Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣ ΜΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ "ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΤΑΙ"! Ο ΤΟΣΚΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΑ" ΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

"Ποιος είναι, αλήθεια, ο Νίκος Τόσκας που κάνει αυτά τα υπέροχα πράγματα; Απόστρατος αξιωματικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που...

πρόλαβε να πηδήξει εγκαίρως στη βάρκα του Σύριζα. Μη έχοντας άλλες προσβάσεις σε ανώτατους αξιωματικούς ο Αλέξης Τσίπρας τον αγκάλιασε, τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον όρισε υπουργό αναπληρωτή Άμυνας στην πρώτη κυβέρνησή του και, μετά τις εκλογές, του ανέθεσε τη Δημόσια Τάξη". 
Αυτά γράφει το aixmi.gr και έτσι είναι. Ανύπαρκτοι πολιτικά, όπως κάποτε ήταν Κατσιφάρες, Κουτσόγιωργες κ.α. που τους μάζευε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να αποκτήσουν προσωπικότητα και να αρχίσουν να καρατομούν τους μη Πασόκους, τα ίδια ακριβώς γίνονται με τον Τσίπρα και το...μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ που έφτιαξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, πας μη Συριζαίος, όσο επιτυχημένος και αν είναι..."αποκεφαλίζεται". Έτσι έγινε και με τον Σφακιανάκη που τον τελείωσε ο Τόσκας, χαρατκηρίζοντάς τον "δημοσσιοσχετίστα"!
Το επορτάζ που ακολουθεί από το aixmi.gr:
Αποκαλυπτικότερος δεν θα μπορούσε να είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με όσα είπε για την καρατόμηση του Μανόλη Σφακιανάκη από την ηγεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την πρώτη ημέρα τον αποκάλεσε «δημοσιοσχετίστα» και άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως δεν έχει δα και κανένα σπουδαίο έργο. Και τη δεύτερη μέρα μίλησε για «καπρίτσια» και για «υπέρβαση κάθε ορίου στην παρουσία του στα ΜΜΕ».
Ανέδειξε, έτσι, μια εικόνα κομπλεξισμού και κουτσαβακισμού, ταυτόχρονα. Κομπλεξισμός απέναντι σε έναν επιτυχημένο άνθρωπο που, χάρη στο έργο του, έχει αγαπηθεί από όλη την κοινωνία. Καικουτσαβακισμός κόντρα σε κάποιον που υπερασπίζεται το δίκαιό του.
Ποιος είναι, αλήθεια, ο Νίκος Τόσκας που κάνει αυτά τα υπέροχα πράγματα; Απόστρατος αξιωματικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που πρόλαβε να πηδήξει εγκαίρως στη βάρκα του Σύριζα. Μη έχοντας άλλες προσβάσεις σε ανώτατους αξιωματικούς ο Αλέξης Τσίπρας τον αγκάλιασε, τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον όρισε υπουργό αναπληρωτή Άμυνας στην πρώτη κυβέρνησή του και, μετά τις εκλογές, του ανέθεσε τη Δημόσια Τάξη.
Ο πρωθυπουργός ήταν στις Βρυξέλλες όταν πληροφορήθηκε τη θύελλα των αντιδράσεων για την αποπομπή Σφακιανάκη. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι έδωσε εντολή να ανακληθεί η απόφαση. Όταν του μετέφεραν, όμως, το δημόσιο υβρεολόγιο του υπουργού εναντίον του υποστρατήγου, αντελήφθη ότι θα εγείρετο πολιτικό θέμα αν ο αξιωματικός παρέμενε στη θέση του. Με δυο λόγια, ο Τόσκας θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως. Έτσι, έδωσε οδηγία να βρεθεί κάποια ενδιάμεση λύση, με αποτέλεσμα ο Σφακιανάκης να καταλήξει βοηθός επιτελάρχη με εποπτεία -όχι έλεγχο- της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση αυτή τραυμάτισε την κυβέρνηση, διότι εξέπεμψε το μήνυμα «πας μη Σύριζα καθαιρείται, όσο άξιος και αν είναι». Μόνο που ο Σφακιανάκης δεν είναι άξιος κατά δήλωση κάποιων ειδικών. Η κοινωνία έχει προσωπική γνώμη για τον αξιωματικό που έχει σώσει χιλιάδες οικογένειες. Ο Σφακιανάκης είναι για εκατομμύρια Έλληνες το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Και αποκλείεται να πάει χαμένος.
Όσο για τον Τόσκα, μικρή σημασία έχει το τέλος του. Το πιθανότερο είναι πως μετά από ένα σύντομο πέρασμα από υπουργικούς θώκους θα επιστρέψει στην πολιτική ανυπαρξία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου