είχατε φύγει από την υπηρεσία σας με την ποινή των 3 μηνών"!!!
"Κάνετε λάθος κυρία Εισαγγελέας, δεν γνωρίζετε καλά τον νόμο. Εάν μου είχε επιβληθεί ποινή 6 μηνών θα με είχαν διώξει από την εργασία μου. Εξάλλου εάν είχα χρήματα μπορούσα να αφαιρέσω και αυτή την μικρή ποινή εφόσον πήγαινα σε ανώτερο βαθμό δικατηρίου. Δεν είχα όμως χρήματα να πληρώσω στα δικατήρια και γι'αυτό παρέμεινε αυτή η ποινή των 3 μηνών", απάντησε ο δύσμοιρος εγκαλούμενος!  Δεν φανταζόταν τι τον περίμενε!

Η Εισαγγελέας  μετά από λίγα λεπτά πρότεινε  στο δικατήριο 15 μήνες φυλακή στον κατηγορούμενο! Η τελική απόφαση ήταν 12 μήνες φυλακή!!!!
Η απόφαση για τον κατηγορούμενο είναι η εξοντωτική. Το δικαστήριο τον οδηγεί στην φυσική εξόντωση!  Άτομο με ειδικές ανάγκες που πλέον θα βρεθεί εκτός δημοσίου, δεν θα έχει να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του, είναι και από τους ...καμμένους του Βενιζέλου του οποίου τις πενιχρές αποταμιεύσεις των 12.000-15.000 ευρώ τις εξαφάνισε το "κούρεμα" του PSI!!!
Αναρωτιέται κανείς εάν αυτή είναι η ελληνική Διαιοσύνη! Είδαν δημόσιο υπάλληλο και ...εναρμονίστηκαν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να διώξει από το δημόσιο 25.000 υπαλλήλους; 
Οι δικαστές που δίκασαν αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο, είχαν ξεσηκωθεί και έκαναν επί μεγάλο διάστημα αποχή από τα δικαστήρια για να προασπίσουν τα δικαιώματα του κλάδου τους. Θα αντιμετώπιζαν άραγε έναν συνάδελφό τους με τον ίδιο τρόπο; Στέρησαν από τον κατηγορούμενο την στοιχειώδη υπεράσπιση του συνηγόρου του, δεν περίμεναν τον δικηγόρο του να φέρει τη βεβαίωση του μηνυτή του ότι δεν επιθυμούσε την δίωξή του και τον  "σταύρωσαν" με 12 μήνες φυλακή; 
Τι να κάνει τώρα, να αυτοκτονήσει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου