Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

«Από αυτήν τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο Πάνος Καμμένος.
Στις 15.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο
«Υπάρχει συμφωνία αρχών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» πρόσθεσε.

«Εμείς εκτελέσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Ο στόχος είναι ενωμένοι οι Έλληνες να προχωρήσουμε σε μια καινούρια ημέρα με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της χώρας, τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στην εφαρμογή του Συντάγματος» επεσήμανε επίσης.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 15.30 στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Νωρίτερα, στις 13.30, την είσοδο του Μεγάρου θα διαβεί ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Το ραντεβού στην Κουμουνδούρου

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία της Κουμουνδούρου με κεντρικό θέμα συζήτησης τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τη μη εξασφάλιση αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. O Πάνος Καμμένος, συνοδεία του Τέρενς Κουίκ, έφθασε λίγο πριν από τις 10.25 το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην είσοδο τους υποδέχτηκε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.







«Με τον κ. Καμμένο υπήρξε συμφωνία να συναντηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού αύριο Δευτέρα και της νέας κυβέρνησης την Τρίτη το απόγευμα ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί», επιβεβαίωνε νωρίτερα η Κουμουνδούρου ανεπίσημα.

Συναντήσεις με Κουτσούμπα και Θεοδωράκη 

Ο κ. Τσίπρας σε μία ένδειξη ότι αναζητά ευρύτερες συμμαχίες σε επιμέρους πράγματα και κυρίως στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές για το χρέος, θα συναντηθεί, μετά την οριστικοποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με τον επικεφαλής του κόμματος Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν αφού λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΑΝΕΛ είχαν θέσει όρους για μια πιθανή συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάνο Καμμένο να μη θέλει στην κυβέρνηση το Ποτάμι.

«Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και το "Ποτάμι"» είπε.
Αλλά και από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε ως όρο να μην είναι ο Π. Καμμένος στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση των επόμενων ημερών.
Μάλιστα, από την πλευρά του Ποταμιού άφηναν να εννοηθεί ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί μια ψήφο, θα μπορούσαμε να τη δώσουμε».

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Θέλουμε τον Τέρενς Κουίκ Υπουργό Πολιτισμού για να γίνει κάτι σωστό που περιμένουμε εδώ και καιρό που λαχταρούμε. Ξέρετε εσείς.................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή