Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!



Ενεργούν ως στυγνοί εγκληματίες. Αφού παγίδευσαν όσους  βουλευτές έφερναν αντίρρηση για το Πολυνομοσχέδιο διαβεβαιώνοντάς τους ότι «δεν θα γίνει το ένα, αποσύρουμε το άλλο κλ.π.» κι αφού εξασφάλισαν με απάτες και ψεύδη την ψήφο της βουλής, τώρα έρχονται με τροπολογίες (όπου δεν χρειάζεται η ψήφος των βουλευτών) και ακυρώνουν αυτά για τα οποία είχαν δεσμευτεί!!!


Τι είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση για τους κατόχους διδακτορικού-μεταπτυχιακού, εκπαιδευτικούς των Τεχνικών-Επαγγελματικών Λυκείων; Ότι δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά μετατάσσονται υποχρεωτικά. Ήρθε λοιπόν η τροπολογία τους αίσχους και του νέου εγκλήματος να ακυρώσει τη δέσμευση της κυβέρνησης, με συνέπεια και οι κάτοχοι διδακτορικού-μεταπτυχιακού να ριχτούν στον καιάδα της ανεργίας! 


Ιδού η πισώπλατη τροπολογία, στιλέτο στην καρδιά της πανεπιστημιακής-μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.


"Αριθμ. 190/29/2013

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΚΘΕΣΗ



Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (άρθρο 75 παρ. 2 του Συντάγματος)

Επί τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές Διαδικασίες και άλλες διατάξεις».

Α.     Με την υπόψη τροπολογία ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

1.           Τροποποιούνται - συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 και προβλέπονται τα εξής:

α. Οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

β. Κατά τη διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση του οριζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία.

Β. Από τις προτεινόμενες διατάξεις ενδέχεται να επέλθει, σε επίπεδο προϋπολογισμού φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πρόσθετη εξοικονόμηση δαπάνης, από την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των συγκεκριμένων κατηγοριών εκπαιδευτικών, οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ. 4 του ν.4172/2013, εξαιρούνται από αυτήν".  
 Από αυτά και μόνο αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί ταγοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτε περισσότερο από το να εξαφανίσουν κάθε πανεπιστημιακή ή τεχνική εκπαίδευση από τη χώρα και να την μετατρέψουν σε τριτοκοσμική! Θέλουν εργάτες-είλωτες και όχι τεχνικούς ή πανεπιστημιακούς επιστήμονες. 
Όταν μια χώρα στέλνει ετσιθελικά στην ανεργία το ανώτερο επιστημονικό προσωπικό της (διδάκτορες), όταν η κυβερνηση συρρικνώνει την τεχνική εκπαίδευση και καταργεί σχολές, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μετατρέπεται σε απολίτιστη και τριτοκοσμική. 
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαίως χαρακτηρίζεται από τους απολυθέντες ως "χασάπης και εθελόδουλος". Όταν φτάνει στο σημείο να απολύει επιστήμονες ακόμη και με 25 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς καμία διάκριση κι ευαισθησία, όταν απολύει ακόμη και τον τελευταίο εργαζόμενο μιας οικογένειας με παιδιά, ε, τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από χασάπη; Μάλλον δήμιος!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου