Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η ΧΟΛΑΡΓΙΩΤΙΣΣΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΧΤΣΙΡΛΗ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ! ΔΕΙΤΕ...

η ‘ΜΑΙΡΑ’
ταξιδεύει  στην Ελευσίνα
Το τμήμα πολιτισμού Π.Α.Κ.Π.Π.Α., του δήμου Ελευσίνας - Μαγούλας σας προσκαλεί στην έκθεση “ΜΑΙΡΑ” της Ιωάννας Τσαχτσιρλή, από 21 έως 31 Μαρτίου, στο πολιτιστικό κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος (Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας).
Η έκθεση ζωγραφικής “ΜΑΙΡΑ” ξεκίνησε το ταξίδι της το καλοκαίρι του 2013 στο Χολαργό και με πυξίδα το Φως, συνεχίζει με δεύτερο λιμάνι της την Ελευσίνα.
Τα αρχαία ευρήματα του Κυκλαδικού πολιτισμού, τα κυκλαδικά ειδώλια, με τις λεπτές ανάλαφρες μορφές τους και τα σχεδόν επίπεδα σώματα, ενέπνευσαν την καλλιτέχνη και μας παρουσιάζει 25 έργα μικτής τεχνικής.
…Στο έργο της Ιωάννας Τσαχτσιρλή παρουσιάζονται αρχετυπικές μορφές με ένα καθαρό σχέδιο, βγαλμένο από τη διαχρονικότητα του θέματός της.
Οι ανάγλυφες ματιέρες πάνω στα φυσικά υλικά, δημιουργούν τονικές διακυμάνσεις σαν το πέρασμα του χρόνου και την ανάδυση στο φώς από το υποσυνείδητο αυτών των προαιώνιων μορφών…
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Καμπάνης Γαβριήλ γράφει στον κατάλογο της έκθεσης: “Η καταβύθιση στο χρόνο, μέσω της τέχνης, αποτελεί ακραία μυστικιστική διαδικασία. Ο/Η καλλιτέχνης πρέπει να αφουγκραστεί  με όλο του/ της το είναι, για να μετουσιωθεί κατόπιν σε έργο αυθεντικό. Αυτή η έκφραση δεν έχει ανάγκη την κατάκτηση υψηλών εικαστικών δεξιοτήτων γιατί είναι ενστικτώδης - πρωτόγονη, απαιτεί όμως ένα ερέθισμα συγκλονιστικό. Η Ιωάννα δέχτηκε την πρόσκληση και εκφράστηκε με ένα τρόπο αξιοζήλευτο. Αρχέγονα σχήματα, Ήλιος, Θάλασσα και Φώς σμιλεύουν την πρώτη ατομική της έκθεση αφήνοντάς μια παρακαταθήκη δύσκολα υπερβάσιμη”.
Η ίδια η δημιουργός λέει: “η αισιοδοξία της δημιουργίας, ¨πανί΄΄, για τα ταξίδια της ΜΑΙΡΑΣ”.

Εγκαίνια έκθεσης: 22 Μαρτίου, ώρα 8:00 μ.μ.
Performance εγκαινίων: Ελισία Στουφή
Ώρες λειτουργίας: 10.30 π.μ. - 2.30μ.μ. & 6.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

Διοργάνωση: Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας (210 5565.613)
Επιμέλεια έκθεσης: Kλεοπάτρα Αμπατζόγλου

Συντονισμός έκθεσης: Αυγουστής Κρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου