Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ-ΣΙΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!



·     ΝΟΜΟΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
·     ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ-ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ!
·     Διαδικασίες με άρωμα από «σχέδιο Ανάν» και «Μνημόνια Ι και ΙΙ»

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η κυβέρνηση του δοσιλογισμού και της οσφυοκαμψίας προς τους τοκογλύφους, περνάει από τη βουλή το περίφημο νομοσχέδιο για το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο και το νέο Λύκειο! Νομοσχέδιο φτιαγμένο στο πόδι και με διαδικασίες εξπρές, γιατί έτσι θέλουν οι δανειστές-δολοφόνοι του ελληνικού κράτους και της Παιδείας. Ο στόχος ήταν να ξηλωθούν 2.500 εκπαιδευτικοί από τα Τεχνικά Λύκεια, να καταργηθούν ειδικότητες κι από ’κει και πέρα γαία πυρί μειχθήτω. Η κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία μπαίνει σε διαβούλευση! Ποια διαβούλευση; Τρίχες κατσαρές! Σικέ-παράσταση για 5 μόνον εργάσιμες μέρες και πάνω στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου! Διαβούλευση για την αποκοίμιση του λαού!
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, αφού χαρακτηρίζει τη διαδικασία «Εμπαιγμό της βλάσφημης Διαβούλευσης»,  αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο μεγάλος εορτασμός της Χριστιανοσύνης, ο Δεκαπενταύγουστος, το “Πάσχα του καλοκαιριού”, έμελε και αυτός να σκιαστεί από την ανίερη “Διαβούλευση”. Οι πόλεις έρημες, οι Έλληνες στα χωριά τους για να γιορτάσουν παραδοσιακά με τους οικείους τους τη μοναδική καλοκαιρινή Γιορτή - ορόσημο, αυτήν της Παναγίας, με τον υδράργυρο να χτυπάει “κόκκινο”, και την “Διαβούλευση” να μετρά “ημέρες ανάρτησης”...
Δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει ποια είναι η μεγαλύτερη βλασφημία, αυτή της προσβολής του Ονόματος της Παναγιάς και των παραδοσιακών Αξιών του Ελληνισμού, ή αυτή του εμπαιγμού της Δημοκρατίας.. Ακόμη και οι ειδωλολάτρες πρόγονοί μας, διέκοπταν τους μεταξύ τους πολέμους για να γιορτάσουν αυτό που θεωρούσαν Ιερό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η όλη επιχείρηση “μυρίζει” μελετημένες ψυχροπολεμικές τακτικές για το “σπάσιμο” του ηθικού του λαού. Θυμίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Σερβία από το ΝΑΤΟ, ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων...».

ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ-ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ!
Όλα άρπα-κόλα. Νομοσχέδιο στο πόδι. Κατ’ εντολή του Τόμσεν και των συνεργατών του τροϊκανών. Μόλις αποφάσισαν να «αποκεφαλίσουν» τους εκπαιδευτικούς και να καταργήσουν ειδικότητες, τότε πλέον μίλησαν για …διαβούλευση. Επί ένα χρόνο επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή για το μείζον αυτό θέμα. Το σχέδιο για το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο και το Νέο Λύκειο καταχωνιασμένο στα γραφεία του Υπουργείου όπου κανείς δεν ήξερε ποιος χειρίζεται την πρόταση... Όποια από τα Στελέχη της Εκπαίδευσης (Σχολικοί Σύμβουλοι, κλπ), Συνδικαλιστικοί Φορείς και Κλαδικές Ενώσεις, αναζητούσαν κάποιον αρμόδιο για να εγχειρίσουν τις προτάσεις τους, ματαιοπονούσαν!
Ο πρώην Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε ότι …αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη όλης της διαδικασίας και ότι θα ακολουθήσει πλήρως θεσμικές και διαφανείς διαδικασίες, με ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) στο οποίο θα προσκληθούν όλοι οι Φορείς για να καταθέσουν επίσημα τις προτάσεις τους και ότι το νομοσχέδιο για  το νέο σχολείο θα στηριχθεί στο λεγόμενο «σχέδιο Διαμαντοπούλου».
Ο Υφυπουργός όμως απομακρύνθηκε. Η διάδοχη κατάσταση παρουσίασε …έτοιμο από καιρό, πλήρες Σχέδιο Νόμου, που καμία σχέση δεν είχε με  το σχέδιο Διαμαντοπούλου.
Η ανακοίνωση της ΟΛΤΕΕ αναφέρει επί του θέματος: «Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, οι Ομοσπονδίες, οι Κοινωνικοί Εταίροι ή όποιοι άλλοι Θεσμικοί και Υπηρεσιακοί παράγοντες (Σύμβουλοι, Στελέχη Εκπαίδευσης, κλπ), οι Επιστημονικές ή Κλαδικές ενώσεις, δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν τις απόψεις τους.
…Φαινόμενα παρακμής και σήψης των Θεσμών δεν είναι σπάνια στον Πολιτικό Βίο, είναι όμως η πρώτη φορά που εκδηλώνονται σε τέτοια έκταση, με τέτοια ένταση, με τόση προκλητικότητα, θρασύτητα και απροκάλυπτη περιφρόνηση των Θεσμών που παρακάμπτουν, και του Λαού που παρακολουθεί ενεός» !!!
Σε ελάχιστες ημέρες, το Υπουργείο πρόλαβε κι επεξεργάστηκε τις ...3.812 συμμετοχές και τα  …14.981 σχόλια της «Διαβούλευσης» και τα ενσωμάτωσε στο… καλάθι των αχρήστων!!!
Η ανακοίνωση της ΟΛΤΕΕ συνεχίζει για την πορεία του Νομοσχεδίου: «Στη συνέχεια θα περάσει από την ολομέλεια του Β' Θερινού Τμήματος διακοπών της Βουλής (με το 1/3 των βουλευτών), ώστε να προλάβει να δημοσιευθεί και να έχει ισχύ Νόμου λίγο μετά το άνοιγμα των σχολείων, στις 6 Σεπτεμβρίου !
Διαδικασίες με άρωμα από “σχέδιο Ανάν” και “Μνημόνια Ι και ΙΙ”. Σίγουρα, ούτε κατ' επίφαση Δημοκρατικές και πάντως διόλου τυχαίες».

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Η ανακοίνωση-καταπέλτης της ΟΛΤΕΕ επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο Διαμαντοπούλου που είχαν συμφωνήσει από το 2011 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εφαρμόσουν στην Παιδεία, πετάχτηκε στα σκουπίδια επειδή έτσι το αποφάσισαν οι τροϊκανοί! Κατά τα άλλα υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι κυβερνά η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ:
«Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το “σχέδιο Διαμαντοπούλου” είχε ολοκληρωθεί επί συγκυβέρνησης των ίδιων πολιτικών κομμάτων, το 2011-12.
Είχε προηγηθεί πενταετής περίπου διαβούλευση, ενδελεχής και αναλυτική Έρευνα, και σύνταξη τεκμηριωμένης Μελέτης με τίτλο “Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στα ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ.”, που πληρώθηκε από κονδύλια της Ε.Ε.
Όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια !
Είχε προηγηθεί ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ιούνιος 2011), στο οποίο όλοι οι Φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους. Συντάχθηκαν Πρακτικά, διαμείφθηκε εξαντλητικός Διάλογος, λήφθηκαν Αποφάσεις.
Όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια !
Το “Τεχνολογικό Λύκειο”  και το “Νέο Λύκειο” ολοκληρώνονται  και
παρουσιάζονται σε τελικό Σχέδιο Νόμου επί Υπουργίας Α. Διαμαντοπούλου (Μάρτιος 2012), με τη συμφωνία και των δύο κομμάτων που συγκυβερνούσαν και τότε όπως και τώρα. Η πρώην Υπουργός δημοσίευσε πρόσφατα επιστολή που είχε απευθύνει στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που συμμετείχε με Υπουργούς στην Κυβέρνηση), τον οποίο έψαχνε να βρει επί τρίμηνο για να συμφωνήσουν την ημερομηνία κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή για ψήφιση. Ήθελε ευρεία συναίνεση σε ένα τέτοιο σπουδαίο θέμα, η ευλογημένη...
Όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια !
Τον Δεκέμβριο του 2012, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταθέτει στη Βουλή πρόταση Νόμου με ελαφρά τροποποιημένο το ήδη επεξεργασμένο και συμφωνημένο “σχέδιο Διαμαντοπούλου”.
Όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια !
Τον Ιούνιο του 2013, (μόλις προχθές) το ΙΣΤΑΜΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του “Τεχνολογικού Λυκείου”. Μεταξύ των ομιλητών, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ, ο νυν Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !
ΜΑΖΙ με ότι απόμεινε από την Υπόληψη ανθρώπων και Πολιτικών. ΜΑΖΙ με την κατάθεση Εμπειρίας και Ψυχής τόσων Επιστημόνων. ΜΑΖΙ με τις Θεσμικές Διαδικασίες.
ΜΑΖΙ με τους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους που αναλώθηκαν.
Όλα τα Πορίσματα αντικαταστάθηκαν από τις προτάσεις μιας «καμαρίλας».
Όλες οι επί σειρά ετών Θεσμικές συζητήσεις και ουσιαστικές Διαβουλεύσεις, αντικαταστάθηκαν από την επίφαση μιας παρωδίας «Διαβούλευσης» 5 ημερών !!!
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.».

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου