Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!!!

Απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να σχεδίαζε ο Νίκος Μαζιώτης, ηγετικό μέλος της οργάνωσης...

«Επαναστατικός Αγώνας», ωστόσο η απόδραση αποτράπηκε την τελευταία στιγμή το απόγευμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να είχε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, η οποία καταζητείται εδώ και τρία χρόνια. Η αστυνομία εξετάζει την εμπλοκή και άλλων ενόπλων στην επιχείρηση.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμιονίδας και προσγειώθηκε τελικώς στην περιοχή των Ερυθρών, κοντά στη Θήβα, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος της ενόπλου.
Η πορεία του ελικοπτέρου σταμάτησε ύστερα από αντίδραση του πιλότου. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο ελικόπτερο έπεσαν και πυροβολισμοί, ενώ η γυναίκα, την οποία ο πιλότος αναγνώρισε ως Πόλα Ρούπα, άφησε μέσα στο ελικόπτερο αντικείμενα που είχε χρησιμοποιήσει και μία περούκα και επιχειρείται η ταυτοποίηση γενετικού υλικού.
Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μαζιώτης είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2012 και είχε συλληφθεί δύο χρόνια αργότερα στο Μοναστηράκι, ύστερα από μια κινηματογραφική καταδίωξη. Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις ενέργειες της δεύτερης φάσης του Επαναστατικού Αγώνα, δηλαδή την περίοδο της φυγής του Ν. Μαζιώτη.
Απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού είχε σημειωθεί τόσο τον Ιούνιο του 2006, όσο και τον Φεβρουάριο του 2009 από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα ασύλληπτος, και τον Άλκετ Ριζάι. Απόπειρα απόδρασης με τον ίδιο τρόπο είχε σημειωθεί και στις φυλακές Τρικάλων τον Απρίλιο του 2013 με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου