Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Μαζί για την Πόλη μας» του Ηλία Αποστολόπουλου

«Στόχος μας είναι ένας Δήμος που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα αποτελεί πρότυπο για τους υπόλοιπους».

Το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του συνδυασμού «Μαζί για την Πόλη μας» παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, την Τετάρτη, 30 Απριλίου.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τους συνεργάτες του και ανέλυσε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του.


Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για το Δήμο Παπάγου – Χολαργού, λόγω της συνένωσης και της αποχώρησης παλαιών αυτοδιοικητικών παραγόντων, αλλά και σε μια νέα εποχή και για τη χώρα, που βίωσε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια.

«Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Να αλλάξουμε! Να μπούμε σε μια νέα εποχή! Και να ξεκινήσουμε από εδώ. Από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου η πολιτική έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα και το έργο και ο τρόπος που πολιτεύεται ο καθένας κρίνονται καθημερινά».


Στη συνέχεια, ανέφερε τη φιλοσοφία του προγράμματός του:
«Δεν μηδενίζουμε, δεν λαϊκίζουμε. Δεν προσβάλουμε την πόλη μας, προβάλουμε την πόλη μας. Δεν κάνουμε εμπόριο μιζέριας, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Ζούμε σε έναν από τους ομορφότερους Δήμους της Αττικής. Στόχος μας είναι να τον κάνουμε ακόμα καλύτερο. Έναν Δήμο που θα τον χαίρονται όσοι μένουν σε αυτόν και θα είναι πρότυπο για τους υπόλοιπους».

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος το οποίο στηρίζεται σε παρεμβάσεις που αναπτύσσονται σε 7 άξονες δράσεων:

1. Εκσυγχρονισμός του δήμου και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του. Με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και συμμετοχική παρέμβαση των πολιτών.

2. Ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής ανάπτυξης. Με στήριξη ανέργων και αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης. Με τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Δήμο και στήριξη της τοπικής αγοράς.

3. Στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με στόχο κανείς να μην είναι μόνος του στην κρίση.
Με ενίσχυση των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνική ιματιοθήκη, αναβάθμιση Δημοτικών Πολυϊατρείων, ΚΑΠΗ).
Με δράσεις για τη φροντίδα των παιδιών μας (ανέγερση νέων παιδικών σταθμών, ανακαίνιση κτηριακών εγκαταστάσεων, διοργάνωση σεμιναρίων).
Με ενίσχυση της Ασφάλειας, ώστε να μην αισθάνεται κανείς ανασφαλής στο σπίτι και στη γειτονιά του (διεκδίκηση «αστυνομικού της γειτονιάς», ενίσχυση φωτισμού, στήριξη «Μητροπολιτικού τύπου» Αστυνομίας).

4. Καθαρή πόλη σε πιο όμορφο περιβάλλον, με αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, εφαρμογή μεθόδων κομποστοποίησης, κανονισμό καθαριότητας της πόλης. Με περισσότερη φροντίδα για το πράσινο, αξιοποίηση του Υμηττού και ένταξή του στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

5. Αθλητισμός και πολιτισμός στην πρώτη γραμμή. Συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικές ομάδες, φιλοζωϊκούς συλλόγους και άλλες οργανώσεις πολιτών. Με αξιοποίηση και δημιουργία νέων χώρων άθλησης και καθιέρωση νέων πολιτιστικών δρώμενων, όπως τις «Ημέρες Περικλέους».

6. Καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας. Με συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, προώθηση περιβαλλοντικών δράσεων και συμβουλευτικές παρεμβάσεις.

7. Παρεμβάσεις μας για Καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια σύγχρονη πόλη. Με βελτιωτικές παρεμβάσεις σε κυκλοφοριακό και στάθμευση, με επέκταση της Δημοτικής συγκοινωνίας, αναπλάσεις δρόμων και πλατειών του Δήμου μας, ενίσχυση του φωτισμού, καλύτερες παιδικές χαρές.

Κλείνοντας ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι «όλα αυτά είναι κενό γράμμα αν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που θα τα υλοποιήσουν. Ως προς αυτό, είμαι πολύ τυχερός, γιατί στην προσπάθεια αυτή έχω μαζί εξαιρετικούς φίλους και συνεργάτες. Ανθρώπους με αξιόλογη προσωπική διαδρομή και θετικές αναφορές στην τοπική μας κοινωνία».

Στη συνέχεια κάλεσε έναν-έναν όλους τους υποψήφιους στο βήμα και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Όλους εμάς που βλέπετε εδώ μας ενώνει ένας κοινός στόχος και ένα κοινό πρόγραμμα: Να κάνουμε τον Δήμο μας ακόμα καλύτερο. Εκ μέρους όλων μας, σας δίνω το λόγο μου ότι θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας».

Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου