Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΟΜΠΑΜΑ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΛΑΟ"!

Σε μία παρέμβαή του που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ιστορική" ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της πολιτικής της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα της οικονομικής πολιτικής που προσωποποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, δηλώνοντας τα εξής στην ερώτηση πώς κρίνει την απόφαση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διώξει την τρόικα και να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος:


"Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί κανείς να ξεζουμίζει έναν λαό. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, αλλά για να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνουν με μέτρο και να μην προκαλούν εθνική ασφυξία. Η Ελλάδα, που πρέπει οπωσδήποτε να μείνει στην Ευρωζώνη, χρειάζεται αναπτυξιακή προπτική και όχι εκβιασμούς".
Και συνέχισε "Αυτό που είναι αλήθεια επίσης είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους. Νομίζω ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και οι αλλαγές οφείλουν να γίνουν, αλλά με την παρούσα κατάσταση δεν θα αντέξει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.", ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στο CNN ερωτηθείς για την Ελλάδα και τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι η πολιτική λιτότητα είναι αναποτελεσματική.
"Για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές", είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα του "να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα». Αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές", πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνοντας μήνυμα στο Βερολίνο.
Και στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στις διεθνείς αγορές δήλωσε: "Στις αγορές δεν αρέσει η περίπτωση να φύγει η Ελλάδα. Με απασχολεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη, αλλά η αμερικανική εμπειρία μας δείχνει πως μόνο με στρατηγική ανάπτυξης μπορείς να προχωρήσεις και όχι με πίεση σε ένα λαό που δεινοπαθεί ολοένα περισσότερο".
Οι δηλώσεις έγιναν πριν λίγο στο CNN και ο Μ.Ομπάμα, υπενθύμισε επίσης ότι οι HΠΑ από την αρχή της κρίσης βοηθούν την Ελλάδα. Κλείνοντας είπε ότι "Είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ" προκαταλαμβάνοντας/στέλνοντας μήνυμα στην γερμανική κυβέρνηση...
Η παρέμβαση του Μ.Ομπάμα, είναι και κάτι παραπάνω: Δείχνει ότι ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της κυβέρνησης να λάβει θέση απέναντι στην κρίση που έχει ξεσπάσει  μεταξύ Ελλάδος και τρόικας.
Οι ΗΠΑ έλαβαν θέση και δεν είναι υπέρ της Γερμανίας. Στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και την πολιτικής της...
Οι εξελίξεις είναι πραγματικά ραγδαίες...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου