Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ. ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!

Ο επί 15 χρόνια φίλος του Παύλου Φύσσα, επίσης μουσικός, Δημήτρης Μελαχρινόπουλος κατέθεσε σήμερα στην δίκη για την Χρυσή Αυγή στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού...

Ο φίλος του αδικοχαμένου μουσικού ξεκίνησε την κατάθεσή του λέγοντας πως εκείνος βρισκόταν σε άλλη καφετέρια, αλλά στη συνέχεια πήγε στο Κοράλλι όπου ήταν ο Φύσσας με άλλους φίλους τους. Εκεί, όπως είπε, είδε δύο από τους θαμώνες που τους κοίταζαν περίεργα και γι αυτό ρώτησε τον Φύσσα τι έχει συμβεί «και μας κοιτάνε συνέχεια έντονα».
Επιπροσθέτως τόνισε ότι ομάδες 5-6 ατόμων είχαν κάνει επιθέσεις στην παρέα πριν ακόμη εμφανιστεί ο Γιώργος Ρουπακιάς και κατευθυνθεί προς το σημείο που βρισκόταν ο Φύσσας για να τον μαχαιρώσει. Μάλιστα είπε πως ο Παύλος Φύσσας είχε δεχτεί κι άλλη επίθεση.
Ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε ακόμα πως είδε τον Ρουπακιά να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πηγαίνει κατευθείαν πάνω στον φίλο του.
«Έπεσε πάνω του, δεν προηγήθηκε κάτι μεταξύ τους, δεν τον είδα να κρατάει κάτι, όμως είδα την κίνηση σαν να τον μαχαιρώνει, δύο φορές. Οι άλλοι είχαν κάνει χώρο στον Ρουπακιά. Ήταν σαν να έχουν κάνει ένα κλοιό στον Φύσσα για να μην πάω εγώ κι ο άλλος φίλος μας να τον βοηθήσουμε».
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο 34χρονος μουσικός του απάντησε ότι δεν είχε συμβεί κάτι με αυτούς τους δύο, απλά «κάναμε μία πλάκα γιατί ο ένας από αυτούς φορούσε ανάποδα την μπλούζα».
Στη συνέχεια κατέθεσε, λεπτό προς λεπτό, όσα συνέβησαν μόλις τελείωσε ο αγώνας που έβλεπαν και βγήκαν από την καφετέρια. Εκεί είδαν συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες στο σημείο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους. Είπε ότι είδε κάποιους από αυτούς να κρατάνε καδρόνια και στυλιάρια και επίσης ότι ένας από τους συγκεντρωμένους κρατούσε «μάλλον σιδηρογροθιά, την είδα να γυαλίζει στο σκοτάδι στο χέρι του».
Να σημειωθεί ωστόσο ότι από την αρχή της κατάθεσης η πρόεδρος επεσήμανε στον Δημήτρη Μελαχρινόπουλο πως στις τέσσερις καταθέσεις (σ.σ. δύο στο αστυνομικό τμήμα, μία στην ανακρίτρια Πειραιά και άλλη μία στην Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια) υπάρχουν διαφοροποιήσεις και προσθήκες από τη μία στην άλλη.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας ήταν ψυχολογικά πολύ φορτισμένος και σε σύγχυση και πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η ουσία. «Είχα χάσει τον φίλο μου. Είχαν σκοτώσει τον Παύλο».
Στην συνέχεια ο μάρτυρας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την εισαγγελέα έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ανέφερε: «βλέπω ότι και σήμερα είστε σε σύγχυση» και του επεσήμανε ότι αρχικά είχε υποστηρίξει ότι στο Κοράλλι έγινε λογομαχία μεταξύ της παρέας Φύσσα και των δύο θαμώνων. Του ανέφερε επίσης ότι στο σήμερα υποστηρίζει ότι η δολοφονία ήταν οργανωμένη, ενώ στις ανακριτικές καταθέσεις του απέδωσε το συμβάν στη λογομαχία στο Κοράλλι.
Ο μάρτυρας απάντησε ότι είναι ταραγμένος γιατί ξαναβιώνει όλη την οδυνηρή γι αυτόν ιστορία και ότι πλέον θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα από ότι τη στιγμή που βρισκόταν σοκαρισμένος, με μαχαιρωμένο τον φίλο του.
Διαβάστε τον διάλογο:
Πρόεδρος: Θυμηθείτε εκείνη την ημέρα στις 17 Σεπτεμβρίου τι έγινε...
Μάρτυρας: Ήμουν σπίτι το απόγευμα, με παίρνει τηλέφωνο ο Σεϊρλής για να δούμε μαζί τη μπάλα.. Πήγα.. Ήταν περίπου 10 άτομα.. Στο τέλος του α ημιχρόνου μας λέει ο Σειρλής ότι ο Παύλος είναι στο Κοράλλι και να δούμε εκεί τη συνέχεια του αγώνα. Πήγαμε 8 άτομα. Στην Παύλου Μελά είδαμε έναν ψηλό.. που μετά κατάλαβα ότι ήταν ο Μιχάλαρος (σ.σ κατηγορούμενος). Ήταν σωματώδης, με πολύ κοντό μαλλί ξυρισμένο. Φορούσε μαύρο μπλουζάκι και παραλλαγής παντελόνι, χωρίς να είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Εγώ κάθισα δίπλα από τον Παύλο. Αριστερά μου ήταν δύο τύποι και κοιτάζανε περίεργα και έντονα προς την πλευρά μας. Λέω στον Παύλο: Γιατί μας κοιτάνε;
Μετά ασχολούνταν συνέχεια με τα κινητά τους. Έφυγαν 5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.
Πληρώσαμε και φύγαμε. Βλέπουμε 4-5 άτομα στη μέση του δρόμου και άλλοι τόσοι στα πεζοδρόμια της Παύλου Μελά. Ο ένας κρατούσε ένα καδρόνι, ο άλλος ένα στυλιάρι και ο άλλος έβαζε μία σιδηρομπουνιά... Ήταν και οι 4 με μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής.
Πρόεδρος: Σας φόβισαν;
Μάρτυρας: Ναι, ήταν σαν να μας περίμεναν.
Πρόεδρος: Γιατί δεν τα είπατε αυτά στην πρώτη σας κατάθεση;
Μάρτυρας: Είχα πολύ ψυχολογική φόρτιση. Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου... Ήμουν σοκαρισμένος..
Μάρτυρας: Πάμε να περάσουμε απέναντι και ξαφνικά ακούμε ένα ποδοβολητό, και βλέπουμε πίσω μας 30 με 40 άτομα να έρχονται από την Κεφαλληνίας και να φωνάζουν, να μας βρίζουν. Ελάτε εδώ κότες να σας σφάξουμε, να σας σκοτώσουμε. Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, κρατούσαν κράνη στα χέρια, παντελόνια παραλλαγής. Λέει τότε ο Παύλος στα κορίτσια: Πηγαίνετε σπίτι. Και σε εμάς: "Τρέξτε". Ξαφνικά πιάνουν τον Παύλο και αρχίζουν να τον χτυπάνε. Και τον Ηλία τον χτύπαγαν με ένα κράνος.
Γύρισα πίσω μήπως και τους βοηθήσω. Τότε δέχομαι ένα χτύπημα πισώπλατα. Ήρθαν δύο φορές. Οι υπόλοιποι έμεναν πίσω και τους εμψύχωναν χτυπώντας τα πόδια τους. Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, μπουνιές... Εκείνη την ώρα έρχεται αντίθετα το αμάξι του Ρουπακιά. Βγαίνει από το αμάξι και πήγαινε κατευθείαν στον Παύλο. Εγώ ένιωσα ότι έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να έρθει να τον δολοφονήσει. Όλο έγινε πολύ γρήγορα... Ο Παύλος ήταν όρθιος. Σχεδόν έπεσε επάνω του ο Ρουπακιάς. Του επιτέθηκε κατευθείαν. Τον μαχαίρωσε δύο φορές. Όλο ήταν πολύ γρήγορο. Η επίθεση διήρκησε δύο τρία λεπτά. Ακούω μία κραυγή του Παύλου...
"Αυτός μου το έκανε αυτός" λέει ο Παύλος στους αστυνομικούς.
 Με το που έγινε αυτό, όλοι φύγανε... Ο Παύλος κάθεται δύο λεπτά όρθιος και κάθεται στο σκαλάκι. Του λέω θέλεις λίγο νερό; "Ναι" μου λέει. Του το δίνω και το φτύνει. Αρχίζει να καταρρέει... Ο Παύλος είχε ασπρίσει ολόκληρος.
Πρόεδρος: Γιατί ο Ρουπακιάς δεν πήγε στον Κοντονικόλα ή σε εσάς;
Μάρτυρας: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή ήταν επίθεση...
Πρόεδρος: Ξέρετε ότι ήταν Χρυσή Αυγή;
Μάρτυρας: Ναι ήταν... Έχουν κάνει το ίδιο στο Πέραμα, στους ψαράδες... Δρουν με ιεραρχία και πάντα με εντολή.  Υπάρχουν οι περιφερειάρχες, οι πυρήνες...
Πρόεδρος: Τα τάγματα εφόδου τι είναι;
Μάρτυρας: Είναι οργανωμένοι σε παραρτήματα... Και εκτελούν όλες τις εντολές.
Πρόεδρος: Μπορεί ένα τάγμα εφόδου να στραφεί σε βάρος οποιουδήποτε;
Μάρτυρας: Στρέφονται στους αλλοδαπούς, σε αυτούς που έχουν άλλα πιστεύω, ακόμη και σε ομοφυλόφιλους.
Εισαγγελέας: Γιατί δεν τα είπατε όλα αυτά στις πρώτες καταθέσεις σας; Μετά θυμηθήκατε το στυλιάρια και τα ρόπαλα; Σήμερα τα λέτε όλα αυτά. Είναι δυνατόν να θυμάστε καλύτερα στις καταθέσεις που δώσατε 6 μήνες μετά και όχι αμέσως; Σήμερα μας λέτε ότι ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος.
Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν ήταν στοχοποιημένος. Ίσως να ήθελαν να σκοτώσουνε κάποιον...
Επεισόδιο μητέρας Φύσσα με τις γυναίκες κατηγορουμένων
Εν τω μεταξύ σε μια διακοπή της δίκης σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στην μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και δυο γυναίκες συζύγους κατηγορουμένων.
«Εύχομαι μια μέρα να πιάσουν οι κατάρες μου για τους δολοφόνους του παιδιού μου» φώναξε η Μάγδα Φύσσα, η οποία διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς, ζητώντας να αποτρέπουν να συναντάται με πρόσωπα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων που επιδεικνύουν προκλητική συμπεριφορά.
Μετά την επανέναρξη της δίκης, η πολιτική αγωγή ζήτησε από το κοινό να έχει πιο «σεμνή και διακριτική στάση» τουλάχιστον απέναντι στη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου